Street Cup

DE SPORTIEVE BONNEVILLE VOOR DE STAD

De Street Cup is een nieuwe opvallende uitbreiding van de Street-familie. Deze motorfiets is gebaseerd op de no-nonsense stijl van de Street Twin en beschikt over de indrukwekkende uitstraling van een caféracer, met de minimale carrosserie en moderne afwerking van de Street Twin en een scala aan sportieve eigenschappen voor de stad, zoals een authentiek tweepersoonszadel met verwijderbare caféracer-zadelkap.

Dankzij zijn dynamische zithouding voor de stad, verlaagd 'Ace'-stuur, speciale achtervering en zwevende Nissin-remklauw met dubbele zuigers voor combineert de Street Cup een aanvallende rijhouding met soepel en wendbaar rijgedrag.

Het Bonneville-blok van 900 cc met hoog koppel is perfect afgestemd op vlot rijgedrag in de stad maar ook verslavend tijdens ontsnappingen op slingerende B-wegen. Waar je ook rijdt, je wordt altijd begeleid door het rauwe, volle geluid van de kortere, lichtere dubbele opwaarts gebogen geluiddempers in satijnzwart en roestvrij staal.

De subtiele verwerking van technologie die de berijder ondersteunt met een elektronische gasklepregeling, instelbare tractieregeling, ABS en een bekrachtigde koppeling zorgt voor volledig vertrouwen, comfort en controle.

En voor personalisatie is er keuze uit meer dan 120 accessoires om deze sportieve klassieker nog meer uitstraling, stijl en comfort te geven.

UITSTRALING EN STIJL VAN EEN CAFÉRACER

De Street Cup ontleent zijn naam aan de wereld van clubraces en de hele houding, persoonlijkheid, uitstraling en stijl zijn dan ook die van een caféracer voor de weg met een no-nonsense, eigentijds en custom karakter.

Duidelijke en unieke sportkenmerken en details van deze Street Cup zijn onder meer het tweepersoons-designzadel met de speciale zadelkap, het fly-screen dat op races is geïnspireerd, spiegels aan het uiteinde van de stuurhelften en voetsteunen in Thruxton R-stijl. Die leggen allemaal nadruk op zijn sportkarakter.

NO-NONSENSE CUSTOM-STIJL

De Street Cup heeft dezelfde no-nonsense moderne stijlkenmerken en hetzelfde DNA als de Street Twin.

Tot de fraaie details en hoogwaardige afwerking behoren zeker de met de hand aangebrachte sierlijnen en gestreepte gegoten velgen, goudgerande motorbadges, speciale stickers, tankbadges, zwarte motordeksels, het elegante gasklephuis met aluminium sierdeksel, minimale zijpanelen en achterspatbord, geborstelde roestvrijstalen enkelwandige uitlaatspruitstuk met het kenmerkende 'verborgen pijpverloop' (door het katalysatorhuis) van de Bonneville en de speciale spruitstuk- en uitlaatklemmen met koelvinnen, die een echt statement maken.

De Street Cup is verkrijgbaar in twee prachtige “two tone” kleurencombinaties en je kunt deze motorfiets nog verder personaliseren met een assortiment van meer dan 120 specifieke accessoires om de sportieve stijl nog meer te onderstrepen.

FRAAIE KENMERKEN EN DETAILS

AUTHENTIEK TWEEPERSOONSZADEL

De Street Cup is voorzien van een authentiek tweepersoonszadel met een bovenpaneel met Alcantara-effect, dat schitterend wordt geaccentueerd door een contrasterend zilverkleurig stiksel.

CAFÉRACER-ZADELKAP

De caféracer-zadelkap wordt standaard in de bijpassende kleur geleverd met nummerplaatversiering. De zadelkap is gemakkelijk te verwijderen met 2 schroeven om ruimte voor een passagier vrij te maken.

FLY-SCREEN IN BIJPASSENDE KLEUR

Het fly-screen in een aangepaste kleur met een bijpassende versiering is geïnspireerd op de racesport en helpt in de strijd tegen de elementen.

STUUREINDSPIEGELS MET GESMEDE STEUNEN

Eigentijdse spiegels aan de uiteinden van het stuur met gesmede steunen passen bij de look van een authentieke caféracer.

VOETSTEUNEN IN THRUXTON R-STIJL

De voetsteunen in Thruxton R-stijl behoren tot de sportieve standaardonderdelen van de Street Cup.

VERBETERDE THRUXTON-VORMGEVING

De gesmede koplampsteunen van de Thruxton met gespoten koplampschaal en sierrand zorgen voor een extra fraaie vormgeving en de moderne caféracer-look.

SPORTIEVE VOORVORKBESCHERMERS

De sportieve voorvorkbeschermers zijn aangebracht voor een nog sportiever uiterlijk.

STIJLVOLLE RICHTINGAANWIJZERS

De zwarte richtingaanwijzers zijn een standaardonderdeel dat bijdraagt aan het stijlvolle silhouet van de Street Cup.

DYNAMISCHE SPORTIEVE ERGONOMIE

De Street Cup heeft absoluut de uitstraling, stabiliteit, wendbaarheid en mogelijkheden die worden verwacht van een caféracer voor de stad. Deze motor is ontwikkeld met een meer dynamische en sportgerichte ergonomie, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan het dagelijks comfort.

De bestuurder zit een beetje hoger en verder naar achteren en het stuur is iets lager en meer naar voren geplaatst voor een sportieve, intense rijhouding.

SPECIALE SPORTGERICHTE VOORZIENINGEN

Het karakteristieke verlaagde 'Ace'-stuur en de unieke achtervering zorgen voor een intensere rijhouding en nauwkeurig soepel rijgedrag, die bijdragen aan de uitstekende rijeigenschappen van deze motor.

MAXIMAAL VERTROUWEN EN CONTROLE VOOR DE BESTUURDER

Het chassis van de Street Cup is gericht op neutraal en voorspelbaar rijgedrag. Het lage zadel en de ergonomische eigenschappen bij het staan en manoeuvreren geven vertrouwen en maken de Street Cup gemakkelijk in gebruik en bereikbaar voor ieder type motorrijder.

ZWAARDERE REMMEN EN SCHIJVEN

Voor een optimale afwerking is de Street Cup voorzien van de nieuwste Nissin-remklauw met dubbele zuigers voor en een zwevende remschijf.

BONNEVILLE-MOTORBLOK VAN 900 cc MET HOOG KOPPEL

De Street Cup is voorzien van het veelgeprezen 900-cc Bonneville-motorblok met een hoog koppel van de Street Twin, dat uitstekende prestaties levert in combinatie met een zuinig brandstofverbruik.

De 8 kleps parallelle twin van 900 cc met enkele bovenliggende nokkenas en een ontstekingsinterval van 270° zorgt voor een vloeiende, lineaire vermogensafgifte van de nieuwe, soepele vijftraps versnellingsbak.

Er is op subtiele wijze technologie verwerkt waarmee de bestuurder nauwkeurige respons op het gas en maximale controle, veiligheid en een zuinig verbruik verkrijgt, zoals een elektronische gasklepregeling, ABS, een bekrachtigde koppeling en een instelbare tractieregeling.

De Street Cup heeft verder een langer service-interval van 16.000 km (10.000 mijl), wat helpt om de onderhoudskosten laag te houden.

KOPPEL EN VERMOGEN OP DE JUISTE PLAATS

Het 900-cc blok van de Street Cup is speciaal getuned voor het produceren van een hoger koppel onderin en vermogen op de juiste plaats, namelijk tussen 2750 en 4750 t/min voor opwindende en intense ritten.

De Street Cup levert 22% meer vermogen in het middengebied dan voorgaande generaties en een 18% hoger maximumkoppel van 80 Nm bij slechts 3200 t/min.

KARAKTERVOL GELUID VAN DE STREET CUP

De Street Cup is voorzien van een nieuwe speciale set kortere en lichtere dubbele opwaarts gebogen geluiddempers met een satijnzwarte mantel en roestvrijstalen eindkap voor een urban stijl die past bij het sportieve karakter en het onmiskenbare geluid van een Britse twin.

TECHNOLOGIE EN FUNCTIONALITEIT

ABS

De nieuwste generatie van het antiblokkeerremsysteem brengt de controle over de Street Cup op een nieuw peil en is toch nauwelijks zichtbaar.

Ride-by-wire

De elektronische gasklepregeling van de Street Cup verbetert de respons op het gas, wat resulteert in soepel en nauwkeurig rijgedrag voor meer controle en betere rijeigenschappen.

Vloeistofkoeling

De moderne vloeistofkoeling biedt grotere duurzaamheid en een zuiniger rijgedrag met een tot 36% lager brandstofverbruik ten opzichte van voorgaande modellen met luchtkoeling.

Instelbare tractieregeling

De Street Cup is voorzien van een instelbaar systeem voor tractieregeling dat de bediening van het indrukwekkende koppel optimaliseert voor maximale veiligheid en controle van de berijder.

Bekrachtigde koppeling

De bekrachtigde koppeling maakt de bediening van de koppeling van de Street Cup lichter en gemakkelijker, omdat bediening van de koppelingshendel minder inspanning kost en het rijden dus makkelijker wordt.

LED-achterverlichting

Het LED-achterlicht is ondergebracht in een compacte en elegante behuizing die de Street Cup een opvallend achterlichtpatroon en efficiënter stroomverbruik voor grotere duurzaamheid verleent.

Motorstartonderbreker

De Street Cup is uitgerust met een beveiligingsvoorziening die is goedgekeurd door Thatcham, met een geïntegreerde transponder in de nieuwe contactsleutel van de Street Cup, die is gekoppeld aan een ontvanger in het ontstekingssysteem om te voorkomen dat de motor gaat lopen bij de verkeerde sleutel.

USB-oplaadpunt

Onder het zadel bevindt zich een aansluiting waarmee je jouw essentiële apparaten kunt opladen.

BIJZONDER FUNCTIONELE DUBBELE METER

De Street Cup heeft een stijlvolle, zeer functionele dubbele meter (snelheidsmeter en toerenteller) met fraaie wijzerplaten. Hierin is een digitaal menusysteem verwerkt dat wordt bediend met een draaiknop op het stuur. De belangrijkste functies zijn: versnellingstand, kilometerteller. twee dagtellers, onderhoudslampje, resterende actieradius, brandstofpeil, gemiddelde en huidige verbruik, klokje en uitschakeling van tractieregelingsfuncties.

EEN EIGEN STIJL VOOR JE CUP

Er is een ongelooflijk assortiment van meer dan 120 stijlvolle accessoires van hoge kwaliteit beschikbaar waarmee de Street Cup gepersonaliseerd kan worden. Het luxe-assortiment omvat gefreesde aluminium hendels, instelbare Piggy-RSU's, Fox-achtervering, achterspatborden en LED-richtingaanwijzers.

NOG BETERE PRESTATIES

De prestaties van de Street Cup kunnen nog verder worden opgeschroefd met de volledig instelbare achtervering van Fox en de geluiddemper van Vance & Hines.

Let op: de beschikbaarheid van de dempers van Vance & Hines wordt bepaald door de plaatselijke wetgeving. Informeer bij je Triumph-dealer of deze verkrijgbaar zijn.

ELEGANTE STIJL

Met de fraaie accessoires zijn nog meer stijlopties mogelijk. Daartoe behoren onder meer een aangepast achterspatbord, compacte LED-richtingaanwijzers, motorkapsets, minder opvallende vervangende spiegels en verstelbare aluminium hendels.

Let op: de beschikbaarheid van de LED-richtingaanwijzers wordt bepaald door de plaatselijke wetgeving. Informeer bij je Triumph-dealer of deze verkrijgbaar zijn.

COMFORT EN PRAKTISCHE BRUIKBAARHEID

Verhoog het comfort nog verder met verwarmde handgrepen, een optioneel zadel en andere voetsteunen.