Modern Classics

DE ORIGINELE BRITSE SUPERBIKE

De 59 Bonneville werd vernoemd naar de Triumph Streamliner uit 1956 die het wereldsnelheidsrecord met de motor verbrak, en gebouwd voor toonaangevende prestaties met twin-carburateurs op basis van de Tiger 110. Als kant-en-klare racewinnaar stond de Bonneville aan de wieg van de moderne motorsport, met winst in het AMA Flat Track-kampioenschap, de TT op het Isle of Man, de International Six Day Trials en talloze Thruxton 500-races, waaraan de huidige Thruxton zijn naam heeft te danken. De TriumphBonneville was de droom van een generatie rock-tieners in de jaren '60 en de eerste keus van beroemde motorrijders, waaronder de legendarische filmster Steve McQueen.

VOLLEDIG NIEUW BLOK VOOR BONNEVILLE-FAMILIE

De geheel nieuwe Bonneville-familie is speciaal gebouwd voor de moderne klassieke rijstijl, met meer koppel, een meer directe en opwindende vermogensafgifte en een fraaier geluid, dat duidelijk hoorbaar en voelbaar is. Er zijn drie nieuwe uitvoeringen: het 900 cc-blok met hoog koppel (HT) van de nieuwe Street Twin, Street Cup en Bonneville T100s dat op zijn top 18% meer koppel levert dan de vorige generatie; het 1200 cc-blok met hoog koppel (HT) van de Bonneville T120 en T120 Black dat ruim 54% meer koppel levert; en het revolutionaire, krachtige 1200-cc ‘Thruxtonspec’-blok (HP) dat een verbluffende 62% meer koppel levert dan de voorgaande Thruxton 900.

Allemaal met moderne technieken, zoals elektronische gasklepregeling voor een snellere respons en vloeistofkoeling voor een indrukwekkend laag brandstofverbruik – zo is de Street Twin 36% zuiniger.

NU KAN IEDEREEN ZIJN EIGEN LEGENDE VORMGEVEN

De introductie van onze reeks accessoires voor de nieuwe Bonneville, met meer dan 400 nieuwe stijlvolle kwaliteitsonderdelen, maakt het makkelijker dan ooit om je eigen custom vorm te geven. Dit varieert van nieuwe uitlaten van Vance & Hines tot een garage vol customonderdelen, van spatlappen tot zadels en fraaie compacte richtingaanwijzers, om maar enkele voorbeelden te geven. Om het nog gemakkelijker te maken, hebben we ook interessante 'inspiratiekits' samengesteld die je als uitgangspunt voor je eigen speciale uitvoering kunt gebruiken of door de Triumph-dealer als complete set kunt laten monteren. Er zijn drie inspiratiekits, allemaal ontworpen voor individualiteit, bestaande uit een no-nonsense 'Scrambler', agressieve 'Brat Tracker' voor in de stad en meer relaxte 'urban'-sportset.