Skip to main content

T100 BUD EKINS SPECIAL EDITION

VERMOGEN, KARAKTER & STIJL

Een unieke kans om een special edition moderne Bonneville-klassieker te bezitten.

Bud Ekins special limited edition T100 static on beach

 

 

Geïnspireerd door de iconische Bonneville uit '59, blijft de T100 trouw aan het gevierde spraakmakende verleden en het iconische silhouet van het origineel, met de gewelfde brandstoftank van de Bonneville, spaakwielen, authentieke peashooter-dempers en de verfijnde en scherpe lijnen.

We vieren de uitstekende prestaties van Bud Ekins als baanbrekende woestijnracer, volleerd Hollywood-stuntrijder en Triumph‘s grootste Amerikaanse Triumph-dealer uit de jaren zestig met een prachtige en unieke Bonneville T100 Special Edition-motorfiets.

 

 

 

 

 

VERMOGEN

De T100 Bud Ekins Special Edition 900 cc high-torque Bonneville-motor biedt opwindende prestaties, een fantastisch brandstofverbruik en een rijk, diep uitlaatgeluid.  Deze krachtbron heeft een 8-kleps parallelle twin met enkele bovenliggende nokkenas en een ontstekingsinterval van 270° voor een vloeiende, lineaire vermogensafgifte rechtstreeks van de nieuwe, soepele 5-traps versnellingsbak.

Het is een ongelooflijk toegankelijke en leuke, gemakkelijk te rijden motorfiets die een piekvermogen van 55 pk levert bij 5.900 tpm en een piekkoppel van 80 Nm bij een laag toerental van 3.230 tpm, dus er is vermogen en koppel waar u het nodig hebt, in lijn met de sensationele rijervaring van een modern classic.KARAKTER

Met zijn lange historie in de Britse motorwereld is de Bonneville-twin een synoniem geworden voor stijl en karakter. Het is echt een geweldige Britse iconische motorfiets voorzien van moderne techniek, prestaties en het bekende nauwkeurige en responsieve karakter van Triumph.

Het voor de T100 specifiek ontwikkelde frame en de vering zorgen samen voor soepel rijgedrag, in combinatie met neutrale stuureigenschappen en een subtiel toegepaste technologie die op de bestuurder is gericht, zoals ABS, traction control en een bekrachtigde koppeling voor extra comfort en controle.

 

 

 
Bud Ekins special limited edition T100 Engine detailing

STIJL

De T100 Bud Ekins Special Edition is een eersteklas motorfiets met een schat aan hoogwaardige afwerkingen, waaronder een exclusief tweekleurig tankontwerp met handbeschilderde sierlijnen, het unieke, klassieke Triumph-logo en een Californische 'flying globe' op een gelakte sticker.

Alle toonaangevende details en afwerkingen van de T100 zijn ook inbegrepen: hoogwaardige geborstelde aluminium afdekkingen voor de motor en klassieke, unieke geschroefde Triumph-emblemen, spaakwielen, authentieke peashooter-geluiddempers, plus een comfortabel zadel van dik schuim.  Het vernieuwde rijwielgedeelte beschikt over vering met een langere veerweg, en is speciaal ontworpen voor meeslepende, maar niettemin ontspannende ritten, prettiger gebruik voor lange afstanden en meer comfort voor de bijrijder.

 
Bud Ekins special limited edition T120 at the beach

T100 BUD EKINS SPECIAL EDITION

Geïnspireerd door Triumphs iconische Bonneville uit 1959 is de T100 al een moderne klassieker met een opvallend karakter en origineel Bonneville-DNA. Deze leuke en toegankelijke, 900 cc twin special edition is een eerbetoon aan de uitstekende prestaties van Bud Ekins als top woestijnracer, de grootste Amerikaanse Triumph-dealer uit de jaren '60 en Hollywood-stuntrijder.