Skip to main content

DE TECHNOLOGISCH GEAVANCEERDSTE SPEED TRIPLE OOIT


NIEUWE TECHNOLOGIE OP DE SPEED TRIPLE


Van het haarscherpe nieuwe TFT-kleurenscherm tot en met de nieuwe ergonomische schakelaarbehuizingen met verlichte knoppen, vijfstandenjoystick, vijf rijmodi en standaard cruisecontrol: de nieuwe Speed Triple S en RS tillen de functionaliteit van dit toch al legendarische model naar een nog hoger peil.

De Speed Triple RS biedt zelfs nog meer, met geoptimaliseerde nieuwe bochten-ABS en tractiecontrole op basis van een nieuwe IMU (traagheidsmeter) die tijdens het rijden voortdurend de overhellingshoek van de motor in de gaten houdt. Daarnaast is de RS voorzien van de extra rijmodus Track, een rondetimer, sleutelloos starten en een sleutelloos stuurslot.

De nieuwe Speed Triple-serie is zonder enige twijfel de meest geavanceerde serie ooit.


Geoptimaliseerde bochten-ABS en tractiecontrole


Voor een nog grotere stabiliteit in bochten en op de rechte weg is de Speed Triple RS voorzien van nieuwe bochten-ABS en tractiecontrole. Deze functie wordt aangestuurd door een in samenwerking met Continental ontwikkelde nieuwe IMU (traagheidsmeter) die tijdens het rijden voortdurend metingen aan de motorfiets uitvoert om de hellingshoek te berekenen.

Tot vijf rijmodi

Rijmodi zijn configuraties om het gedrag van de motorfiets aan te passen aan de omstandigheden en de rijstijl. Ze zijn gekoppeld aan een bepaalde gasklepkarakteristiek, met specifieke instellingen voor de bochten-ABS en tractiecontrole. De Speed Triple S is standaard voorzien van de standen Road, Sport, Rain en Rider (instelbaar). Het topmodel Speed Triple RS heeft daarnaast nog de stand, Track.


DAGRIJLICHT (DRL)

Naast vermogen heeft deze motor ook eersteklas technologie in overvloed. Dagrijverlichting behoort tot de standaarduitrusting. Deze functie zorgt voor een betere zichtbaarheid en benadrukt de stoere lage bouw van de Speed Triple (alleen op markten waar DRL is toegelaten).

SLEUTELLOOS STARTEN (ALLEEN RS)

Geheel in lijn met de overige updates in het kader van de modernisering is de Speed Triple RS uitgerust met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van sleutelloos starten, met een dubbele beveiliging.

Ten eerste detecteert het sleutelloos startsysteem de afstandsbediening en ontgrendelt het de startknop op de schakelaarbehuizing als de afstandsbediening in de buurt is. Met een aparte knop op de afstandsbediening kan desgewenst het stuurslot worden vergrendeld.

Ten tweede kan de afstandsbediening van het sleutelloos startsysteem met een druk op de knop worden uitgeschakeld. De RS is een van de weinige motorfietsen die met deze extra veiligheidslaag is uitgerust.DE COMPLEET NIEUWE SPEED TRIPLE

De beste speed triple tot nog toe

Vraag een proefrit aan