Trophy SE

LUXUEUS REIZEN VERZEKERD

De Triumph Trophy levert een combinatie van dynamiek en optimaal rijcomfort die ideaal is voor het rijden van lange afstanden - al wil je er hele continenten mee bedwingen! Zijn krachtige en zuinige driecilinder-lijnmotor van 1215 cc werkt moeiteloos de ene na de andere kilometer weg, ondersteund door optimale zitergonomie voor lange dagen op het zadel. Bovendien zorgen de kenmerkende wendbaarheid en rijdynamiek van Triumph voor opwindend en toch moeiteloos rijgedrag. Voor nog meer gemak en luxe is de Triumph Trophy SE voorzien van een elektronisch verstelbare vering en een geïntegreerd audiosysteem.

Engine

Motor

Door de lineaire respons van de elektronische gasklepregeling en het op de rijder afstemde technologiepakket is de motor net zo beheersbaar en gebruiksvriendelijk in de stad.

Cardanaandrijving

Voor zorgeloos toeren over grote afstanden beschikt de Triumph Trophy over een soepele, efficiënte cardanaandrijving, zodat die potjes kettingvet in je bagage overbodig zijn.

Verbruik

Elke motorrijder zit liever op de weg dan bij de pomp. Door de brandstofinjectie, de lange zesde versnelling en de royale tankinhoud van 26 liter is de Triumph Trophy verrassend zuinig. Op een volle tank haal je makkelijk 400 km.

Torsiedemper

De Triumph Trophy dankt zijn soepele en verfijnde rijgedrag aan een torsiedemper. Die brengt het vermogen van de versnellingsbak via een verende kegeltandwieloverbrenging over op de cardanaandrijving en gebruikt een schokabsorberende metalastic kruiskoppeling om het achterwiel soepel aan te drijven.

Technologie

Technologie

Als moderne toerrijder verwacht je het gemak en de luxe van de hedendaagse technologie - met minder neem je geen genoegen. Daarom is de Triumph Trophy volgestopt met de nieuwste elektronische bedieningselementen en functies: van een elektronisch verstelbaar windscherm, cruisecontrol, tractieregeling en optioneel bandenspanningscontrolesysteem tot een elektronisch verstelbare vering en een audiosysteem met Bluetooth-connectiviteit bij de Triumph Trophy SE. Allemaal bedoeld om het rijden te veraangenamen en je met zo veel mogelijk plezier en zo min mogelijk moeite naar je bestemming te brengen.

Instrumenten

Een goed uitgeruste boordcomputer geeft Triumph Trophy-rijders alle informatie die ze nodig hebben. Met realtimeweergave van het brandstofverbruik en de resterende actieradius en een dubbele dagteller weet je altijd hoe ver je hebt gereden en hoe ver je nog kunt gaan. Ook de gemiddelde snelheid, versnellingsstand en omgevingstemperatuur worden weergegeven en via de menu’s zijn veel andere functies zoals een bandenspanningscontrolesysteem, handvatverwarming en zadelverwarming beschikbaar.

Verstelbaar scherm

Het stevige krasbestendige scherm van de Triumph Trophy is met een schakelaar op het stuur over een groot bereik te verstellen. Als het contact wordt uitgeschakeld, gaat het scherm automatisch naar de laagste stand. Bij het starten van de motor wordt de laatste instelling echter weer actief, zodat je geen tijd kwijt bent met afstellen.

Gekoppelde ABS-remmen

Voor effectief remmen maakt de Triumph Trophy gebruik van remklauwen met vier zuigers die aangrijpen op twee voorwielschijven van 320 mm. Het standaard aangebrachte, deels gekoppelde antiblokkeerremsysteem verdeelt het remvermogen over het voor- en achterwiel, zodat je altijd veilig en gecontroleerd remt, zelfs bij een noodstop.

Tractieregeling

Om wielspin te voorkomen en de controle bij op een gladde ondergrond te behouden, vergelijkt de Triumph-tractieregeling de snelheid van het voor- en achterwiel. Het systeem moduleert het vermogen als het een verschil detecteert, zodat de motorfiets altijd stabiel en betrouwbaar blijft, ongeacht de omstandigheden.

Cruisecontrol

Als je eenmaal cruisecontrol hebt geprobeerd, begrijp je niet hoe je zo lang zonder hebt gekund. Dankzij de elektronische gasklepregeling beschikt de Triumph Trophy gelukkig standaard over cruisecontrol. Met cruisecontrol handhaaft de motor een constante snelheid, ongeacht de helling, zodat rijden meer ontspannen wordt.

Bandenspanning

De juiste bandenspanning is essentieel voor het rijgedrag en de duurzaamheid van de banden. Dus zijn de Triumph Trophy (optioneel) en de Triumph Trophy SE (standaard) voorzien van een bandenspanningscontrolesysteem. Het systeem maakt de rijder ogenblikkelijk attent op veranderingen in de spanning voordat die een probleem kunnen worden.

Startonderbreker

Als je Triumph Trophy aandacht trekt van de verkeerde soort, zorgen een startonderbreker en een gecodeerde sleutel voor uitschakeling van de ontsteking en de startfunctie. Pogingen om de contactschakelaar zonder de juiste, elektronisch gecodeerde sleutel aan te zetten, zullen mislukken.

Chassis

Omdat comfort en betrouwbaarheid centraal hebben gestaan bij de ontwikkeling van de Triumph Trophy, maken het aluminium twin spar beam frame, de geoptimaliseerde stuurgeometrie en de ideale gewichtsbalans hem buitengewoon wendbaar voor zijn klasse.

De dynamische rijeigenschappen van de Trophy worden ondersteund door een omgekeerde voorvork van WP met een diameter van 43 mm en instelbare terugveringsdemping en een WP-monoshock aan de achterzijde met instelbare hydraulische voorspanning en terugveringsdemping. De Trophy SE biedt tevens het gemak van elektronische instelling via bedieningselementen op het stuur, met de dempingsstanden sport/normaal/comfort voor de voor- en achterzijde en drie standen voor instelling van de elektronische voorbelasting bij verschillende beladingen.

Samen met een variabele zadelhoogte, naar eigen smaak instelbaar, leidt dit allemaal tot een intense, ontspannen en dynamische rijervaring die al je verwachtingen overtreft.

Style

Vormgeving

De strakke en stijlvolle buitenkant van de Triumph Trophy is ook aerodynamisch getest in een windtunnel. De intelligent ontworpen spiegels en voetsteunen houden je handen en voeten droog en comfortabel en de geïntegreerde set ruime koffers bewaart de integriteit van het chassis bij hoge snelheden, zodat het fraaie uiterlijk van de Triumph Trophy ook nog bijdraagt aan de functie.

Trophy SE

accessories

Verwarmd zadel

Voor optimaal comfort van rijder en passagier zijn de thermostatisch geregelde, op maat gemaakte verwarmde zadels een must. De temperatuur is instelbaar en de hoogwaardige verwarmingselementen zorgen voor een voor efficiënte, behaaglijke warmte. Hoogte-instelling is standaard aanwezig, een laag zadel is optioneel verkrijgbaar.

Topkoffer

Deze op maat gemaakte Triumph-topkoffer voor extra bagageruimte beschikt over een veiligheidsslot met éénsleutelsysteem, deksels met kleurcodering (afzonderlijk verkrijgbaar) en een waterdichte constructie. Met een royale inhoud van 55 liter biedt de topkoffer ruimte genoeg voor een integraalhelm. Bevat een aansluiting van 12 V voor het opladen van elektrische apparaten.

Hoog scherm

Het hoge toerscherm kan snel rechtstreeks op het elektronisch instelbare windschermmechanisme van de Triumph Trophy worden bevestigd. Het scherm met Quantum-coating voor uitstekende krasbestendigheid en helderheid is extra breed en hoog om de rijder en de passagier optimaal tegen de wind te beschermen.

Verwarmde handvatten met dubbele temperatuurinstelling

Als de temperaturen beginnen te dalen, zelfs tijdens zomeravonden, is het belangrijk om warme handen te hebben. Het op maat gemaakte verwarmde handvat, ontworpen voor gebruik op de Triumph Trophy, heeft slanke grepen en hetzelfde uiterlijk als de standaarduitvoering. De interne bedrading is netjes weggewerkt en de bediening is geïntegreerd met de bestaande bedieningselementen.

Alarmset

Bescherm uw Triumph Trophy met een door Thatcham goedgekeurd (categorie 1) alarm-/startonderbrekersysteem dat samen met Datatool werd ontwikkeld. Het alarm wordt zodanig geïnstalleerd dat de kabelboom van de Triumph Trophy intact blijft en wordt afgedicht met water- en trillingsbestendige hars.

Tanktas

De Triumph tanktas van 15 liter zorgt voor handige extra bagageruimte en kan via een scharnierslot met elastische kliksluiting worden bevestigd. Door de gegoten constructie is de opbergcapaciteit efficiënt te gebruiken zonder dat de bewegingsruimte van het stuur wordt beperkt. Wordt geleverd met een afneembaar kaartvak en een regenhoes.

Trophy SE MOTORFIETSEN

Trophy SE

€ 21.190,00 i

 • ABS
 • Verstelbare zithoogte
 • Audio system
 • Automatisch uitschakelende richtingaanwijzers
 • Middenbok
 • Cruise control
 • Elektronisch verstelbaar scherm
 • Elektronisch verstelbare koplamp.
 • Startonderbreker
 • Panniers
 • Elektronische gasklepregeling
 • SatNav mounting bracket location
 • Standard power sockets
 • TES
 • TPMS Bandenspanningscontrolesysteem
 • Tractieregeling
 • Onder zadel opbergruimte

Trophy SE

€ 21.190,00 i

 • ABS
 • Verstelbare zithoogte
 • Audio system
 • Automatisch uitschakelende richtingaanwijzers
 • Middenbok
 • Cruise control
 • Elektronisch verstelbaar scherm
 • Elektronisch verstelbare koplamp.
 • Startonderbreker
 • Panniers
 • Elektronische gasklepregeling
 • SatNav mounting bracket location
 • Standard power sockets
 • TES
 • TPMS Bandenspanningscontrolesysteem
 • Tractieregeling
 • Onder zadel opbergruimte

Adviesverkoopprijzen inclusief BTW/BPM en de onvermijdbare rijklaarmaak kosten (van transport, registratie, kenteken bewijs, leges, recycling bijdrage en een volle tank).