Skip to main content

TIGER 800

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE VAN HET HOOGSTE NIVEAU OOIT

De nieuwe 800 XC- en XR-lijn markeert een belangrijke ontwikkeling in de indrukwekkende 80-jarige geschiedenis van de Tiger. We hebben deze nieuwe modellen voorzien van technologie van het hoogste niveau ooit, uitsluitend om de meest karaktervolle, opwindende, karaktervolle en functionele motorfietsen te bieden die Triumph ooit heeft gemaakt.Tiger 800-technologie

Of u nu kiest voor de offroad-gerichte Tiger 800 XC-reeks of de meer op de weg georiënteerde Tiger 800 XR-reeks, u kunt erop vertrouwen dat deze bikes voorzien zijn van de meest geavanceerde technologie waarmee Triumph-motorfietsen ooit zijn uitgevoerd. 

Een van de grote successen van de Tiger is natuurlijk het rijgemak in combinatie met de superieure prestaties van het karakteristieke Triumph Triple 800cc-motorblok.  Maar zoals u kunt verwachten van een Tiger 800, is een indrukwekkende hoeveelheid innovatieve rijhulptechnologie aangebracht die uitsluitend bedoeld is om zo veel mogelijk plezier te beleven met iedere afzonderlijke rit.

De nieuwe Tiger 800 is absoluut gebouwd voor maximaal avontuur, iedere dag opnieuw.


Tiger 800 XC-technologie

De nieuwe 800 XC-reeks biedt motorrijders het absolute maximum, met interessante nieuwe speciale functies en een basistechnologie die resulteren in de meest geavanceerde, avontuurlijke allroad-Tiger tot nu toe.

VRAAG EEN PROEFRIT AAN

Tiger 800 XR-technologie

De nieuwe 800 XR-reeks is voorzien van een scala aan geavanceerde technologie met nieuwe en basisfuncties die stuk voor stuk het rijden veraangenamen en een superieur comfort, optimale functionaliteit en maximale controle bieden.

VRAAG EEN PROEFRIT AAN

NIEUWE technologie

De Tiger 800-reeks zit nu boordevol geavanceerde technologie, meer dan al zijn voorgangers, en beschikt over interessante nieuwe functies die voor een betere rijervaring zorgen, zoals: Verstelbaar fullcolour TFT-instrumentenpaneel voor duidelijke, directe informatie tijdens het rijden. Tot wel zes rijmodi inclusief de nieuwe rijmodus ‘Off-Road Pro’ voor de XC, waarmee ABS en tractiecontrole worden uitgeschakeld voor de meest offroad-gerichte Tiger-setup ooit.  Verlicht schakelmateriaal en een 5-standenjoystick die geoptimaliseerd zijn voor gemakkelijke, intuïtieve tiptoetsbediening, zelfs in het donker. Kenmerkende ledverlichting voor beter zicht in het donker en zichtbaarheid overdag met een led-koplamp, -achterlicht, -richtingaanwijzers, DRL-verlichting (dagrijlicht*) en hulpverlichting.

De hoek van het nieuwe TFT-display kan worden versteld en de duidelijke, intuïtieve menu's bieden de motorrijder met nieuw ergonomisch schakelmateriaal snel toegang tot de geavanceerde technologie van de boordcomputer van de bike. 

Tot maar liefst zes verschillende, makkelijk af te lezen schermstijlen met kant-en-klare layouts die de bestuurder kan aanpassen, zelfs tijdens het rijden. De geïntegreerde omgevingslichtsensor zorgt voor een zo helder mogelijke weergave van de informatie in alle weers- en lichtomstandigheden.

BASIS-technologie

De uitgebreide basistechnologie van de Tigers omvat: Cruisecontrol voor rijgemak met een intuïtieve bediening tijdens het rijden. Elektronische gasklepregeling voor een soepele progressieve respons. Verwarmde handvatten met een nieuwe, intuïtievere bedieningsknop. Verwarmde berijders- en passagierszadels met verschillende instellingen voor elk. USB- en 12V-oplaadpunten om uw apparatuur op te laden tijdens het rijden of extra technologische accessoires aan te sluiten.