Skip to main content

SPEED TWIN

REDENEN OM TE RIJDEN

De gloednieuwe Speed Twin is precies hoe een custom roadster zou moeten rijden, klinken en aanvoelen.

Triumph Speed Twin riding through the city wearing black Triumph Stoke bootsDe Speed Twin is een prachtige mix van hoge specificaties met premium modern classic-stijl, spannende roadsterprestaties en toonaangevende handling.  Deze opwindende nieuwe motorfiets is ontworpen met het sportieve koppel van de Thruxton, de modern custom stijl van de Street Twin en het iconische DNA en de uitstraling van de Bonneville T120.  Maar de Speed Twin is nog veel meer; als u op zoek bent naar next generation dynamische rijkwaliteiten en 1200cc krachtige prestaties, gecombineerd met een verbluffende modern custom-stijl en geluid, dan is de Speed Twin de perfecte keuze.  

Let op deze hoogtepunten als u deze ongelooflijke motorfiets meeneemt voor een proefrit.

 

 

 

THE SPEED TWIN DEVELOPMENT STORY

TRIUMPH DESIGN & ENGINEERING TEAM

 

 

All-new Triumph Speed Twin side shot of Bonneville 1200 engine

1. BONNEVILLE 1200cc-MOTOR

Het hart van de nieuwe Speed Twin bestaat uit het vernieuwde high-power 1200cc Bonneville twin-blok met het beroemde Thruxton-geluid dat piekt bij 97 pk bij 6750 tpm.  Dit verbeterde blok is geëvolueerd uit het Thruxton-blok en is een parallel twin met hoge prestaties, zes versnellingen, 8 kleppen met bovenliggende nokkenas die nu is uitgerust met een magnesium kleppendeksel, een verbeterde koppeling en geoptimaliseerde engine covers.

All-new Triumph Speed Twin riding around a corner with rider in all black.

2. SPANNENDE KOPPELAFGIFTE

Dit is een nieuw soort prestatie modern classic, met een opwindend koppel van laag tot over het gehele toerenbereik.   Het koppel piekt op 112 Nm (bij 4950 tpm), dit komt overeen met het vermogen van de Thruxton R en is 40% meer dan Triumph‘s nieuwste Street Twin.

3. HOGE SPECIFICATIES

De Speed Twin is gebouwd volgens hoge prestatie specificaties en heeft opvallende dubbele voorremmen van Brembo.  Bovendien dragen de lichtgewicht gegoten aluminium wielen en hoog gespecificeerde Pirelli Diablo Rosso 3-banden beide bij aan de toonaangevende wendbare en dynamische bediening van de Speed Twin.  Een antiblokkeerremsysteem (ABS) en tractiecontrole die eenvoudig omgeschakeld kunnen worden via de linkerschakelaarbehuizing, leveren een betere controle over de hoge koppelprestaties van de Speed Twin, ongeacht de rijomstandigheden.

 

4. OPVALLEND TWIN-GELUID

Deze ongelooflijke motorfiets heeft een spannende, diepe Britse brul die past bij de legendarische naam van de Speed Twin.  De opvallende dubbele, zwarte omhoog gebogen sportgeluiddempers produceren een prachtig geluid dat krachtig wordt ondersteund door de innovatieve ononderbroken uitlaat met een verborgen katalysatorhuis van Triumph zodat de lijnen net zo soepel zijn als de rit zelf.

 
All-new Triumph Speed Twin travelling around a corner at speed in rural setting.

5. UNIEKE RIJ-EIGENSCHAPPEN

Het nieuw ontworpen chassis van de Speed Twin is doorontwikkeld van de Thruxton R en gemaakt om een nieuwe maatstaf te vormen voor wendbaar, dynamisch rijden. Dit op maat gemaakte nieuwe frame wordt gecombineerd met voor- en achterwielophanging met hoge specificaties, afgestemd om een nauwkeurige moderne roadster-rit te bieden met een vertrouwenwekkend intuïtief gevoel, voor woon-werkverkeer, als u langere afstanden reist en voor als u gewoon voor de lol rijdt.

Triumph Speed Twin detail shot of brushed aluminium intake cover

6. GEAVANCEERDE RIJTECHNOLOGIE

Voor maximaal rijplezier, comfort en controle biedt de Speed Twin een scala aan geavanceerde technologie. Drie rijmodi – Road, Rain en Sport – passen de instellingen van de gasklepregeling en tractiecontrole aan de omstandigheden en voorkeur van de rijder aan, de LED-verlichting van de motorfiets zorgt voor meer duurzaamheid en energiezuinigheid en de lichtere bediening van de koppelingsbekrachtiging zorgt voor meer comfort tijdens lange reizen en woon-werkverkeer. Daarnaast zijn de functionele dubbele meters, startonderbreker en een USB-aansluiting standaard inbegrepen.

7. TOONAANGEVENDE AFWERKING & DETAILS

Een belangrijk aspect van de allure van de Speed Twin is de prachtige, custom classic-look, waardoor de details en afwerking die u op de Speed Twin aantreft niets minder zijn dan toonaangevend in deze categorie.  De speciaal ontwikkelde geborsteld aluminium kenmerken zijn: spatborden, gasklepbehuizing, zijpaneelafwerking, hielbescherming en uitlaatspruitstuk.  Het prachtige aluminium thema gaat verder met een geanodiseerde, gesmede aluminium koplampbeugel en een geanodiseerde aluminium swingarm.

 

8. PRACHTIGE MODERN CUSTOM-STIJL

Het tijdloze DNA van Triumph vormt de kern van de modern classic-looks van de Speed Twin en dit wordt gecombineerd met een modernere, gestripte custom stijl en uitstraling. Tot de originele uitrusting van de Speed Twin behoren ook de kenmerkende gewelfde brandstoftank van 14.5 liter, het comfortabele, stijlvolle duozadel, het minimalistische voorspatbord en de vormgeving van de achterkant met elegant achterlicht en de stuureindspiegels.

 
Rider poised on the all-new Triumph Speed Twin, with helmet resting on the fuel tank, ready to ride,

9. AANPASSINGSOPTIES

De schoonheid van een Triumph modern classic gaat schuil in de manier waarop deze is ontworpen met het oog op aanpassingen. De Speed Twin heeft meer dan 80 custom-accessoires beschikbaar om de stijl, het vermogen, het comfort en de veiligheid van uw motorfiets te verbeteren en er een echte unieke en speciale uitvoering van te maken.