Skip to main content

TIGER 1200 | EEN TRANSCONTINENTALE REIS

Triumph Tiger 1200 Rally Pro
Epic Adventures Triumph Motorcycles 15th feb 2023

Tiger 1200 Epic Adventures

Piotr Ganczarski en Tobiasz Kukieła zijn twee Poolse motorjournalisten die niet bang zijn voor avontuur en graag nieuwe ervaringen opdoen. Maar hoewel zowel Piotr als Tobiasz al op veel plaatsen over de hele wereld is geweest, vormen de Britse eilanden voor beiden nog een onbekend stukje Europa. Op twee Triumph Tiger 1200's leidde hun transcontinentale reis hen van Polen door Duitsland, België, Nederland en Frankrijk voordat ze arriveerden bij de witte kliffen van Dover. Hieronder vertellen Piotr en Tobiasz het verhaal van hun #Tiger1200EpicAdventure.

 

#Tiger1200EpicAdventures

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Pro)

 

 

"De Triumph Tiger 1200 is een motorfiets die is gemaakt voor allerlei soorten expedities. Het was dan ook geen toeval dat wij kozen voor deze motorfiets toen wij plannen maakten voor onze reis naar zijn geboorteland, Groot-Brittannië. Op de achtergrond van onze reis speelt het avontuurlijke verhaal van een transcontinentale motorreis van het zuiden van Polen naar het hoofdkantoor van Triumph in de Engelse plaats Hinckley. 

 

Wij kozen de Britse eilanden als bestemming omdat die ondanks de ligging in Europa voor Poolse motorrijders nog altijd een exotisch reisdoel vormen. De natuur, de cultuur, maar ook het rijden zelf – er zijn genoeg redenen waarom wij wilden kennismaken met Groot-Brittannië vanaf het motorzadel. En omdat de Tiger 1200's afkomstig zijn van het Engelse Hinckley, hadden we een extra reden om hun geboortegrond te bezoeken."

 

 

 

 

Het allermooiste deel van onze reis was zonder meer onze eindbestemming, de interessantste en meest spectaculaire uithoeken van Groot-Brittannië. Het prachtige Cornwall, Devon en natuurlijk het betoverende Wales. Helaas konden we niet naar alle plaatsen die wij interessant vonden. We moeten dus absoluut nog een keer terug naar het VK. Het heeft zo veel te bieden dat je niet alles in één reis kunt zien en beleven.

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Pro

 

 

Het ergste deel van de reis waren de Duitse snelwegen: de regen en kou zorgden voor een slecht humeur tijdens lange en eentonige ritten tussen tankstops. Gelukkig zijn de nieuwe Tigers heel comfortabele motorfietsen. Daardoor konden we snel reizen en efficiënt het continentale deel van West-Europa doorkruisen.

Als motorfiets hadden we gekozen voor de Triumph Tiger 1200. De ene was een Tiger 1200 Rally Pro en de andere was de Tiger 1200 Rally Explorer. Beide motorfietsen zijn aantrekkelijk door hun comfort, stabiliteit en nauwkeurige handling. Dankzij verwarmde handgrepen, zadelverwarming (in de Explorer-versie) en een goede windbescherming konden we zelfs comfortabel reizen toen de temperatuur onder 10 graden Celsius daalde.

 

 

 

We bezochten ook de fabriek van Triumph, waar we helemaal opgingen in de historie die ons werd gepresenteerd in de Triumph Factory Experience. Deze rondleiding moet absoluut op de bucketlist van iedere motorrijder staan.

Ik zou niet kunnen kiezen welke motorfiets in het museum de meeste indruk op mij heeft gemaakt. Natuurlijk is het een onvergetelijk moment wanneer je naast de motorfiets uit de film "The Great Escape" staat, maar de eerste Bonneville of de eerste driecilinder Triumph zijn ook juweeltjes waarvan je als motorliefhebber glinsterende ogen krijgt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een zeer goede indruk op ons gemaakt. Vriendelijke mensen, verrassende bezoeken aan het Goodwood Revival-festival, slapen in de vrije natuur (hoewel dat vrij moeilijk is in Engeland), de prachtige natuur, interessante cultuur en heerlijk bier van lokale brouwers. Er valt nog een boel te zien, dus we zijn van plan om zo snel mogelijk terug te gaan naar de eilanden, misschien dit jaar al. We zien ernaar uit!"

 

 

TIGER 1200

Triumph Tiger 1200: de ongeëvenaarde adventure-motorfiets op alle wegen, geperfectioneerd door u...

Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Epic Adventures rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.