Skip to main content

Redenen om een Tiger 800 te rijden


De Tiger 800 is zonder enige twijfel een van Triumph's populairste motorfietsen, en misschien wel het meest geprezen model. Tenslotte is hij voortgekomen uit de eerste generatie Tigers die goud wonnen bij de internationale zes dagen durende Trial in 1936. Dit werd het startpunt voor het langstlopende succesverhaal van een adventure-motor. Diezelfde avontuurlijke geest en dat streven naar perfectie zitten nog altijd ingebouwd in iedere afzonderlijke Tiger. 

Het chassis en het motorblok van de nieuwe en up-to-date gebrachte Tiger 800 XC- en XR-reeksen zijn op meer dan 200 punten vernieuwd en een uitgebreid pakket offroad-verbeteringen is perfect in balans met verbeteringen voor op de weg. We hebben vooral aandacht besteed aan verbeteringen in technologie, comfort en stijl, en daarbij een motorblok van een nieuwe generatie geïntroduceerd voor maximaal rijplezier.  

Het resultaat is een nieuwe Tiger 800 die zich in alle opzichten beter op de weg beweegt... maar nóg beter daarbuiten.  Hier zijn zeven redenen waarom wij zo graag op de nieuwe Tiger 800 rijden!#1 Nieuwe generatie van de driecilindermotor 

VOOR MEER VERMOGEN

De driecilindermotor van de Tiger 800 is ingrijpend vernieuwd, waarbij het motorblok sneller oppakt, terwijl het lichtere uitlaatsysteem een sportiever geluid heeft gekregen dat dit blok van een nieuwe generatie in een ander licht plaatst. De nieuwe kortere eerste versnelling zorgt voor een betere offroad-tractie, allroad-respons bij lage snelheden, een 22% lichter, vrijer stromend uitlaatsysteem en een directere acceleratie die de berijder een werkelijk opwindend gevoel bezorgen. Bovendien kunnen gevorderde motorrijders met de nieuwe rijmodus 'Off Road Pro' op de XC-modellen op ieder gewenst moment volledige handmatige controle over de motor krijgen.

#2 TFT-instrumentendisplay in full colour

De motorfietsen uit het midden- en topsegment van de Tiger 800-reeks hebben een nieuw, verstelbaar 5-inch TFT-instrumentendisplay in full colour waarop informatie in één oogopslag af te lezen is. Dankzij dit geavanceerde display ziet de motorrijder alle belangrijke informatie onder alle omstandigheden gemakkelijk in heldere kleuren. Met de nieuwe, ergonomisch ontworpen schakelaarbehuizingen en joystick bladert u, al rijdend, snel door de verschillende weergaven, gebruiksgegevens en rijmodi, dankzij de intuïtieve bediening. 


#3 Geavanceerde technologie

Deze nieuwe generatie Tiger 800-motorfietsen vormt een belangrijke sprong voorwaarts in rijtechnologie, met vele technologische verbeteringen die allemaal gericht zijn op het leveren van DE perfecte offroad-prestaties met maximale controle en beleving. Die technologische innovaties zijn bijvoorbeeld een fullcolour TFT-instrumentendisplay met diverse fraaie thema's en stijlen, een intuïtief menusysteem dat te bedienen is met nieuwe ergonomische schakelaars, maximaal zes rijmodi, cruisecontrol en handvatverwarming.


#4 Aanpasbaar aan uw wensen

Er zijn meer dan 50 accessoires verkrijgbaar om aan al uw rijvereisten te voldoen en de bagage-, comfort- en functiemogelijkheden van uw Tiger uit te breiden of aan te passen. Deze zijn vormgegeven, technisch uitgewerkt en getest volgens dezelfde processen en normen als onze motorfietsen. In combinatie met onze ongeëvenaarde obsessie voor het creëren van ideale rijervaringen betekent dit dat alle originele Triumph-onderdelen ideaal geschikt zijn voor uw Tiger 800.5 & 6

Rijmodus “Off-Road Pro”

Met deze nieuwe generatie van de Tiger 800 wordt een geheel nieuwe rijmodus voor de XC-reeks geïntroduceerd, 'Off-Road Pro', voor de meest offroad-gerichte instellingen ooit. Dit is een instelling voor gevorderde motorrijders, die er nu voor kunnen kiezen elektronische systemen uit te zetten en volledig handmatige controle over de motor te krijgen precies wanneer zij dat willen. Off-Road Pro schakelt de ABS en de tractiecontrole uit en stelt (waar nodig) het gasklepkarakteristiek en de vering in op ‘Off-Road’, zodat u uw off-roadcapaciteiten tot het uiterste kunt beproeven.

Verbeterde ergonomie voor een verhoogd rijcomfort

Het volledig aangepaste, ergonomische ontwerp verbetert de Tiger 800 nu met een nieuwe rijhouding met goed overzicht en een dynamisch uiterlijk. Verder wordt het rijplezier zowel offroad als op de weg versterkt met een nieuw display dat met de hand in 5 posities kan worden versteld (compleet met nieuwe windgeleiders voor ongekende windbescherming en comfort) en de Tiger’s combinatie van zadel- en handvatverwarming die uniek zijn in deze klasse.


#7 Premium stijl

Deze nieuwe 800-reeks heeft een nog nadrukkelijkere Tiger-signatuur gekregen. We hebben een eersteklas kuipwerk geïntroduceerd, dat is voorzien van een hoogwaardige afwerking met nieuwe ontwerpen op de zijpanelen, en ook badges van hogere kwaliteit, grafische elementen en details die de hoogwaardige uitstraling van de Tiger versterken. Elk type Tiger heeft met dit nieuwe kuipwerk een moderner en dynamischer uiterlijk gekregen, die het dubbele offroad- en wegkarakter van ieder model benadrukken terwijl het typische, herkenbare Tiger 800-silhouet bewaard is gebleven.is de nieuwe generatie Tigers gearriveerd

Het adventure-rijden zal hiermee in alle opzichten beter worden

Vraag een testrit aan