NEW Bonneville Speedmaster

' alt="" data-show='True' data-col='dark' data-right='false' />

PRACHTIG AUTHENTIEKE, KLASSIEKE BRITSE CUSTOM

De nieuwe Bonneville Speedmaster voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan het Bonneville-programma. Met een veel meer klassiek Britse, ontspannen stijl, voorwaarts geplaatste voetsteunen, achterwaarts gebogen Beach Bar-stuur en de mogelijkheid een comfortabel passagierszadel te monteren, biedt de nieuwe Speedmaster de karakteristieke rijstijl van een cruiser. Hoogwaardige technologieën die de rijder centraal stellen, gecombineerd met een stijlvol ontwerp, leveren een rijgedrag, comfort en controle van superieure klasse op. Vakkundig vormgegeven, biedt de nieuwe Speedmaster een uitgebreide reeks van hoogwaardige kenmerken, zoals de stijlvol vormgegeven koplamp, naast zijn klassieke Bonneville-DNA, de typerende designelementen, dat onmiskenbare motorgeluid van de krachtige Bonneville Bobber en de karaktervolle hardtail-looks.

De perfecte motorfiets voor rijders die meer touring-capaciteiten en een meer ontspannen cruiserstijl zoeken, dan bijvoorbeeld de Bonneville T120 biedt, mogelijk gemaakt door het nieuwe, veelzijdige duozadel van de Speedmaster. Daarnaast is hij geknipt voor iedereen die niets wil missen van de kenmerkende bravoure van de Bonneville Bobber en zijn veelgeprezen, krachtige motor, de hot rod-rijstijl en het brute motorgeluid, maar tegelijkertijd meer bruikbaarheid en praktisch gebruiksgemak zoeken.

Stylish Accessories

Uw persoonlijke touch maakt er pas een echt originele motor van die helemaal in uw stijl is. Daarom kunt u kiezen uit meer dan 130 accessoires waarmee u uw Bonneville Speedmaster volledig aan uw stijl kunt aanpassen. En om het u nog gemakkelijker te maken om een Speedmaster met nog meer toercapaciteiten of met een minimalistisch Bobber-karakter te creëren, zijn er twee ongelooflijke inspiratiesets verkrijgbaar voor de nieuwe Bonneville Speedmaster.

De ‘Highway’-inspiratieset geeft de motorfiets veel extra's die dehet toercapaciteitenvermogen van de Bonneville Speedmaster sterk verhogen met meer comfort en stijl voor lange reizen naar de horizon.

Als u wilt dat uw Bonneville Speedmaster een minimalistischer look met het rauwere postuur van een Bobber, is de 'Maverick'-inspiratieset de perfecte keuze voor u.

TIJDLOZE BONNEVILLE-DNA

De nieuwe Bonneville Speedmaster verenigt op prachtige wijze het legendarische en tijdloze karakter van de Bonneville met zijn kenmerkend design-DNA. Van de klassieke lijnen, tot zijn machinaal vormgegeven motorkoelribben, dubbele gasklephuizen in carburateurlook, vinvormige uitlaatklemmen, zwarte, rubberen voorvorkmanchetten en de karakteristiek vormgegeven brandstoftank, elk van deze kenmerken draagt op eigen wijze bij aan de legendarische custom Bonneville-stijl van de Speedmaster.

KLASSIEKE CUSTOM ALLURE EN EEN ONTSPANNEN STIJL

Kenmerkend, authentiek en uniek, de Speedmaster bevat een waar scala aan originele functies en details, die een perfecte aanvulling vormen op zijn klassieke custom looks en zijn relaxte stijl. Hiertoe behoren bijvoorbeeld een klassiek vormgegeven koplamphuis en een achterwaarts gebogen stuur, voorwaarts geplaatste voetsteunen, een sierlijk vormgegeven achterspatbord, een brandstoftank van 12 liter en spaakwielen met 32 spaken.

VEELZIJDIGE VARIANTEN MET ENKEL EN DUOZADEL

Ter versterking van zijn toonaangevende capaciteiten wordt de nieuwe Bonneville Speedmaster geleverd met een veelzijdige duozits configuratie en een lage zadelhoogte van 710 mm. Zowel het rijderszadel als het passagierszadel zijn gemaakt van een dikke schuimlaag, die speciaal is gevormd voor extra comfort en is afgewerkt met hoogwaardig contrasterend sierstikwerk. Het passagierszadel kan, samen met de verchroomde handsteun, eenvoudig worden verwijderd om de motorfiets om te toveren in een nog meer in het oog springende eenzitter.

KENMERKENDE BOBBER-FUNCTIES

De nieuwe Bonneville Speedmaster is speciaal ontworpen om de allure uit te stralen van de Bonneville Bobbers en is daarom voorzien van vele prachtige details. Zo is er de elegante hardtail-look, het minimalistische bodywork, de op klassieke trommelremmen geïnspireerde achterwielnaaf, stalen spatborden met centrale verstevigingsrug en een originele accuhouder met roestvaststalen spanband.

HOOGWAARDIGE AFWERKING EN GERAFFINEERDE DETAILS

De Bonneville Speedmaster is voorzien van een schat aan verfijnde details, zoals de hoogwaardige, dubbelwandige verchroomde uitlaatdempers, en schittert door zijn afwerking van ongekend hoog niveau. De luxe badges op de tank, de geborstelde motorkappen en speciale bronzen 1200HT-badges, samen met Triumphs beroemde, driehoekige logo, alle dragen zij bij aan de overvloed aan hoogwaardige metalen en glanzende chroom- en lakafwerkingen.

AUTHENTIEK BRITSE CUSTOM ALLURE EN STIJL

BEACH BARS

Het stijlvol achterwaarts gebogen beach bar-stuur zorgt ervoor dat de rijder in een natuurlijke en comfortabel cruiserhouding zit en verleent de Speedmaster zijn karakteristieke, klassieke customstijl.

KOPLAMPHUIS IN KLASSIEK DESIGN

Een van de opvallendste kenmerken van de klassieke Triumphs uit de jaren 50 en 60, het sierlijke koplamphuis, vervolmaakt de authentieke customstijl van de Speedmaster, doordat het precies het juiste klassieke designtintje toevoegt.

VOORWAARTS GEPLAATSTE VOETSTEUNEN

Als versterking van de ontspannen ergonomie van de Speedmaster, zijn de voorwaarts geplaatste voetsteunen van de Speedmaster perfect gepositioneerd voor een comfortabele cruiserstijl en een natuurlijke rijhouding.

VALBEUGEL OP ACHTERSPATBORD

Een onderdeel van de klassieke trekken van de nieuwe Bonneville Speedmaster is de chromen valbeugel. Deze valbeugel wordt compleet met een chromen handsteun geleverd en kan eenvoudig worden verwijderd om de omschakeling naar een tweezitsconfiguratie mogelijk te maken.

DRAADSPAAKWIELEN

De 16 inchwielen met 32 draadspaken geven de Bonneville Speedmaster een waar klassiek uiterlijk en zijn voorzien van speciaal ontwikkeld Avon Cobra-banden.

12 LITER TANKINHOUD

Met een inhoud van 12 liter, is de brandstoftank van de nieuwe Speedmaster even groot als die van de Bonneville T120 en staat deze garant voor nog meer touringgenot. In vergelijking tot de Bonneville Bobber, zorgt de grotere brandstoftank van de Speedmaster voor een aanzienlijk langere tankinterval en een veel groter bereik.

UITLAAT EN GELUID

De nieuwe Bonneville Speedmaster stoot een bijzonder markant, rijk en bruut motorgeluid uit dat, doorontwikkeld van de Bonneville T120, nu nog dieper en voller klinkt. Het blinkend verchroomde, roestvaststalen uitlaatsysteem is dubbelwandig uitgevoerd, waardoor het katalysatorhuis naadloos verborgen is. Het systeem is afgewerkt met glanzende, verchroomde geluiddempers en een luchtfilterkast met dubbele filters.

OP HET ERFGOED GEÏNSPIREERDE ACCUHOUDER

Een van de onderscheidende kenmerken van de Bonneville Speedmaster is de authentieke accubak met roestvrijstalen band.

CLASSIC REAR ‘DRUM BRAKE’ INSPIRED HUB

For an authentic classic look the Bonneville Speedmaster comes with a unique ‘drum brake’ inspired rear wheel hub.

CONTACTSLOT

Het contactslot bevindt zich voor het rechter zijpaneel, zoals het roemruchte erfgoed van Triumph het wil.

STIJLVOLLE RICHTINGAANWIJZERS

De stijlvolle richtingaanwijzers vormen de perfecte aanvulling op de minimalistische styling van de Bonneville Speedmaster.

AFSLUITBARE TANKDOP MET MERKLOGO

De verchroomde, afsluitbare tankdop met merklogo accentueert de vorm van de tank en draagt bij aan de eersteklas afwerking.

KLASSIEK VORMGEGEVEN DUBBEL GASKLEPHUIS

Achter de klassieke vormgeving van het dubbele gasklephuis gaat de allernieuwste technologie voor brandstofinjectie schuil.

VLOT REAGERENDE 1200 CC-MOTOR MET HOOG KOPPEL

De geheel nieuwe Speedmaster is uitgerust met de veelgeprezen Bonneville HT-motor van 1200 cc, met het onmiskenbare geluid van de Triumph Bobber. Met een in zijn klasse toonaangevend koppel van 106 Nm bij niet meer dan 4000 tpm – bij 4500 tpm tot 10% meer dan de Bonneville T120 en een verbluffende 42% meer dan de Speedmaster uit 2015 – is deze nieuwe motorfiets doelbewust ontwikkeld om een optimaal koppel te leveren vanaf de laagste toerentallen tot over het gehele toerentalbereik, precies daar waar u het wenst. De parallelle-twinmotor met 8 kleppen en bovenliggende nokkenas is vloeistofgekoeld voor optimale prestaties en een verhoogd brandstofrendement. De indrukwekkende ontstekingsinterval van 270° zorgt voor een vloeiende, lineaire vermogensafgifte via de soepele zestraps versnellingsbak.

De parallelle-twinmotor met 8 kleppen en bovenliggende nokkenas is vloeistofgekoeld voor optimale prestaties en een verhoogd brandstofrendement. De indrukwekkende ontstekingsinterval van 270° zorgt voor een vloeiende, lineaire vermogensafgifte via de soepele zestraps versnellingsbak.

Even meeslepend is het motorgeluid, met een herkenbare, rijke en brute grom uit de uitlaat, die te danken is aan een ingenieuze luchtfilterkast met dubbele kamers en dubbele filters, en het voor de Bonneville zo kenmerkende uitlaatsysteem met het ‘verborgen’ katalysatorhuis in het unieke dubbelwandige leidingwerk.

SUPERIEUR RIJCOMFORT EN OPTIMALE CONTROLE

ENKEL- EN DUBBELZITS CONFIGURATIE

De nieuwe Bonneville Speedmaster wordt geleverd met een veelzijdige dubbelzits configuratie en een lage zadelhoogte van 710 mm. Zowel het rijderszadel als het passagierszadel zijn gemaakt van een dikke schuimlaag, die speciaal is gevormd voor extra comfort. Het passagierszadel kan, samen met de verchroomde handsteun, eenvoudig worden verwijderd om de motorfiets om te toveren in een cleane, slankere eenzitter.

HOOGWAARDIGE REMMEN

De nieuwe Bonneville Speedmaster wordt geleverd compleet met hoogwaardige remmen die vertrouwen inboezemen en een eersteklas ABS-systeem. Het voorwiel is voorzien van 310 mm grote remschijven en zwevende Brembo-remklauwen met dubbele zuigers. Aan het achterwiel is een remschijf van 255 mm gemonteerd, met een zwevende Nissin-remklauw met enkele zuiger, beide speciaal ontwikkeld voor optimaal contact en een maximale remkracht.

HOOGWAARDIGE VERING

De nieuwe Bonneville Speedmaster is uitgerust met een hoogwaardig veersysteem, dat speciaal is ingesteld voor een soepele, comfortabele rijbeleving en dat gebruik maakt van cartridgevorken van 41 mm met een slag van 90 mm. Netjes weggewerkt onder de rijderszadel ligt de monoshock-achtervering met veermechanisme. De wielslag van 73 mm en de getrapte instelling van de veervoorspanning zorgen voor meer controle over het achterwiel en een verhoogd rijcomfort.

OPVALLENDE ‘CAGE’ SWINGARM

Net als bij de Bonneville Bobber geeft de opvallende ‘cage’ swingarm de geheel nieuwe Bonneville Speedmaster een authentieke hardtail-look. In zwarte poedercoating en voorzien van bobbins voor een vorkstandaard om het onderhoud aan de motorfiets eenvoudig te maken.

ERGONOMIE VOOR EEN ONSTAPNNEN RIT

Het achterwaarts gebogen beach bar-stuur, de voorwaarts geplaatste voetsteunen en de lage zadelhoogte zorgen, samen met de van Triumph bekende neutrale rijeigenschappen, voor een comfortabele ontspannen cruiserrijhouding en een onovertroffen rijervaring.

TOONAANGEVENDE CAPACITEITEN EN TECHNOLOGIE

FULL-LED-KOPLAMP

De nieuwe Bonneville Speedmaster is voorzien van een multifunctionele full-LED-koplamp van 5 inch met grootlicht- en dimlichtfunctie en van Triumphs bekende dagrijverlichting* (DRL) met het kenmerkende lichtpatroon. Daarnaast heeft de nieuwe Speedmaster ook LED-achterlichten, LED-richtingaanwijzers en kentekenplaatverlichting, die alle een hogere lichtopbrengst bieden en een hogere duurzaamheid.

*De dagrijverlichting is alleen beschikbaar in de van toepassing zijnde landen. In de Verenigde Staten, Canada en Japan brandt het dagrijverlichtingselement minder sterk maar ook daar heeft dit een herkenbaar karakter.

ELEKTRONISCHE GASKLEPREGELING

Op zorgvuldige wijze is een elektronische gasklepregeling van de laatste generatie geïntegreerd, voor een verbeterde controle over de gasklep, een betere beheersing van de motorfiets en voor meer veiligheid.

ABS EN TRACTIEREGELING

Boordevol met innovatieve technologieën, is de nieuwe Bonneville Speedmaster tevens voorzien van ABS en een schakelbare tractieregeling. Het systeem reageert supersnel en helpt daardoor bij gladde wegen zowel de veiligheid als het gevoel van vertrouwen in stand te houden, en doet dat alles zonder afbreuk te doen aan de minimalistische looks van de motorfiets dankzij de compacte en onopvallende bouw.

TWEE RIJMODI

De nieuwe Bonneville Speedmaster kent twee selecteerbare rijmodi - Road en Rain (weg en regen), waarmee de rijder meer controle krijgt over de motorfiets en dus veiliger onderweg kan zijn. De modi zijn selecteerbaar met behulp een schakelaar aan de linkerzijde op het stuur.

BEKRACHTIGDE KOPPELING

De koppeling is voorzien van “Torque-Assist” en maakt de bediening van de koppelingshendel vederlicht en gevoelvol, zodat hiervoor minder kracht nodig is en de rijder eenvoudig langere afstanden kan afleggen. Door vermoeidheid van de rijder tegen te gaan, verhoogt dit systeem het rijcomfort, vooral tijdens stadsritten.

CRUISECONTROL

De eenvoudige en gebruiksvriendelijke eenknopsbediening van de cruisecontrol is standaard op de linker schakelaarbehuizing gemonteerd en draagt bij aan het comfort en de controle op lange ritten.

STARTONDERBREKER

Met dit veiligheidssysteem met Thatcham-goedkeur, wordt een transponder geïntegreerd in de luxe Triumph-sleutel van de nieuwe Bonneville Speedmaster. Deze transponder is gekoppeld aan een ontvanger die zich in het contactslot bevindt en die het starten van de motor voorkomt, zo lang de sleutel niet is waargenomen.

MULTIFUNCTIONELE METER

Triumph presenteert een bijzonder praktische meterklok, die is volgepakt met een verscheidenheid aan functies. Het stijlvolle, minimalistische huis biedt ruimte aan het multifunctionele LCD-displaymenu, dat eenvoudig is op te roepen vanaf het stuur. Tot de belangrijkste functies behoren: kilometerteller, toerenteller, schakelstandindicator, resterende actieradius, brandstofpeil, gemiddeld en huidig brandstofverbruik, klok, twee dagtellers, onderhoudsindicator en toegang tot de instellingen van de cruisecontrol en tractieregeling.

VLOEISTOFGEKOELDE MOTOR

De parallelle-twinmotor is vloeistofgekoeld met behulp van een unieke radiateur en ventilator, waardoor optimale prestaties kunnen worden behaald en het brandstofverbruik kan worden verlaagd, zodat een uitstoot wordt bereikt die lager ligt dan voorgeschreven in de strenge Euro 4-norm, terwijl langere onderhoudsintervallen mogelijk zijn, tot wel 16.000 kilometer.