Skip to main content
Alex Marquez celebrating his Moto2 championship

 

Triumph in Moto2™

Als exclusieve motorleverancier voor het FIM Moto2™-wereldkampioenschap sinds het begin van het seizoen 2019 voorziet Triumph Motorcycles alle teams van 765 cc-driecilinders met racetuning, die elk gebaseerd zijn op de toonaangevende Street Triple RS-motor. Dankzij de ontwikkelingen kan de motor vrijer ademen en hogere toeren draaien, het piekvermogen is meer dan 140 pk (een stijging van meer dan 17% ten opzichte van de productiemotor).

Het openingsjaar van Triumph was een recordbrekend debuut: 16 circuitronderecords en 18 circuittopsnelheden werden geclaimd uit 19 races, evenals de eerste +300 km/u Moto2™-topsnelheid ooit. De Triumph 765 cc driecilindermotor heeft de klasse opnieuw gedefinieerd.

In 2020 werden nog eens acht ronderecords gebroken, met zeven verschillende Moto2 Grand Prix-winnaars. Elf nieuwe ronderecords op het circuit, waarmee de benchmarks verpulverd werden die in 2019 al opnieuw gedefinieerd waren door het Triumph driecilindervermogen van 765 cc. Een nieuwe wereldkampioen in de persoon van Enea Bastianini, gekroond na een titelstrijd die spannend was tot de allerlaatste race van het seizoen en waarin Luca Marini en Sam Lowes op de tweede en derde plaats in punten gelijk eindigden. Meer dan 200.000 kilometer voluit racen in een verkort seizoen van 15 rondes, waarvan er 14 (met uitzondering van de openingswedstrijd in Qatar) in slechts vier meedogenloze maanden werden geperst.

Omdat Triumph en Dorna zich bewust waren van de nabije concurrentie en het grote talent in de Moto2, hebben zij in 2020 ook de Triumph Triple Trophy gelanceerd, die naast het wereldkampioenschap zal worden verreden.

Elk weekend worden opvallende prestaties beloond met punten voor rijders die de hoogste topsnelheid, poleposition en de snelste raceronde behalen. Marco Bezzecchi trad op de voorgrond met een reeks hoogste topsnelheden (vaak gedeeld met meerdere rijders, omdat de motoren zo gelijkwaardig zijn), en bouwde een onaantastbare voorsprong op om zelf een Street Triple RS te winnen, de machine waarvan zijn 765 cc driecilinder racemotor is afgeleid. De Triumph Triple Trophy zal in 2021 opnieuw van start gaan met dezelfde doelstellingen.

 

Moto2™ - #PoweredByTriumph

ENGINE

Here it is: the new Triumph-engineered 140PS+ race-tuned 765cc Triple engine that is exclusively powering the Moto2™ World Championship. 

records breken

In de eerste grote wijziging sinds 2010 van de Moto2™-categorie heeft het Triumph 765 cc-driecilinderblok een revolutie teweeggebracht in deze klasse:

  • Meer dan 100.000 foutloze ronden
  • Meer dan 500.000 kilometer aan voluit racen
  • Spannende nek-aan-nekraces
  • Meer dan 50 verbroken records
  • De allereerste topsnelheid van meer dan 300 km/u voor een Moto2™-machine en in ronde 2021, de 765 Triumph driecilindermotoren blijven de Moto2™-categorie herdefiniëren!
     

En in 2021 worden de absolute en topsnelheidsrecords alweer verbroken, want de Moto2™ wordt nog sneller!

moto2
moto2

street triple rs

Door gebruik te maken van het 765 cc driecilinderblok, gebruikt in de Moto2™, bepaalt de Street Triple de nieuwe maatstaf in deze categorie met topspecificaties, nog meer driecilindervermogen en -koppel, een agressievere styling, uitstraling, houding en nog betere technologie Het is de ‘Ultimate Performance Street’.

Triumph's moto2 bike being ridden around the track

RACING PEDIGREE

The Moto2™ engine represents the latest milestone in Triumph’s international racing history.

For more than a century race winners, record holders and icons of the starting grid have done so on a Triumph motorcycle.

This is Triumph’s racing pedigree...

Triumph Moto 2 Clothing Collection

CLOTHING COLLECTION

Celebrate Triumph’s return to top-tier racing as exclusive engine supplier to all FIM Moto2™ World Championship teams, with this brand new range of authentic casual wear clothing.

stay up-to-date

Get regular updates about Triumph Motorcycles activities – including Moto2™ developments – by following any of our social media channels.