21/12/2017

  Triumph en Krugger samen naar Sultans of Sprint 2018

  Het Britse motormerk Triumph en de tweevoudig AMD Custom wereldkampioen, Fred Krugger, bundelen krachten voor deelname aan de Sultans of Sprint 2018.

  Om deel te nemen aan deze in 2016 gestarte en inmiddels befaamde Europese sprintwedstrijd voor customs, zal Krugger een Bonneville Bobber prepareren en customizen voor de strijd. Krugger, zelf groot fan van dit soort events, zal deelnemen aan de in totaal vijf sprints waarbij hij uiteraard zelf het stuur in handen neemt.

  De Bonneville Bobber, die geïnspireerd is op soortgelijke competities en de daarin gebruikte motoren uit de jaren ’40, vormt de ideale basis voor de Belgische zelfbouwer. Om zijn naam en faam eer aan te doen zal Krugger de Bobber niet alleen op technisch vlak klaarmaken voor de Sultans of Sprint, zijn talent en het Custom DNA van de Bonneville Bobber vormen de ideale ingrediënten voor een oogverblindend mooi resultaat.

  Krugger hierover; “Tijdens de introductie van de Bonneville Bobber werd ik al gevangen door de prachtige lijnen van de Bobber. Voor mij stond toen al vast dat ik iets moest gaan doen met deze brute schoonheid, alleen was ik nog opzoek naar het juiste haakje. Het afgelopen jaar was ik jurylid bij de Sultans of Sprint en wist gelijk dat dit het ideale platvorm was.” 

  Bij Triumph dachten ze hier hetzelfde over, Cees de Rooij - General Manager Triumph Benelux, liet weten; “ Wij bewonderen het werk van Fred Krugger al jaren en delen zijn passie voor Custom motoren. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de Bonneville Bobber bij Fred in goede handen is en zijn erg benieuwd naar wat hij er van gaat maken.”

  Zojuist heeft de overhandiging van de Bobber plaatsgevonden en dus kan de zelfbouwer eindelijk aan de slag. Uiteraard zijn er enige restricties, immers is hij gebonden aan de regelementen van de competitie. Daarnaast vindt Triumph dat de motor onder de standaard homologatie gewoon de weg op moet blijven kunnen. Een Triumph is en blijft een machine om op te rijden.

  Gerelateerde onderwerpen

  31/07/2018

  Blom on tour

  Triumph biedt in samenwerking met Horizon Motor Reizen de Triumph Factory Visitor Experience aan vanuit Nederland, België en Luxemburg. Een fantastisch mooie 6-daagse reis door de natuurparken van Engeland en zelfs een stukje Schotland. Genieten van heerlijke stuurwegen, dwars door de indrukwekkende natuur en heuvels met adembenemende vergezichten. De parken worden immers niet voor niets aangeduid als “Area of Natural Beauty” (AONB). Natuurlijk is er een hele dag gepland om de volledige Triumph Factory Visitor Experience te beleven in Hinckley.

  Lees meer
  13/03/2018

  Roké Motors opent unieke Tiger Experience!

  Sinds februari kunt u bij Roke motors Mijdrecht niet alleen terecht in de complete Triumph World Store, waar alle Triumph modellen staan, maar kunt u nu dus ook het complete Tiger gevoel beleven in hun unieke Tiger Experience.

  Lees meer
  22/02/2018

  Prins William bezoekt Triumph fabriek

  Gister had Triumph Motorcycles de eer om Zijne Hoogheid, de Graaf van Cambridge, te mogen verwelkomen in haar fabriek te Hinckley, UK.

  Lees meer
  Fred Krugger Triumph Bobber