Skip to main content

120 JAAR

UITMUNTENDHEID

Triumph Thruxtons at a junctions

 

 

DOOR MOTORRIJDERS, VOOR MOTORRIJDERS

Voor iedere motorrijder is zijn motorfiets niet alleen een voertuig, maar ook een uiting van zijn houding, ambities en plezier en een toegang tot vrijheid, spanning, samenzijn en simpele levensvreugd.

Overal en altijd betekende een Triumph voor motorrijders veel meer dan louter de som van de delen. Met een schoonheid, stijl, emotie en persoonlijkheid die boven het fysieke object uitstijgt - kortom, een Triumph heeft een ziel.

Over de generaties heen hebben ontwerp- en technische teams van Triumph een aantal van de meest karaktervolle en succesvolle motoren aller tijden geproduceerd, die allemaal tot stand kwamen door een gedeelde passie voor voortdurende, geïntegreerde ontwikkeling waarin alle aspecten van de rijbeleving worden meegenomen.

 

 

In ons unieke ontwikkelproces werken de motor-, chassis en stijlteams samen aan de complete motorfiets, met voortdurende invloed en input van klanten en deskundige dealers over de hele wereld over wat rijders willen, waarderen en nodig hebben. 

Image: © 2022, PTC Inc. (PTC)

Triumph sports bikeBRITSE ICONEN

In zijn streven naar en inzet voor volledig intern ontwerp, ontwikkeling en productie, zoals je dat mag verwachten van dit iconische motormerk, heeft Triumph in de afgelopen drie decennia fors geïnvesteerd in voortdurende ontwikkeling van zijn mensen, deskundige partners en interne capaciteiten.  Door deze investering in interne talentontwikkeling, zowel in het VK als bij Triumph wereldwijd, en een gedeelde passie voor de perfecte rijbeleving, is het merk steeds sterker geworden.

Triumph begon in 1990 aan een volledig originele lijn motorfietsen, ontworpen en gebouwd in een gloednieuwe, supermoderne fabriek in Hinckley. Sindsdien vertegenwoordigt Triumph het toppunt van Brits ontwerp en techniek, met een breed gamma motoren van wereldklasse dat varieert van adventurebikes tot roadsters en modern classics die elk Triumph’s reputatie van toonaangevende handling, afwerking, details en origineel authentiek design waarmaken.

Tegenwoordig is de productie van Triumph verdeeld over vijf productiefaciliteiten, die allemaal worden beheerd en geleid vanuit het internationale hoofdkantoor in Hinckley (in het Engelse Leicestershire). Daar, in Triumph’s Centre of Design Excellence, wordt iedere Triumph bedacht, ontwikkeld en getest door een intern team dat wordt ondersteund door 's werelds beste specialisten in vering, remmen en banden.   

 


De meest recente uitbreiding van Hinckley’s infrastructuur is een geheel nieuwe assemblagefabriek voor het VK, die is gebouwd om Triumph’s flexibiliteit voor wereldwijde productie te versterken en in aanvulling op de bestaande state-of-of-the-art lakstraat en de faciliteiten voor de snelle ontwikkeling van prototypes.
Triumph factory assembly line

 

WERELDLEGENDEN

Als absolute wereldspeler heeft Triumph 13 verkoop- en marketingkantoren over de hele wereld, fabrieken en productiefaciliteiten in Thailand, waar het bedrijf eigen faciliteiten voor gieten, spuitgieten, bewerking en assemblage heeft, maar ook fabrieken in India en Brazilië, waar motorfietsen voor lokale markten worden geassembleerd.

Iedere Triumph-faciliteit werkt aan de hand van dezelfde omvattende processen en nauwkeurige standaarden, waarbij alle fasen van de productie van een motorfiets een uitgebreide procedure volgen met in totaal meer dan 400 checks om elke component van de motorfiets te controleren.

 

 

Triumph TFC rocket 3

 

 

 

Step

VIER HET MEE

Meld je aan voor meer informatie over de interessante activiteiten die voor 2022 zijn gepland en vier samen met ons de pure spirit van het motorrijden.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.