03/06/2014

  Triumph wint TT op het eiland Man

  Afgelopen maandag behaalde Gary Johnson met een neuslengte voorsprong de overwinning tijdens de Superbike TT op een door Smiths getunde Triumph Daytona 675R. Op het beruchte straatcircuit van het eiland Man, wist Johnson na 4 ronden en 37.7 mijl de winst te pakken met slechts 1,5 seconden verschil.   

  “..het Smiths Triumph team heeft hard gewerkt aan de ideale set-up en samen met banden van Metzeler hadden we de winnende combinatie in handen. Daarbij wisten we tijdens de oefenronden al uiterst scherpe tijden neer te zetten, waardoor we met vertouwen de race in gingen en het niveau konden vasthouden. In het gedeelte over de “ the Mountain” had ik het lastig met het natte wegdek, ik wist dan ook de winst te behalen door juist voluit te gaan op het lager gelegen deel van het parcours. Mijn dank gaat uit naar het team, de motor was perfect afgesteld en ik ben dus meer dan tevreden.”

  Met deze overwinning markeert Triumph haar officiele terugkeer naar het eiland na de laatste overwinning van Bruce Anstey op de Valmoto Daytona 600 in 2003. De Triumph Daytona R waar Johnson op reed valt onder de hoede van Motorpoint Britisch Supersport’s topman Billy McConnell en voert op het moment het klassement aan. 


  Gerelateerde onderwerpen

  31/07/2018

  Blom on tour

  Triumph biedt in samenwerking met Horizon Motor Reizen de Triumph Factory Visitor Experience aan vanuit Nederland, België en Luxemburg. Een fantastisch mooie 6-daagse reis door de natuurparken van Engeland en zelfs een stukje Schotland. Genieten van heerlijke stuurwegen, dwars door de indrukwekkende natuur en heuvels met adembenemende vergezichten. De parken worden immers niet voor niets aangeduid als “Area of Natural Beauty” (AONB). Natuurlijk is er een hele dag gepland om de volledige Triumph Factory Visitor Experience te beleven in Hinckley.

  Lees meer
  13/03/2018

  Roké Motors opent unieke Tiger Experience!

  Sinds februari kunt u bij Roke motors Mijdrecht niet alleen terecht in de complete Triumph World Store, waar alle Triumph modellen staan, maar kunt u nu dus ook het complete Tiger gevoel beleven in hun unieke Tiger Experience.

  Lees meer
  22/02/2018

  Prins William bezoekt Triumph fabriek

  Gister had Triumph Motorcycles de eer om Zijne Hoogheid, de Graaf van Cambridge, te mogen verwelkomen in haar fabriek te Hinckley, UK.

  Lees meer