Technologie in textiel

    In onze kledinglijn treft u een verscheidenheid aan textiele weefsels aan. Elk van deze weefsels is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van onze motorrijders. Zoals Outlast®, deze stof staat met zijn Temperature Regulating Technology wereldwijd bekend als de ideale stof voor het regelen van de temperatuur. De Outlast®-technologie, oorspronkelijk ontwikkeld door NASA, maakt gebruik van zogenaamde phase change materials (PCM) die warmte absorberen, opslaan en weer afstaan en daarmee voor een optimaal thermisch comfort zorgen. Waardoor u tijdens uw rit niet te warm of te koud wordt.

    Daarnaast is er SuperFabric®. Deze stof heeft de perfecte mix van technologie en stijl en wordt -onder andere- toegepast in kledingstukken als het Navigator jack. Wij gebruiken het om ermee voor een hogere slijtvastheid, scheursterkte en vlekbestendigheid te zorgen dan de standaard textielstoffen.

    DuPont Teflon® Fabric Protector is een onzichtbaar afwerkingsmateriaal, dat een beschermende laag vormt rond iedere vezel. Hiermee ontstaat een duurzame bestendigheid tegen vlekken door olie- of waterhoudende substanties, stof en droge olie - dit alles zonder dat het ten koste gaat van het uiterlijk, de textuur het draagcomfort, de kleur of het ademen van de stof.

    Cordura® -weefsels kunnen worden gemaakt uit 100 % synthetische vezels, of uit combinaties met katoen, polyester of andere vezels. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, slijtvastheid en scheursterkte. 1000 denier Cordura® heeft een slijtvastheid die vergelijkbaar is met 1,3 mm dik leer van topkwaliteit.