03/06/2014

  Triumph wint TT op het eiland Man

  Afgelopen maandag behaalde Gary Johnson met een neuslengte voorsprong de overwinning tijdens de Superbike TT op een door Smiths getunde Triumph Daytona 675R. Op het beruchte straatcircuit van het eiland Man, wist Johnson na 4 ronden en 37.7 mijl de winst te pakken met slechts 1,5 seconden verschil.   

  “..het Smiths Triumph team heeft hard gewerkt aan de ideale set-up en samen met banden van Metzeler hadden we de winnende combinatie in handen. Daarbij wisten we tijdens de oefenronden al uiterst scherpe tijden neer te zetten, waardoor we met vertouwen de race in gingen en het niveau konden vasthouden. In het gedeelte over de “ the Mountain” had ik het lastig met het natte wegdek, ik wist dan ook de winst te behalen door juist voluit te gaan op het lager gelegen deel van het parcours. Mijn dank gaat uit naar het team, de motor was perfect afgesteld en ik ben dus meer dan tevreden.”

  Met deze overwinning markeert Triumph haar officiele terugkeer naar het eiland na de laatste overwinning van Bruce Anstey op de Valmoto Daytona 600 in 2003. De Triumph Daytona R waar Johnson op reed valt onder de hoede van Motorpoint Britisch Supersport’s topman Billy McConnell en voert op het moment het klassement aan. 


  Gerelateerde onderwerpen

  22/02/2018

  Prins William bezoekt Triumph fabriek

  Gister had Triumph Motorcycles de eer om Zijne Hoogheid, de Graaf van Cambridge, te mogen verwelkomen in haar fabriek te Hinckley, UK.

  Lees meer
  31/01/2018

  Nieuw: Triumph Adventure Experience

  Met gepaste trots kondigt Triumph een nieuw fenomeen aan onder de naam Triumph Adventure Experience. Een programma waarmee het Britse merk avontuurlijk ingestelde motorrijders een uniek platvorm geeft om kennis te maken met het off-road rijden.

  Lees meer