MY15 Tiger Sport

Overview

Soms heeft u een motorfiets nodig die echt alles kan - de perfecte allrounder. De ene dag heeft u een motorfiets nodig voor een toerrit met twee personen, de volgende dag voor het woon-werkverkeer. En soms wilt u een sportmotor voor plezier op secundaire wegen. De nieuwe Tiger Sport kan vele verschillende gedaantes aannemen.

Engine

Op de Tiger Sport wordt dezelfde, temperamentvolle driecilinder van 1050 cc toegepast, die al bekend is van de voorgaande Tiger 1050. Het topvermogen van de motor is echter met 10 pk verhoogd tot 125 pk en het maximale koppel is met 6 Nm verhoogd tot 104 Nm. Daarbij heeft de motor meer kracht over het gehele toerentalbereik.

Chassis

Frame

Voor de Tiger Sport hebben wij het frame geheel nieuw ontwikkeld. Hierbij stonden ons twee doelen voor ogen. Als eerste, het verlagen van het zadel, wat voor kortere rijders een ergonomisch verbeterde zithouding betekent en meer comfort voor de passagier. Het tweede doel was versteviging, teneinde een hogere bagagecapaciteit te creëren. Dit heeft geresulteerd in een preciezer, uitdagender bochtengedrag, met een meer "klevend" gevoel, waardoor u meer uit uzelf en uit uw motorfiets haalt. Het extra sterke frame heeft de Tiger Sport bedeeld met een laadcapaciteit van 220 kg, waardoor grotere koffers kunnen worden gemonteerd.

Handvatten

Daarnaast hebben wij de handvatten iets lager geplaatst en dichter op de rijder, waardoor de motorfiets sportiever aanvoelt en u meer respons en controle voelt wanneer u de motorfiets sportief rijdt.

Rijpositie

Wij hebben de rijpositie op de Tiger Sport aangepast, zodat u 5 mm lager zit dan voorheen en in een iets meer voorovergebogen houding. Daarbij hebben wij het zadel aan de voorzijde smaller gemaakt, waardoor u gemakkelijker met de voeten aan de grond blijft. Uw passagier zit nog steeds hoger dan u, maar niet veel hoger, wat past bij het sportieve uiterlijk van de Tiger Sport.

Ophanging

De geheel verstelbare ophanging is compleet vernieuwd met nieuwe veren en aangepaste demping voor een meer gecontroleerd rijgedrag en om beter aan te sluiten bij de verhoogde bagagecapaciteit. Maar dankzij uiterst zorgvuldig tuningwerk hebben wij het rijgedrag en de wendbaarheid ook nog eens kunnen verbeteren. In de voorophanging worden omgekeerde Showa-vorken gebruikt van 43 mm, met een verstelbare voorspanning, terugslag en compressiedemping en een slag van 140 mm. De Showa-monoshock achter heeft een slag van 150 mm en een verstelbare voorspanning en terugslagdemping.

Swing Arm

De nieuwe, enkelzijdige swingarm is speciaal gemaakt voor de Tiger Sport. Hij is ontwikkeld voor een sportiever uiterlijk, maar maakt het ook mogelijk het uitlaatsysteem verder weg te werken, waardoor er meer ruimte voor bagage ontstaat.

Wielen en banden

Wij hebben de Tiger Sport een nieuw, gegoten aluminium achterwiel gegeven, waarom wij een Pirelli Angel ST-band hebben gelegd. Hierdoor is de motorfiets 1,3 kg lichter dan zijn voorganger, de Tiger 1050, waardoor hij nog wendbaarder is.

Technology

Het LCD-instrumentenpaneel biedt u alle gegevens die u maar kunt wensen, waaronder een waarschuwing voor lage temperaturen, een aanduiding van de buitentemperatuur en weergave van gemiddelde snelheden. Daarbij is het paneel voorbereid voor het gebruik van het optionele bandenspanningsbewakingssysteem.

Voor het geval dat uw Tiger Sport aandacht van het ongewenste soort trekt, hebben wij een technologisch hoogstaand veiligheidssysteem toegevoegd. Dit systeem detecteert een microchip in het sleutellichaam. Wanneer de chip niet aanwezig is, wordt het ontstekingssysteem geblokkeerd. Hiermee wordt voorkomen dat men met een kopie van de originele sleutel de motorfiets kan starten.

Styling

Op de nieuwe Tiger Sport is een hele serie van detailverbeteringen toegepast, die de motorfiets een hoogwaardige uitstraling geven, zoals speciaal gevormde voetsteunen, aluminium koffersteunen en vernieuwde motordeksels.

Wij hebben de vorige koplampen vervangen door lichtgewicht reflectorkoplampen, waardoor wij zowel op gewicht hebben bespaart als de verlichtingscapaciteit hebben verhoogd. Daarnaast geven de nieuwe lampen de Tiger Sport een heel nieuw karakter, waardoor deze zich nog meer onderscheidt van het uitgaande Tiger 1050- model.

Styling

Accessories

Comfort Seat

A full range of seat options are available for the Tiger Sport including a Low Seat, a High Seat, and also a special Comfort Seat using 3D mesh technology.

Heated Grips

Twin position Heated Grip Kit, features internally wired grip heaters for neat installation and cockpit mounted switch position.

Panniers

High capacity Luggage System incorporating cable linked TDLS for optimum performance and stability. Features Forged and machined mounting hardware in a durable anodised finish. Capacity: LH 31L / RH 24.5L.

Top Box

Injection moulded Top Box, offers huge 55 litre capacity and room for two standard full face helmets. Featuring an all new locking mechanism which can be matched to the ignition key, fully weatherproof construction, integral 12volt charging socket as standard.