MY15 Tiger Explorer

VERKEN DE WERELD OP JOUW MANIER

STOP NIET OMDAT HET ASFALT OPHOUDT

De Triumph Tiger Explorer verkent nieuwe routes in nieuwe landen, maar hoeft niet te stoppen waar de weg ophoudt. De robuuste betrouwbare Tiger Explorer met krachtige motor, hoog koppel, grote actieradius, grote wendbaarheid en praktische opties zoals een middenstandaard op alle modellen, beschikt standaard ook over ABS, tractieregeling en cruisecontrol. Voor nog meer prestaties op onverharde wegen is de Tiger Explorer XC voorzien van draadspaakwielen, een aluminium carterbeschermplaat, valbeugels, mistlampen en handkappen.

Technology

Tractieregeling/cruisecontrol

De tractieregeling houdt de wielslip beheersbaar en maakt de Triumph Tiger Explorer betrouwbaarder en optimaal bestuurbaar in verraderlijke omstandigheden. De motor is standaard voorzien van cruisecontrol om vermoeidheid bij lange ritten tegen te gaan en brandstof te besparen.

Inschakelbaar ABS

De Triumph Tiger Explorer is standaard voorzien van een geavanceerd inschakelbaar antiblokkeerremsysteem dat instelbaar is voor offroadgebruik of volledig kan worden uitgezet. De ABS-regeling, die bij normale rijomstandigheden onopgemerkt blijft, maakt achter de schermen meer dan 100 berekeningen per seconde om gereed te zijn als dat moet.

Startonderbreker

Voor het geval dat je Triumph Tiger Explorer aandacht trekt van de verkeerde soort, hebben we een startonderbreker aangebracht die werkt op een gecodeerde sleutel. Dit systeem blokkeert de ontsteking en de startfunctie wanneer geprobeerd wordt de contactschakelaar zonder de juiste, elektronisch gecodeerde sleutel aan te zetten.

Instrumenten/computer

Het lcd-instrumentenpaneel en de schakelaars op het stuur van de Tiger Explorer vergemakkelijken het rijden met een dubbele dagteller, weergave van de reistijd, de gemiddelde snelheid en het brandstofverbruik, de resterende actieradius, cruisecontrolinformatie, onderhoudsintervallen, omgevingstemperatuur en vorstwaarschuwing, plus de bandenspanning en de status van de zadelverwarming (indien gemonteerd).

Verstelbare zithoogte

De Triumph Tiger Explorer geeft elke bestuurder een goede zithouding. Het brede, comfortabele zadel kan gemakkelijk zonder gereedschap van hoog (857 mm) naar laag (837 mm) worden gezet - of nog lager met een optioneel laag zadel. Zo heb je altijd vertrouwen en controle. Voor een nog betere ergonomie zijn ook het stuur en de handgrepen aanpasbaar.

950 W-dynamo

Wat het weer ook is, de toonaangevende 950 W-dynamo van de Triumph Tiger Explorer heeft ruim voldoende vermogen voor verschillende accessoires, zoals mistlampen, verwarmde handvatten en/of verwarmde zadels, en voor de 12 V-aansluiting, die gebruikt kan worden voor een GPS-systeem, verwarmde kleding of zelfs het opladen van een telefoon.

Engine

Motor

Met de krachtige driecilinder lijnmotor van 1215 cc die een formidabel koppel van 121 Nm en een piekvermogen van 137 pk levert, kan de Triumph Tiger Explorer soepel, moeiteloos en efficiënt hoge kruissnelheden bereiken bij lage toerentallen. Met de lineaire elektronische gasklepregeling en een uitgebreide set elektronische systemen en rijassistentie is de Triumph Tiger Explorer bovendien alert en snel genoeg voor de finesses van het offroadrijden.

Cardanaandrijving

Voor zorgeloos toeren over lange afstanden beschikt de Triumph Tiger Explorer over een onderhoudsarme cardanaandrijving. Dat geeft rust - hoe ver je avonturen je ook brengen.

Elektronische gasklepregeling

Voor maximale controle over de motorrespons en het brandstofverbruik beschikt de Triumph Tiger Explorer over een elektronische gasklepregeling. Deze wordt via de motormanagementmodule aangestuurd om het overvloedige koppel van de motor zo efficiënt en voorspelbaar mogelijk te gebruiken.

Double overhead cams

Door de dubbele bovenliggende nokkenassen van de Triumph Tiger Explorer en de vier kleppen per cilinder kan de motor in elke omstandigheid constant en efficiënt presteren, of het nu gaat om een solorit over de snelweg of het beklimmen van een berg met rijder, passagier en volledige bepakking.

Frame

Moderne wegen voelen soms hobbelig aan, dus is het stevige, stalen buisframe van de Triumph Tiger Explorer speciaal versterkt om veilig en gecontroleerd offroad of op slecht onderhouden achterafwegen te rijden en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen die het toeren met volle bepakking bij een hoge snelheid stelt. Daarom voelt de Triumph Tiger Explorer zich net zo thuis in de stad als op de toendra.

Wielen/banden

Voor ultieme offroadprestaties en betrouwbaarheid is het Triumph Tiger Explorer XC-model voorzien van draadspaakwielen met aluminium velgen. Het lichtgewicht en uiterst veerkrachtige tubeless achterwiel van 17 inch en voorwiel van 19 inch verbeteren de stuurrespons en vergroten de wendbaarheid bij offroadgebruik.

De standaard Triumph Tiger Explorer, die meer geschikt is voor gebruik op de weg, rijdt op lichtgewicht, gegoten aluminium wielen met 10 spaken. Deze configuratie met een achterwiel van 17 inch en voorwiel van 19 inch is geschikt voor licht offroadgebruik en normaal gebruik. Een slecht wegdek of spoorvorming vormen voor dit model geen enkel probleem.

Remmen

Bij het remmen met de Triumph Tiger Explorer grijpen twee remklauwen met elk vier zuigers aan op twee schijven van 305 mm op het voorwiel. Het achterwiel wordt geremd op één schijf van 282 mm. De grote remkracht wordt ondersteund door een geavanceerd ABS-systeem dat tijdens het offroadrijden echter volledig kan worden uitgezet.

Styling

Vormgeving

Alle motorfietsen van Triumph hebben een 'spirit of adventure'. Bij de Triumph Tiger Explorer is die echter ook duidelijk aan de buitenkant te zien: vering in offroadstijl voor comfort en controle, een ruime rijpositie, een opvallende enkelzijdige swingarm met cardanaandrijving en een overvloed aan praktische accenten.

De Triumph Tiger Explorer XC beschikt over de volgende extra's voor nog meer offroadveelzijdigheid: • draadspaakwielen met aluminium velgen voor betere stabiliteit bij offroadgebruik • handkappen ter bescherming tegen vuil, zowel on- als offroad, en bescherming tegen de wind bij koud weer • dubbele led-mistlampen van 55 W verbeteren het zicht bij slechte rijomstandigheden • een aluminium carterplaat geeft extra bescherming bij terreinrijden • zwarte valbeugels beschermen motor en frame bij een valpartij

Accessories

Koffers

Harde koffers van Triumph met een inhoud van 62 liter, sloten met een éénsleutelsysteem, geborstelde aluminium deksels met merkteken en waterdichte constructie voor ultiem adventuretoeren. Het dynamische bevestigingssysteem garandeert dat de prestaties niet te lijden hebben van een volledige bepakking (in de linker koffer kan een integraalhelm worden vervoerd).

Topbox

Topbox van Triumph met een inhoud van 35 liter, slot met éénsleutelsysteem, geborstelde aluminium deksels met merkteken en waterdichte constructie. Ontworpen om ruimte te bieden aan een integraalhelm; maximale belasting 10 kg. Aansluiting voor 12 V aan de binnenkant voor het opladen van elektrische apparaten.

Verwarmd zadel

Thermostatisch geregelde verwarmde rijders- en/of passagierszadels zijn een must om in elk jaargetijde comfortabel te kunnen rijden. Ze zijn voorzien van schakelbare temperatuurinstellingen en hoogwaardige elektrische elementen voor effectieve en behaaglijke verwarming.

Mistlampen

Vergroot uw zicht en veiligheid met een krachtige dubbele mistlamp, voorzien van sterke ledlampen van 55 W en schilden van weersbestendig, geborsteld en geboord aluminium op een geïntegreerde buisvormige bevestigingsrail met een volledig waterdichte, verlichte drukknop die zelfs onder de zwaarste omstandigheden gemakkelijk te bedienen is.

Scherm met Quantum-coating

Een instelbaar hoogwaardig toerscherm, 50 mm hoger en 30 mm breder dan het standaardscherm, dat extra bescherming biedt tegen de elementen. Het scherm is vervaardigd van gespuitgiet polycarbonaat en is voorzien van een uitermate stootvaste en krasbestendige Quantum-coating en verbeterde optische kenmerken.

Verwarmde handvatten

Twee verwarmde, fabrieksmatig afgewerkte handvatten met netjes weggewerkte interne bedrading die speciaal zijn ontworpen voor de elektronische gasklepregeling van de Triumph Tiger Explorer. Ze beschikken over een dubbele temperatuurinstelling die met twee gekleurde drukknoppen op het stuur kan worden geselecteerd.

MY15 Tiger Explorer MOTORFIETSEN

Tiger Explorer

€ 17.190,00 i

Tiger Explorer XC

€ 18.290,00 i

Standaard uitrusting

 • Verstelbaar stuur
 • Instelbaar scherm
 • Verstelbare zithoogte
 • Automatisch uitschakelende richtingaanwijzers
 • Auxiliary socket
 • Middenbok
 • Cruise control
 • Startonderbreker
 • Elektronische gasklepregeling
 • Uitschakelbare ABS
 • Voorbereid voor bandspanningscontrolesysteem (TPMS)
 • Tractieregeling

Aanvullend op de Tiger Explorer

 • hulpverlichting
 • Valbeugels
 • Hand kappen
 • carterbeschermplaat

Tiger Explorer

€ 17.190,00 i

Tiger Explorer XC

€ 18.290,00 i

Standaard uitrusting

 • Verstelbaar stuur
 • Instelbaar scherm
 • Verstelbare zithoogte
 • Automatisch uitschakelende richtingaanwijzers
 • Auxiliary socket
 • Middenbok
 • Cruise control
 • Startonderbreker
 • Elektronische gasklepregeling
 • Uitschakelbare ABS
 • Voorbereid voor bandspanningscontrolesysteem (TPMS)
 • Tractieregeling

Aanvullend op de Tiger Explorer

 • hulpverlichting
 • Valbeugels
 • Hand kappen
 • carterbeschermplaat

Adviesverkoopprijzen inclusief BTW/BPM en de onvermijdbare rijklaarmaak kosten (van transport, registratie, kenteken bewijs, leges, recycling bijdrage en een volle tank).