Skip to main content

TIGER 1200

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

De 1200 XC- en XR-lijn is een belangrijke mijlpaal in de indrukwekkende 80-jarige geschiedenis van de Tiger. We hebben deze nieuwe modellen voorzien van technologie van het hoogste niveau ooit op een Tiger en allemaal ontwikkeld om de meest legendarische, opwindende, karaktervolle en functionele motorfietsen te bieden die wij ooit hebben gemaakt.

 

Tiger 1200 TFT

TIGER 1200-TECHNOLOGIE

De Tiger 1200-reeks biedt het absolute maximum aan Tiger-functies; eerlijk gezegd heeft geen enkele Tiger ooit dit niveau van vooruitstrevende technologie gehad. 

Het resultaat is een motor met een rijk basispakket aan technologie en innovatieve functies, die resulteren in een avontuurlijke motor met nog meer respons waarmee u probleemloos off-road kunt rijden terwijl u ook verzekerd bent van maximaal rijplezier op de weg.

De Tiger 1200 XR- en XC-lijn zijn speciaal gebouwd om u zo veel mogelijk rijplezier te verschaffen en ze bieden dan ook een superieur comfort, optimale functionaliteit en maximale controle.

 

Tiger 1200 XC-technologie 

Een groot aantal technologische vernieuwingen in de 1200 XC-reeks opent de deur naar spannende off-roadrijmogelijkheden die ontdekt, overwonnen en bedwongen moeten worden. Dus als u bereid bent om het alledaagse achter u te laten, zult u uw ideale partner vinden in de Tiger 1200 XC-lijn.

 

TIGER 1200 XR-TECHNOLOGIE

De eindeloos functionele en innovatieve Tiger 1200 XR-lijn maakt met zijn vele functies iedere rit tot een fantastische en tegelijkertijd moeiteloze ervaring. Als u een wegmotor wilt waarmee u soepel en in een uitstekende rijpositie rijdt, maar die daarnaast de uitgebreide technologie biedt om ongebaande wegen te verkennen, is de 1200 XR-lijn de perfecte keus voor u.

 

VERBETERDE TECHNOLOGIE

De Tiger 1200-reeks zit boordevol met meer geavanceerde technologie dan ooit tevoren in een Triumph-reeks, inclusief fascinerende rijhulptechnologie zoals: Meedraaiende bochtenverlichting die het zicht en het vertrouwen verhogen bij het nemen van bochten. Verstelbaar fullcolour TFT-instrumentenpaneel voor informatie in één oogopslag tijdens het rijden.  Elektronische gasklepregeling met tot wel 6 rijmodi voor ieder type omgeving en rijstijl, zoals: ‘Road’, 'Rain', 'Off-road', ‘Sport’, ‘Rider-configurable’ en een rijmodus ‘Off-Road Pro’ voor een veel geavanceerdere  ‘Off-road’-setup, waarbij ABS en tractiecontrole zijn uitgeschakeld. Verlicht schakelaarbehuizing op het stuur en een 5-standenjoystick die zijn geoptimaliseerd voor tiptoetsbediening, zodat u nu vooral tijdens het rijden makkelijker toegang hebt tot informatie, nu met achtergrondverlichting voor beter zicht in het donker. Triumph-schakelbekrachtiging voor naadloos op- en terugschakelen zonder gebruik van de koppelingshendel. Sleutelloos starten verhoogt het gebruiksgemak en de veiligheid. Kenmerkende ledverlichting voor beter zicht in het donker en zichtbaarheid overdag met een led-koplamp, -achterlicht, -richtingaanwijzers, DRL-verlichting (dagrijlicht*) en hulpverlichting.

 

De hoek van het nieuwe TFT-display kan worden versteld en de duidelijke, intuïtieve menu's bieden de motorrijder met nieuw ergonomisch schakellaars snel toegang tot de geavanceerde technologie van de boordcomputer van de motor.

Tot maar liefst zes verschillende, makkelijk af te lezen schermstijlen met kant-en-klare layouts die de bestuurder kan aanpassen, zelfs tijdens het rijden. De geïntegreerde omgevingslichtsensor zorgt voor een zo helder mogelijke weergave van de informatie in alle weers- en lichtomstandigheden.

BASISTECHNOLOGIE

De buitengewone basistechnologie van de Tiger 1200's omvat: Semi-actieve Triumph-vering (TSAS) waarmee de berijder elektronisch de automatische demping instelt voor de voor- en achtervering en de automatische aanpassing van de voorbelasting aan de grootte en belasting van de motorrijder. Voor bochten geoptimaliseerde ABS die het ABS-niveau automatisch aanpast voor een optimaal remvermogen, ongeacht de hellingshoek van de motorfiets. Voor bochten geoptimaliseerde tractiecontrole die automatisch de tractiecontrole aanpast aan de hellingshoek van de motorfiets. Hill hold-functie die voorkomt dat de motor naar achteren rolt bij wegrijden op een steile helling. Elektronisch verstelbaar scherm voor meer comfort en bescherming tegen de wind. Cruise control voor rijgemak met een intuïtieve bediening tijdens het rijden. Verwarmde handvatten met een nieuwe, intuïtievere knop op de handgreep, en verwarmde rijder- en passagierszadels met verschillende instellingen voor beide zadels. USB- en 12V-oplaadpunten om uw apparatuur op te laden tijdens het rijden of extra technologische accessoires aan te sluiten.

 

DE NIEUWSTE GENERATIE TIGERS IS ER

En het avontuur wordt alleen maar groter.

Vraag een testrit aan