Skip to main content

STREET TRIPLE

TECHNOLOGIE

DIT VERANDERT ALLES

Triumph Street Triple motorcycle going round racetrack bend

 

TFT-SCHERM

 

De Street Triple R en RS hebben een instrumentenpaneel met een hoekverstelling en een 5-inch TFT-kleurendisplay dat gebruikers toegang biedt tot de geavanceerde rijhulptechnologie op de nieuwe boordcomputer.

Er is keuze uit drie verschillende displaystijlen op de R en zes stijlen op de RS, elk met een eigen indeling van de informatie voor de motorrijder. Deze zijn gekoppeld aan de rijmodi, waarbij de stijl voor 'Sport' en 'Track' meer nadruk legt op weergave van de toerenteller en de gekozen versnelling, terwijl de stijl voor 'Road' en 'Rain' meer aandacht heeft voor de snelheidsmeter.

Het scherm moet onder alle weers- en lichtomstandigheden goed leesbaar zijn en daarom zijn alle drie stijlen beschikbaar in een ‘High’ of ‘Auto’ contrastinstelling. Met die laatste zorgt een geïntegreerde sensor voor omgevingslicht automatisch voor de beste instelling. Motorrijders kunnen de contrastinstelling tijdens het rijden makkelijk en intuïtief wijzigen met het unieke 'infoblok' onder aan het scherm.

En of dat alles nog niet voldoende is, beschikt de Street Triple RS ook nog eens over een rondetimer. De Street Triple S biedt een volledig herziene LCD-instrumentenset waarmee de motorrijder tijdens het rijden of bij een tussenstop de rijmodi kan kiezen en belangrijke informatie van de boordcomputer kan bekijken, zoals de kilometerteller, brandstofmeter, dagteller en reisafstand.

 

 

ELEKTRONISCHE GASKLEPREGELING

De elektronische gasklepregeling op ieder Street Triple-model levert een directere, preciezere en accuratere respons op het gas met een verbeterde aan/uit-overgang. Verder zijn hiermee verschillende gasklepinstellingen mogelijk, wat in combinatie met ABS en de instellingen voor tractiecontrole resulteert in een keuze uit 5 rijmodi.

 

QUICKSHIFTER

De nieuwe Street Triple RS is uitgerust met een quickshifter voor opschakelen zonder te koppelen, wat tot 2,5 keer sneller gaat dan een ervaren rijder kan opschakelen met een standaardkoppeling. De quickshifter-functie is als optie ook beschikbaar voor zowel de Street Triple S- als R-modellen.

 

 

RIJMODI

 

In combinatie met de elektronische gasklepregeling bieden alle Street Triple-modellen de motorrijder veel meer controle dankzij de introductie van rijmodi. U kunt de instellingen voor gasrespons, ABS en tractiecontrole aanpassen met één druk op een knop, zowel tijdens het rijden als bij een tussenstop.

De Street Triple S biedt 2 rijmodi: ‘Road’ en ‘Rain’. De Street Triple R biedt in totaal 4 modi door toevoeging van de modus ‘Sport’ en een vrij programmeerbare modus 'Rider'. De Street Triple RS biedt de meeste modi door als vijfde modus nog ‘Track’ toe te voegen.

 

 
Triumph Street Triple motorcycle cornering around bend on race track

 

BOORDCOMPUTER

 

De geavanceerde boordcomputer op de Street Triple R en RS biedt de motorrijder toegang tot alle belangrijke informatie op het TFT-scherm.

De snelheidsmeter, toerenteller, rijmodus, gekozen versnelling, brandstofmeter, klok en omgevingstemperatuur worden continu weergegeven.

In het vrij te kiezen 'infoblok' onder aan het scherm wordt extra informatie weergegeven zoals twee dagtellers, gemiddeld verbruik en verbruik op dat moment, resterende actieradius, keuze van rijmodus, contrastinstellingen, servicegegevens, koelvloeistoftemperatuur, waarschuwingsinformatie en (alleen voor de 'RS') een rondetimer.

 

SCHAKELAARBEHUIZING MET 5-STANDENJOYSTICK

 

De Street Triple R en RS hebben schakelaarbehuizingen voor navigatie op de nieuwe instrumenten en een intuïtieve 5-standenjoystick die ergonomisch en gebruiksvriendelijk werkt, zowel tijdens het rijden als bij een tussenstop.

 

ABS

Het anti-blokkeerremsysteem van Continental tilt de controle op alle modellen naar een hoger peil. De ABS kan op de Street Triple R en RS ook worden ingesteld met de zelf programmeerbare rijmodus 'Rider'', en zo worden aangepast aan weg- en circuitrijden of helemaal worden uitgeschakeld.

 

 

DRL-KOPLAMPEN

 

De hele Street Triple-lijn is voorzien van nieuwe koplampen voor een agressievere houding.

De Street Triple R en RS hebben opvallende LED DRL-verlichting (Daytime Running Lights*) die in de koplampen is ingebouwd. Deze hebben een nieuw opvallend lichtprofiel waardoor de motor duidelijker zichtbaar is op de weg en minder energie wordt gebruikt voor meer duurzaamheid. De DRL is maar liefst 28 keer helderder dan het gloeilamp-stadslicht van de vorige generatie.

De Street Triple S heeft nieuwe LED-positielichten aan de voorzijde. Het LED-positielicht is 4,6 keer helderder dan het gloeilamp-positielicht van de vorige generatie.

*De DRL-functie is niet beschikbaar voor alle markten – vraag ernaar bij uw lokale dealer.

 

 

Street Triple

Vraag een proefrit aan