Skip to main content

Moto2™

Moto2 americas race

 

 

Als exclusieve motorleverancier voor het FIM Moto2™-wereldkampioenschap voorziet Triumph Motorcycles alle teams van 765 cc-driecilinders met racetuning, die elk gebaseerd zijn op de toonaangevende Street Triple RS-motor. Dankzij de ontwikkelingen kan de motor vrijer ademen en hogere toeren draaien, het piekvermogen is meer dan 140 pk (een stijging van meer dan 17% ten opzichte van de productiemotor).

Omdat Triumph en Dorna zich bewust waren van de nabije concurrentie en het grote talent in de Moto2, hebben zij in 2020 ook de Triumph Triple Trophy gelanceerd, die naast het wereldkampioenschap zal worden verreden.

Elk weekend worden opvallende prestaties beloond met punten voor rijders die de hoogste topsnelheid, poleposition en de snelste raceronde behalen.

 

2021 season

Het seizoen 2021 is opnieuw een thriller met nog meer ronderecords die sneuvelen omdat de teams en de rijders steeds meer vertrouwd raken met het vermogenspotentieel van de 765 triple en de bijbehorende elektronica- en bandenpakketten. De races zijn intenser dan ooit tevoren, met de Italiaanse GP die op 0,014sec beslist werd - de krapste overwinning in het Triumph Moto2™-tijdperk. En het wordt alsmaar duidelijker hoe belangrijk deze klasse is als springplank naar de MotoGP, nu Moto2™-piloten de overstap maken en meteen overwinningen en podia boeken in hun eerste jaar.

Moto2 british gp race

2020 season

In 2020 werden acht ronderecords gebroken, met zeven verschillende Moto2 Grand Prix-winnaars. Elf nieuwe ronderecords op het circuit, waarmee de benchmarks verpulverd werden die in 2019 al opnieuw gedefinieerd waren door het Triumph driecilindervermogen van 765 cc. Een nieuwe wereldkampioen in de persoon van Enea Bastianini, gekroond na een titelstrijd die spannend was tot de allerlaatste race van het seizoen en waarin Luca Marini en Sam Lowes op de tweede en derde plaats in punten gelijk eindigden. Meer dan 200.000 kilometer voluit racen in een verkort seizoen van 15 rondes, waarvan er 14 (met uitzondering van de openingswedstrijd in Qatar) in slechts vier meedogenloze maanden werden geperst.

Moto2 british GP 2020

2019 season

Het openingsjaar van Triumph was een recordbrekend debuut: 16 circuitronderecords en 18 circuittopsnelheden werden geclaimd uit 19 races, evenals de eerste +300 km/u Moto2™-topsnelheid ooit. De Triumph 765 cc driecilindermotor heeft de klasse opnieuw gedefinieerd.

 

 

 

 

 

Moto2 british GP 2019

ENGINE

De 140PK+ sterke 765cc triple die door Triumph speciaal voor de racerij ontworpen is is de exclusieve krachtbron van het Moto2™ wereldkampioenschap

Triumph moto2 engine

 

 

TRIUMPH TRIPLE TROPHY

Om de spanning in de competitie van de Moto2™ te vieren, hebben Triumph en Dorna de 'Triuph Triple Trophy #PoweredByTriumph"

Triumph triple trophy street triple RS

 

 

RECORDS BREKEN

In de eerste grote wijziging sinds 2019 van de Moto2™-categorie zet het Triumph 765 cc-driecilinderblok de revolutie in deze klasse verder:

  • 14 verschillende racewinnaars
  • Ronderecords op 34 Grote Prijzen en nog steeds aan het optellen, inclusief de records die jaar na jaar gebroken worden.
  • De eerste keer Moto2™ aan meer dan 300km/u, gemeten op Mugello in 2019.
  • En een volledig nieuw snelheidsrecord aller tijden in de Moto2™ werd met 301,8km/u gemeten in Phillip Island.
  • Meer dan 650.000 km vol gas racen
Moto2 race 2021

 

 

street triple rs

Door gebruik te maken van het 765 cc driecilinderblok, gebruikt in de Moto2™, bepaalt de Street Triple de nieuwe maatstaf in deze categorie met topspecificaties, nog meer driecilindervermogen en -koppel, een agressievere styling, uitstraling, houding en nog betere technologie Het is de ‘Ultimate Performance Street’.

Moto2 triumph triple trophy street triple RS trim

 

 

racing pedigree

De Moto2™ motor vertegenwordigt een mijlpaal in Triumphs internationale racehistoriek.

Als meer dan honderd jaar kiezen racewinnaars, recordhouders en iconen van de startgrid voor Triumph.

Moto2 race

 

 

clothing collection

Dit gamma van authentieke casual kledij is een eerbetoon aan Triumphs exclusiviteit als motorleverancier van het FIM Moto2™ WK

Triumph moto2 clothing collection
Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je al het eclusieve en spannende nieuws vanop het circuit rechtstreeks in je mailbox.

Terms and conditions

We take our data responsibilities very seriously. Triumph has always and will continue to respect the data we hold about you.