Skip to main content

THRUXTON 1200

THRUXTON-VERLEDEN

Echte motorlegenden met een naam die synoniem is met Triumph’s racehistorie en een generatie tieners die opgroeiden met caféracers en custom specials. De Thruxton en de Thruxton R grijpen terug op de legendarische caféracer en zijn krachtige roots met echte balans en echte kracht.

Triumph Thruxton 1200 and Thruxton 1200 R with riders

 

INTENS EN OPWINDEND RIJDEN

Een nieuw chassis en nieuwe vering voor scherper sturen, met een 17-inch voorwiel, sportieve ergonomie, clip-onstuur en betere vering voor nog intenser en opwindend rijden.

DYNAMISCHE RIJEIGENSCHAPPEN

De kenmerkende Triumph-rijdynamiek van neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit levert een scherp rijgedrag op.  De legendarische caféracer-uitstraling wordt verkregen met een aantal spannende details, waaronder een steilere balhoofdhoek, kortere naloop, kortere wielbasis en sportievere berijdersergonomie. De aluminium swingarm en velgen verminderen de ongeveerde massa voor betere prestaties en controle, en beide modellen bieden een instelbare voorspanning: een cartridgevork en dubbele schokbrekers op de standaard Thruxton, en een Showa USD-vork met grote zuigers en dubbele Öhlins-schokbrekers op de Thruxton R.

UITSCHAKELBARE ABS EN TRACTIECONTROLE

De Thruxtons zijn uitgerust met onze nieuwste generatie (uit)schakelbare anti-blokkeerremsystemen en tractiecontrole voor maximale veiligheid en controle.  Zowel de ABS als de tractiecontrole is compact vormgegeven, responsief en onopvallend verwerkt voor een minimale visuele impact.  Beide kunnen indien nodig worden uitgeschakeld via het instrumentenmenu met de bijbehorende modusknop.

 

ELEGANTE EN OPVALLENDE VERLICHTING

De nieuwe generatie Thruxtons hebben een volledig nieuw ontworpen koplamp met een logo en met dagrijlicht* (DRL) voor betere zichtbaarheid en een opvallend lichtpatroon.  De nieuwe en opvallende led-achterverlichting verbruikt minder energie en gaat langer mee. Deze is verwerkt in het klassiek geïnspireerde en stijlvolle achtereinde.  

*DRL is niet in alle markten verkrijgbaar. Informeer bij uw Triumph-dealer naar de mogelijkheden.


OPVALLEND, MOOI EN AUTHENTIEK

Bij Thruxton-motorfietsen draait het om stijl, wat je ziet aan de slankere, meer gewelfde Thruxton-tank, de unieke en mooie ‘Monza’-tankdop, geborstelde motordeksels, lichtgewicht aluminium velgen en swingarm, aluminium stuureindspiegels, gepolijste details en het eenpersoons bulletzadel*.  

*Eenpersoons bulletzadels zijn niet in alle markten verkrijgbaar. Informeer bij uw Triumph-dealer naar de mogelijkheden.

Triumph Thruxton 1200 and Thruxton 1200 R tank design

FRAAIE DETAILS

Het zijn de fijne details die de Thruxtons nog waardevoller maken, zoals dubbele gasklephuizen van de elektronische gasklepregeling en het unieke Thruxton-luchtinlaatfilter, gouden motordetails, het nieuwe Thruxton-zijdeksel, het kettingwieldeksel met geïntegreerde hielbescherming en het voorspatbord met een nieuwe stijl.

Korosi red Triumph Thruxton 1200 static in garage

PRAKTISCH NUT VOLGENS DE HOOGSTE NORMEN

De standaarduitrusting is van een hoger niveau en voldoet aan topspecificaties: een USB-oplaadpunt onder het zadel voor gemakkelijk opladen van persoonlijke apparatuur, een startonderbreker in combinatie met de nieuwe sleutel en een hoogwaardige Triumph-badge, en een afsluitbare tankdop.

MOTORBLOK EN UITLAAT VAN EEN NIEUWE GENERATIE 

De Thruxtons zijn ideaal als u zoekt naar dat opwindende geluid van een Britse race-twin met een volle, rauwe klank die bij hun naam past. Ze hebben een authentieke stijl en een nieuw uitlaatsysteem met sportieve dubbele enkelwandige omhoog gebogen omgekeerde-megafoonuitlaten.  Bovendien is het krachtige, parallelle-twinblok met 6 versnellingen, 8 kleppen en een 'lage inertie' voorzien van een lichtgewicht krukas, hogedrukkop, unieke grotere luchtfilterkast, een unieke motortuning met een sportmapping en een uitlaatsysteem met een hogere doorstroming.

EXCLUSIEVE THRUXTON R-STIJL 

Extra opvallende stijlkenmerken en details zijn verkrijgbaar voor de toch al hoogwaardige Thruxton R voor een nog luxueuzere uitstraling.  Dit zijn onder meer: kenmerkende RVS-tankbeschermer, unieke gepolijste bovenste kroonplaat, blank geanodiseerde aluminium swingarm, Daytona R-voetsteunen, 22mm-clip-onstuur, zwarte spiegels en richtingaanwijzers, geborstelde RVS-uitlaat, specifieke rode sleutel en gelakte zadelkap*.  *Eenpersoons bulletzadels zijn niet in alle markten verkrijgbaar. Informeer bij uw Triumph-dealer naar de mogelijkheden.

INTENSERE THRUXTON R

De Thruxton met de hoogste specificaties biedt een intensere rijhouding met een verhoogd achtereinde en handgrepen met een kleinere diameter.  De topspecificatie omvat dubbele zwevende Brembo-monoblocremklauwen, Brembo-hoofdcilinder, instelbare Showa-vorkpoten met grote zuigers die uit de racesport afkomstig zijn, volledig instelbare Öhlins dubbele achtervering en Pirelli Diablo Rosso Corsa-banden.

 

DE THRUXTON-SERIE

BEKIJK HET GAMMA

DE THRUXTON-SERIE

BEKIJK HET GAMMA