ALL NEW TIGER 1200

' alt="" data-show='False' data-col='dark' data-right='false' />

TIGER XC – GEMAAKT VOOR HET ULTIEME AVONTUUR

Vergis u niet, deze Tiger is sterk verbeterd. De nieuwe 1200 XC-lijn is de meest geavanceerde ooit, speciaal gebouwd voor de zwaarste offroad-uitdagingen en avonturen op de weg. Iedere afzonderlijke innovatie, verbetering aan het motorblok, topspecificatie en ergonomische verfijning is gericht op het maken van fantastische ritten.

Het Triple-blok is ingrijpend vernieuwd voor een directere levering van het koppel bij lage toerentallen, met een piekvermogen van 141 pk en een lichtere uitlaat voor een nog fraaier Triple-geluid. De beide XC's zijn aanzienlijk lichter, tot wel 10 kg, en zijn op meer dan 100 punten verbeterd voor meer rijgemak. Met de Triumph-schakelbekrachtiging, de nieuwe rijmodus 'Off-Road Pro' en verbeterde ergonomie werkt de nieuwe XC nu nog beter, zowel offroad als op de weg. Met het hoogste niveau van vooruitstrevende technologie ooit, meedraaiende bochtenverlichting, een fullcolour TFT-instrumentenpaneel, tot wel zes rijmodi, volledige ledverlichting, verlicht schakelmateriaal, een ontsteking zonder sleutel en meer Tiger-stijl is de Tiger 1200 XC letterlijk gemaakt voor avontuur.

TIGER XR – GEMAAKT OM TE RIJDEN WAAR JE MAAR WILT. EERSTEKLAS.

Met een achtergrond van meer dan 80 jaar is dit zonder enige twijfel de meest geavanceerde Tiger XR-reeks die ooit is gebouwd. De vier geavanceerde modellen zijn meer dan ooit geschikt voor avontuur op de weg en hebben elk een eigen niveau van technologie, een ingrijpende vernieuwing van het motorblok en nieuwe functionaliteit voor allroad-comfort voor lange reizen.

De XR is lichter, tot wel 11 kg, en is voorzien van meer dan 100 verbeteringen, waaronder Triumph's schakelbekrachtiging, een verbeterde ergonomie, een lichtere vrijer stromende uitlaat en sterk vernieuwd motorblok voor een snellere levering van het koppel onderin en een piekvermogen van 141 pk, terwijl het schitterende nieuwe geluid perfect aansluit bij het vermogen voor grootse avonturen. De Tiger 1200 XR-familie is in alle opzichten beter geworden met een hoger niveau van vooruitstrevende technologie dan ooit tevoren, meedraaiende bochtenverlichting, een fullcolour TFT-instrumentenpaneel, tot wel vijf rijmodi, volledige ledverlichting, verlicht schakelmateriaal, een ontsteking zonder sleutel, meer Tiger-stijl en de meest complete lijn ooit.

ADVENTURE-REEKS VOOR OFFROAD

Voor motorrijders die alleen het beste willen, het hoogste technologische niveau, een snellere respons van het Triple-blok en verbeterde ergonomie, biedt de 1200 XC-reeks de ultieme offroad-functionaliteit met allroad-comfort. Er is keuze uit twee modellen, de XCx voor avontuurlijk rijden en de XCA voor absolute topspecificaties, die samen een nieuwe reeks vormen om offroad net zo fantastisch te rijden als altijd al op de weg.

Tiger 1200 XCx

Volledig uitgerust voor maximaal avontuur offroad en op de weg is de XCx nu 5 kg lichter dan zijn voorganger en voorzien van vijf rijmodi (inclusief de volledig nieuwe modus 'Off-Road Pro'), een nieuw verstelbaar en fullcolour TFT-instrumentenpaneel van 5 inch, verlicht schakelmateriaal, ontsteking zonder sleutel, ledverlichting, nieuwe zwarte velgen en een scala aan basisfuncties zoals de semi-actieve Triumph-vering, en voor bochten geoptimaliseerde ABS en tractiecontrole.

Tiger 1200 XCA

Dit hoogtepunt van de reeks met het hoogste technologische niveau ooit is maar liefst 10 kg lichter, met een verbeterde ergonomie en een ingrijpende vernieuwing van het motorblok, voor werkelijk grootse avonturen. Dit topmodel heeft unieke specificaties, waaronder een meedraaiende bochtenverlichting, Triumph-schakelbekrachtiging, een Arrow-uitlaatdemper, zes rijmodi en een toerscherm, en daarnaast een lange indrukwekkende lijst technologische extra's.  Dit is de ultieme Tiger.

ADVENTURE-REEKS VOOR OP DE WEG

De nieuwe 1200 XR is de meest op de weg georiënteerde Tiger ooit. Dit model staat klaar om u overal naartoe te brengen, van uw dagelijkse ritten tot transcontinentale reizen, met een verbeterde ergonomie, de meest geavanceerde technologie ooit, een sterk vernieuwd blok en meer stijl en comfort. Met vier modellen, elk met een eigen specifieke set-up, is de nieuwe XR-reeks gewoonweg groots.

Tiger 1200 XR

Met zijn kenmerkende wendbaarheid, uitstekende rijpositie en opwindende vernieuwde Triple-blok vormt dit model een geweldige rijke basis van de Tiger 1200 XR-reeks. Voeg daar nog drie rijmodi aan toe en ook een elektronisch verstelbaar scherm, cruisecontrol, (uit)schakelbare ABS en tractiecontrole, nieuwe velgen, een nieuwe uitlaatdemper, verbeterde ergonomie, meer stijl en een gewichtsbesparing van 2 kg, en u begrijpt dat deze Tiger zijn tanden kan laten zien.

Tiger 1200 XRx

Dit intuïtieve nieuwe XRx-model heeft nog hogere specificaties met een verstelbaar fullcolour TFT-instrumentenpaneel van 5 inch, drie rijmodi, verlicht schakelmateriaal, ledverlichting en een ontsteking zonder sleutel. Verder is het gewicht 2 kg verminderd en zijn er basisvoorzieningen van topklasse zoals de semi-actieve Triumph-vering, voor bochten geoptimaliseerde ABS en tractiecontrole en verwarmde handvatten. Kortom, deze Tiger is gemaakt om te rijden waar je maar wilt.

Tiger 1200 XRx (Verlaagd zadel)

Omdat er veel aandacht wordt geschonken aan toegankelijkheid, is de Tiger 1200 XRx ook verkrijgbaar in een verlaagde uitvoering. Dit model heeft naast alle geavanceerde specificaties van de XRx een verlaagd zadel en een aangepaste vering. De lage zadelhoogte van 810 mm (vergeleken met de 855 mm van de standaard-XRx) kan nog met eens 20 mm extra worden teruggebracht tot 790 mm met het verstelmechanisme onder het zadel.

Tiger 1200 XRT

Beleef uw avontuur maximaal met het topmodel XRT. Deze meest complete XRT is gemaakt om te rijden waar je maar wilt. Dit model is 11 kg lichter uitgevoerd en heeft uitsluitend topspecificaties zoals een meedraaiende bochtenverlichting, Triumph-schakelbekrachtiging, een Arrow-uitlaatdemper, vijf rijmodi, volledige ledverlichting, hill hold en een toerscherm, en verder een indrukwekkende lijst nieuwe en basistechnologie. Eersteklas.

TECHNOLOGIE

Dit is het hoogste niveau van vooruitstrevende technologie ooit op een Tiger, en ieder onderdeel is geselecteerd en geïntegreerd met één doel voor ogen: het creëren van een perfecte rijervaring.  In feite zijn de nieuwe 1200 XC- en XR-lijn zonder enige twijfel de technologisch meest geavanceerde motorfietsen die Triumph ooit heeft gemaakt.

Deze opwindende verbeteringen, allemaal ontwikkeld voor maximaal comfort en controle, omvatten meedraaiende bochtenverlichting, een fullcolour TFT-instrumentenpaneel, tot wel zes rijmodi, nieuw ergonomisch schakelmateriaal met elegante verlichte knoppen en een 5-standenjoystick, een kenmerkende volledige ledverlichting, de Triumph-schakelbekrachtiging, een ontsteking zonder sleutel en een vernieuwde cruisecontrol.

Bovendien is het fantastische rijgedrag van de Tiger 1200's opgebouwd rond elementaire technologieën zoals de semi-actieve Triumph-vering (TSAS), het geïntegreerde remsysteem, voor bochten geoptimaliseerde ABS en tractiecontrole, hill hold, een elektrisch verstelbaar windscherm, verwarmde handvatten en verwarmde rijders- en passagierszadels, oplaadpunten (12 V en USB) en een startonderbreker.

Acht redenen om de opwindende nieuwe Tiger 1200 te rijden

Hoe lang de tocht duurt of hoe legendarisch de reis ook is, nu is er de nieuwste generatie van onze Tigers. Klaar voor het avontuur en klaar om overal te rijden en iedere uitdaging aan te gaan.

BELANGRIJKE KENMERKEN

Tot wel 11 kg lichter

Een belangrijke gewichtsvermindering voor de hele 1200-reeks (tot wel 11 kg) zorgt voor een betere wendbaarheid en optimale stuureigenschappen bij lage snelheden.

141pk-Triple-blok van een nieuwe generatie

Het krachtigste motorblok met cardanaandrijving in zijn klasse is ingrijpend vernieuwd voor meer vermogen onderin. Bovendien zijn de modellen met de hoogste specificaties nu voorzien van een Arrow-uitlaatdemper.

Verstelbaar fullcolour TFT-instrumentenpaneel en verlicht schakelmateriaal

Een dynamisch nieuw fullcolour TFT-instrumentenpaneel van 5 inch en nieuw ergonomisch ontworpen schakelmateriaal met verlichte knoppen bieden de berijder volledige controle.

Meedraaiende bochtenverlichting

De nieuwe intuïtieve technologie voor bochtenverlichting reageert automatisch en progressief op stuurbewegingen van de motorfiets, zodat geavanceerd zicht wordt geboden in het donker.

Tot wel zes rijmodi met het nieuwe ‘Off-Road Pro’

Kies uit zes rijmodi, afhankelijk van de omstandigheden: ‘Road’, 'Rain', 'Off-Road', ‘Sport’, ‘Programmeerbaar’ en de volledig nieuwe modus 'Off-Road Pro' voor maximaal rijplezier.

Triumph-schakelbekrachtiging

Volledig nieuw systeem dat door Triumph is ontworpen voor soepel op- en terugschakelen zonder gebruik van de koppeling, zodat de motorrijder minder snel moe wordt.

Kenmerkende volledige ledverlichting

Inclusief led-koplamp, achterlicht, hulpverlichting, richtingaanwijzers en de kenmerkende DRL-verlichting (Daytime Running Light), allemaal ontwikkeld voor maximale zichtbaarheid en stijl.

Verbeterde rij-ergonomie

Dit omvat een nieuw zadelmateriaal en herziene stuurgeometrie voor een uitstekende rijpositie en meer comfort voor een grotere groep motorrijders.

Nog meer Tiger-stijl

Nieuw eersteklas kuipwerk, velgen voor offroad of op de weg, een topafwerking met topafbeeldingen en lakwerk die de Tiger-stijl sterker benadrukken.

Buitengewone controle

Het uitgangspunt van ons geïntegreerde technologiesysteem is dat de semi-actieve Triumph-vering (TSAS), voor bochten geoptimaliseerde ABS en voor bochten geoptimaliseerde tractiecontrole samenwerken om de motorrijder vertrouwen te bieden.

Hill hold

De hill hold-functie voorkomt dat de motor achteruit of vooruit rolt op een sterke helling, wat in het bijzonder een voordeel is bij een volledige bepakking.

Uitrusting met topspecificaties

De standaarduitrusting is van een ongekend hoog niveau, zoals Brembo-voorremmen, WP-vering, een elektronisch verstelbaar scherm, geïntegreerd remsysteem en een schakelbekrachtiging.

ACCESSOIRES

Met de meer dan 50 verkrijgbare originele Triumph-accessoires kunt u nog meer comfort, functionaliteit en stijl toevoegen. Met onze online configurator kunt u uw Tiger zelf vormgeven door uitbreiding met nog meer accessoires van topkwaliteit zoals een aluminium onderkuip, verwarmde handvatten, verwarmde lage berijders- en passagierszadels, een hoog toerscherm, een Arrow-uitlaatdemper en valbeugels. Verder is een breed scala aan bagagemogelijkheden van Triumph verkrijgbaar, waaronder een aluminium topkoffer en zijkoffers, waterdichte binnentassen, een tanktas en diverse motortassen. Al onze accessoires zijn getest volgens dezelfde hoge normen als de motorfietsen en worden geleverd met 2 jaar garantie.

EXPEDITIE-PAKKET

Als u direct al de functies en stijl van het serieuze toeren wilt aanbrengen, kunt u kiezen voor ons 'Expeditie-pakket' met alles wat u nodig hebt om uw avontuur met uw nieuwe Tiger 1200 te beginnen.

Het Expeditie-pakket bevat superlichte zwarte aluminium koffers met een set bevestigingsrails, zwarte topkoffer, voorgevormd rugsteunkussen, rubberen tankbescherming en framebeschermers.


KLEDING

Triumph is een samenwerking aangegaan met Gore-Tex® om een breed assortiment aan textiele beschermende kwaliteitskleding voor avontuurlijke motorrijders te kunnen bieden, inclusief waterdichte kleding voor extreme omstandigheden.

Wie zijn passie voor avontuur en zijn favoriete motor wil tonen, kan kiezen uit een grote collectie vrijetijdskleding van hoge kwaliteit die is afgestemd op de nieuwe Tiger 1200-reeks.

ALL NEW TIGER 1200 MOTORFIETSEN

Tiger 1200 XR

€ 18.400,00 i

Tiger 1200 XRx

€ 20.575,00 i

Standaard uitrusting

 • 2kg lighter than previous model
 • Aanzienlijk verbeterde driecilindermotor 1215 cc
 • Nieuwe stijlvolle gietwielen
 • Nieuwe, lichtere demper
 • High 10,000 mile/16,000km major service interval
 • Bekrachtigde hydraulische koppeling
 • Uitschakelbare ABS en tractiecontrole
 • 3 rijstanden: Road, Rain en Off-Road
 • Monobloc voorremklauwen van Brembo
 • Instelbare voor- en achtervering van WP
 • Cruise control
 • Unique-in-class electrically adjustable screen
 • In 2 hoogten verstelbaar zadel
 • Middenbok
 • Carterbeschermplaat
 • Boardcomputer
 • 12 V- en USB-aansluiting
 • Startonderbreker

Aanvullend op de Tiger 1200 XR

 • 2kg lighter than previous model
 • Full colour 5" TFT angle adjustable display instruments
 • Ergonomische, verlichte schakelaarbehuizingen en vijfstandenjoystick
 • Integrale ledverlichting, inclusief kenmerkende dagrijverlichting
 • LED self-cancelling indicators
 • Sleutelloos starten
 • 4 rijstanden: Road, Rain, Off-Road en Sport
 • Uitgerust met TSAS (Triumph Semi-active Suspension, Triumph semi-actieve vering)
 • ABS geoptimaliseerd voor bochten
 • Tractiecontrole geoptimaliseerd voor bochten
 • Verbeterde cruisecontrol
 • Comfort rider and pilion seats
 • Verwarmde handvatten

Tiger 1200 XRt

€ 22.550,00 i

Tiger 1200 XCx

€ 21.575,00 i

Aanvullend op de Tiger 1200 XRx

 • 11kg lighter than previous model
 • Triumph Shift Assist
 • Adaptieve led-bochtverlichting
 • Titanium/carbon uitlaatdemper van Arrow
 • 5 rijstanden: Road, Rain, Off-Road, Sport en Rider (instelbaar)
 • HILL HOLD-FUNCTIE
 • Heated rider and pilion seats
 • Elektrisch verstelbaar toerscherm, uniek in deze klasse
 • Led-hulpverlichting
 • Additional 6 TFT styles

Standaard uitrusting

 • 5 kg lichter dan het vorige model
 • Aanzienlijk verbeterde driecilindermotor 1215 cc
 • Lichtere uitlaatdemper
 • Nieuwe rijstand 'Off Road Pro'
 • Nieuwe, stijlvolle, volledig zwarte spaakwielen
 • 5" TFT-kleurenscherm voor de instrumenten
 • Ergonomische, verlichte schakelaarbehuizingen en vijfstandenjoystick
 • Integrale ledverlichting, inclusief kenmerkende dagrijverlichting
 • Sleutelloos starten
 • 5 rijstanden: Off-Road Pro, Road, Rain, Off-Road en Sport
 • Cruise control
 • Uitgerust met TSAS (Triumph Semi-active Suspension, Triumph semi-actieve vering)
 • Premium instelbare voor- en achtervering van WP
 • Monobloc voorremklauwen van Brembo
 • ABS geoptimaliseerd voor bochten
 • Tractiecontrole geoptimaliseerd voor bochten
 • Valbeugels
 • Bekrachtigde hydraulische koppeling
 • Elektrisch verstelbaar scherm, uniek in deze klasse
 • In 2 hoogten verstelbaar zadel
 • Middenbok
 • Boardcomputer
 • 12 V- en USB-aansluiting
 • Startonderbreker

Tiger 1200 XCa

€ 23.750,00 i

Aanvullend op de Tiger 1200 XCx

 • 10KG lighter than previous model
 • Triumph Shift Assist
 • Adaptieve led-bochtverlichting
 • Titanium/carbon uitlaatdemper van Arrow
 • 6 riding modes: Off-Road Pro, Road, Rain, Off-Road, Sport and Rider programmable
 • HILL HOLD-FUNCTIE
 • Zadel- en handvatverwarming
 • Elektrisch verstelbaar scherm, uniek in deze klasse
 • Led-hulpverlichting
 • Voetsteunen in billet-stijl
 • 3 extra TFT-stijlen

Tiger 1200 XR

€ 18.400,00 i

Tiger 1200 XRx

€ 20.575,00 i

Tiger 1200 XRt

€ 22.550,00 i

Tiger 1200 XCx

€ 21.575,00 i

Standaard uitrusting

 • 2kg lighter than previous model
 • Aanzienlijk verbeterde driecilindermotor 1215 cc
 • Nieuwe stijlvolle gietwielen
 • Nieuwe, lichtere demper
 • High 10,000 mile/16,000km major service interval
 • Bekrachtigde hydraulische koppeling
 • Uitschakelbare ABS en tractiecontrole
 • 3 rijstanden: Road, Rain en Off-Road
 • Monobloc voorremklauwen van Brembo
 • Instelbare voor- en achtervering van WP
 • Cruise control
 • Unique-in-class electrically adjustable screen
 • In 2 hoogten verstelbaar zadel
 • Middenbok
 • Carterbeschermplaat
 • Boardcomputer
 • 12 V- en USB-aansluiting
 • Startonderbreker

Aanvullend op de Tiger 1200 XR

 • 2kg lighter than previous model
 • Full colour 5" TFT angle adjustable display instruments
 • Ergonomische, verlichte schakelaarbehuizingen en vijfstandenjoystick
 • Integrale ledverlichting, inclusief kenmerkende dagrijverlichting
 • LED self-cancelling indicators
 • Sleutelloos starten
 • 4 rijstanden: Road, Rain, Off-Road en Sport
 • Uitgerust met TSAS (Triumph Semi-active Suspension, Triumph semi-actieve vering)
 • ABS geoptimaliseerd voor bochten
 • Tractiecontrole geoptimaliseerd voor bochten
 • Verbeterde cruisecontrol
 • Comfort rider and pilion seats
 • Verwarmde handvatten

Aanvullend op de Tiger 1200 XRx

 • 11kg lighter than previous model
 • Triumph Shift Assist
 • Adaptieve led-bochtverlichting
 • Titanium/carbon uitlaatdemper van Arrow
 • 5 rijstanden: Road, Rain, Off-Road, Sport en Rider (instelbaar)
 • HILL HOLD-FUNCTIE
 • Heated rider and pilion seats
 • Elektrisch verstelbaar toerscherm, uniek in deze klasse
 • Led-hulpverlichting
 • Additional 6 TFT styles

Standaard uitrusting

 • 5 kg lichter dan het vorige model
 • Aanzienlijk verbeterde driecilindermotor 1215 cc
 • Lichtere uitlaatdemper
 • Nieuwe rijstand 'Off Road Pro'
 • Nieuwe, stijlvolle, volledig zwarte spaakwielen
 • 5" TFT-kleurenscherm voor de instrumenten
 • Ergonomische, verlichte schakelaarbehuizingen en vijfstandenjoystick
 • Integrale ledverlichting, inclusief kenmerkende dagrijverlichting
 • Sleutelloos starten
 • 5 rijstanden: Off-Road Pro, Road, Rain, Off-Road en Sport
 • Cruise control
 • Uitgerust met TSAS (Triumph Semi-active Suspension, Triumph semi-actieve vering)
 • Premium instelbare voor- en achtervering van WP
 • Monobloc voorremklauwen van Brembo
 • ABS geoptimaliseerd voor bochten
 • Tractiecontrole geoptimaliseerd voor bochten
 • Valbeugels
 • Bekrachtigde hydraulische koppeling
 • Elektrisch verstelbaar scherm, uniek in deze klasse
 • In 2 hoogten verstelbaar zadel
 • Middenbok
 • Boardcomputer
 • 12 V- en USB-aansluiting
 • Startonderbreker

Tiger 1200 XCa

€ 23.750,00 i

Aanvullend op de Tiger 1200 XCx

 • 10KG lighter than previous model
 • Triumph Shift Assist
 • Adaptieve led-bochtverlichting
 • Titanium/carbon uitlaatdemper van Arrow
 • 6 riding modes: Off-Road Pro, Road, Rain, Off-Road, Sport and Rider programmable
 • HILL HOLD-FUNCTIE
 • Zadel- en handvatverwarming
 • Elektrisch verstelbaar scherm, uniek in deze klasse
 • Led-hulpverlichting
 • Voetsteunen in billet-stijl
 • 3 extra TFT-stijlen

Adviesverkoopprijzen inclusief BTW/BPM en de onvermijdbare rijklaarmaak kosten (van transport, registratie, kenteken bewijs, leges, recycling bijdrage en een volle tank).