Skip to main content

Afgestemd op uw doel…

het Tiger 800 XC- & XRExpeditie-pakket

Hoe lang de tocht duurt of hoe legendarisch de reis ook is, de nieuwe generatie van onze Tigers is geboren voor avontuur en klaar om overal te rijden en iedere uitdaging aan te gaan. 

Tiger 800 Expeditie-pakket

Om het nog makkelijker te maken voor wie zijn Tiger op ieder type avontuur wil voorbereiden, hebben wij een Expeditie-pakket samengesteld dat de toereigenschappen van de motor nog verder verbetert en waarmee u overal en op ieder moment in stijl kunt rijden.


Koffers – Om te zorgen dat u kunt blijven doorrijden naar de horizon omvat het Expeditie-pakket zwarte Expeditie-koffers die waterafstotend zijn en gemaakt zijn van 1,5 mm dik enkelwandig aluminium. De hoeken van de koffers zijn versterkt met polymeer voor extra bescherming tegen krassen en deuken. Deze bagageset van Triumph heeft een vergrendelde, verwijderbare bovenklep en een inhoud van 37 liter per koffer, zodat er veel opbergruimte voor lange tochten is.

Topkoffer – Voor nog meer toermogelijkheden met de Tiger en nog meer opbergruimte omvat de set ook een zwarte topkoffer met nog eens 42 liter inhoud en met dezelfde robuuste constructie als de zijkoffers. De topkoffer en Expeditie-koffers hebben allemaal een slot dat met de contactsleutel te gebruiken is.

Rugsteun voor de topkoffer – Het Expeditie-pakket omvat ook rugsteunkussens. Deze gegoten tweedelige kussens worden direct op de topkoffer bevestigd voor een fantastische ergonomie en optimaal comfort voor de bijrijder.

Tiger-tankpad – Naast de speciale montagebeugels voor de zijkoffers en topkoffer, wordt het Expeditie-pakket compleet gemaakt met bescherming in de vorm van een Triumph Tiger-tankpad en framebeschermers. De tankpad beschermt uw Tiger 800 tijdens ritten over de snelweg tegen krassen van ritssluitingen op de tank en tegen schuurplekken, terwijl de spuitgegoten framebescherming van Triumph uw motorfiets vrij houdt van beschadiging door uw motorlaarzen.


TIGER 800-accessoires

Het Expeditie-pakket laat zien wat de toermogelijkheden van de nieuwe Tiger 800 XC- & XR-reeks zijn, maar u weet zelf het beste wat u nodig hebt voor uw motor.

Daarom kunt u ook kiezen uit meer dan 50 accessoires die allemaal zijn ontworpen voor betere prestaties, meer mogelijkheden, comfort en stijl, zodat u uw Tiger helemaal naar wens kunt aanpassen.

De nieuwe Tiger 800 XC- en XR-reeks is voorzien van meer dan 200 upgrades aan het chassis en het motorblok, onroad- en offroad-verbeteringen van topklasse, en een motor van een nieuwe generatie voor geweldige rijervaringen. Wat levert dat op? Een nieuwe Tiger 800 die zich in alle opzichten beter over de weg beweegt... maar nóg beter daarbuiten.

Bij de nieuwe reeks Tigers zijn nu meer dan 50 accessoires verkrijgbaar waarmee u uw motorfiets kunt aanpassen voor uw optimale rijervaring, welk model Tiger u ook kiest en wat uw avontuur ook mag zijn.

Maak de motor helemaal in uw stijl en beleef het avontuur iedere dag opnieuw maximaal met de volledig nieuwe Tiger 800 XC- & XR-reeks.