09/07/2015

  Triumph gaat opnieuw voor HET record op de zoutvlaktes van Bonneville

  Triumph bevestigt weer een poging te gaan ondernemen om het snelheidsrecord op land met de motor in handen te krijgen. Het huidige record ligt op 376,363 mijl per uur en het team van Triumph is vastberaden om dit record in augustus op de zoutvlaktes bij Bonneville te gaan overtreffen.

  Achter het stuur van de Triumph Rocket III Streamliner kruipt niemand minder dan de Ilse of Man TT coureur, vrachtwagen monteur en TV presentator, Guy Martin. Bekend om zijn liefde voor alles wat snel gaat, is Guy de juiste man om het landsnelheidsrecord na 45 jaar weer op naam van Triumph te zetten.

  Triumph heeft een rijke geschiedenis op gebied van landsnelheidsrecords en wist vanaf 1955 tot en met 1970, met uitzondering van 33 dagen, het record vast te houden. Deze legendarische prestatie bezorgde Triumph in die jaren veel bekendheid en zorgde voor de titel "World Fastest Motorcycle". De hoofrolspelers van die tijd waren streamliners als de Devil's Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner en Gyronaut X1, waarbij de laatste een snelheid van 245,667 mph (395,28 km/u) op de klok wist te zetten. Vandaag de dag ligt de lat op 376,363 mph (605,697 km/u), welke is neergelegd door Rocky Robinson in 2010 met zijn Top Oil-Ack Attack Streamliner. 

  De 2015 Triumph Rocket III Streamliner is geheel opgetrokken uit carbon en kevlar onderdelen en wordt aangedreven door twee Triumph Rocket III motoren die mede dankzij de gemonteerde turbo en de methanol brandstof samen 1000pk bij 9000 toeren weten te produceren. De motorfiets is 7,7 meter lang, 60 centimeter breed en 90 centimeter hoog en valt in de categorie "C" voor streamliners.   

  In de maand juli zullen de nodige test-runs gedaan worden en de poging zelf zal tussen 24 en 27 augustus plaatsvinden.

  Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen verwijzen wij u naar: www.triumphlandspeed.com en www.guymartinracing.co.uk

  Gerelateerde onderwerpen

  22/02/2018

  Prins William bezoekt Triumph fabriek

  Gister had Triumph Motorcycles de eer om Zijne Hoogheid, de Graaf van Cambridge, te mogen verwelkomen in haar fabriek te Hinckley, UK.

  Lees meer
  31/01/2018

  Nieuw: Triumph Adventure Experience

  Met gepaste trots kondigt Triumph een nieuw fenomeen aan onder de naam Triumph Adventure Experience. Een programma waarmee het Britse merk avontuurlijk ingestelde motorrijders een uniek platvorm geeft om kennis te maken met het off-road rijden.

  Lees meer