Skip to main content
Tiger 850 Sport)

TIGER 850 SPORT

redenen om te rijden

 

 

Leef elke dag, doorbreek de sleur en breng avontuur mee naar huis. Met de Tiger 850 Sport ligt een maximaal, op de weg gericht avontuur voor het grijpen, de perfecte rit, op alles voorbereid.

De Tiger 850 Sport begeleidt u door het leven, of dat nu meer sensatie is tijdens uw dagelijkse woon-werkverkeer, het overleven van de stadsjungle, het vol vertrouwen beladen voor een weekendje weg of gewoon zorgeloos genieten van kronkelende weggetjes. Met een krachtige driecilinderblok, naast de kenmerkende Tiger-stijl, beschikt u over het ultieme comfort en veelzijdigheid.

 

Tiger 850 Sport

AVONTUUR OP DE WEG IS NU NOG TOEGANKELIJKER

Vanaf het moment dat u op de startknop drukt en de innovatieve driecilinder voelt starten, loopt u hartslag synchroon met het vuur van de Tiger. Ontworpen om te prikkelen, maar op maat gemaakt voor het vertrouwen dat u nodig heeft. De 850 Sport is geschikt voor een A2-rijbewijs en opent deuren naar avonturen. Of het nu gaat om uw eerste motorfiets, eerste adventure-motorfiets of een gewoon een veelzijdige motorfiets, de Tiger 850 Sport heeft de technologie, de uitrusting en de instelling om uw rijervaring op te krikken.

VERTROUWENWEKKEND

Zelfverzekerd rijden staat voorop bij het avontuur. Zelfvertrouwen om uw been erover te zwaaien, uw ziel te ontsteken en op weg te gaan voor een ritje in de wetenschap dat de geavanceerde technologie van de Tiger en de hoge specificaties van de remmen en de vering u op elk moment ondersteunen. De rechtopstaande houding met een licht modulair frame en een responsieve motor voelt wendbaar en flexibel aan maar nooit intimiderend. Tel daar de slanke stahoogte, de instelbare zithoogte met een verstelbaarheid van 20 mm en de verfijnde ergonomie bij op en u zult uw volgende rijervaring nog verder verbeteren. U krijgt een uitzonderlijke wendbaarheid en fantastisch rijgedrag tijdens alle avontuurlijke rijscenario's op de weg.

INSPIREREND VERTROUWEN MET EEN INNOVATIEVE DRIECILINDER

Het gevoel van de motor is van vitaal belang voor de rijervaring en met het kenmerkende karakter van de driecilinder wacht het avontuur op u. Het speciale Tiger 850 Sport-motorgeluid met innovatieve T-plane triple krukas en unieke 1, 3, 2 ontsteking bieden een superieure wendbaarheid bij lage toerentallen, ideaal voor het rijden in de stad. Ontsnap naar de openbare weg en u voelt hoe het midden- en het topbereik aangesproken wordt met een verbeterde feeling van de rijder met het achterwiel. Met een sterk op maat gemaakt 85 pk piekvermogen bij 8500 tpm en 82 Nm piekkoppel bij 6500 tpm is de Tiger 850 Sport  voorspelbaar, sportief en klaar wanneer u dat bent.

Tiger 850 Sport

 

 

Gemaakt voor u

Geen twee motorrijders zijn hetzelfde en daarom is de Tiger 850 Sport voorzien van meerdere aanpassingen om een perfecte compromisloze set-up te garanderen. De hoek van het stuur is verstelbaar, het scherm is verstelbaar, er zijn twee zithoogtes en ook de Marzocchi-achtervering met hoge specificaties is aan te passen dus we weten zeker dat we de juiste instellingen voor u kunnen vinden. 

Om verder tegemoet te komen aan de verwachtingen en de gewenste ambities van de rijder, kunt u uw rit verbeteren met twee verschillende kleuren lak en grafische elementen voor de Tiger 850 Sport en meer dan 60 originele Triumph-accessoires. Van Trekker-koffers tot een koffer voor twee helmen, laat u inspireren door de mogelijkheden om uw eigen motorfiets samen te stellen voor het avontuur.

Wanneer dagelijkse veelzijdigheid het doel is, moet u u niet laten tegenhouden door de basis. Hij is ontworpen met de rijder in gedachten - pas hem aan aan jouw wensen. 

 

Blijf rijden

Het gaat om de rit, niet de bestemming en de Tiger 850 Sport is zo opgezet dat hij het ultieme comfort biedt op het gebied van avontuur op de weg. Met toonaangevende Marzocchi 45 mm upside-down cartridge voorvork, instelbare achtervering onder gasdruk, slip - & assistkoppeling, Road- en Rain-rijmodi en het nieuwste op het gebied van Triumph ABS en schakelbare tractioncontroltechnologie. De Tiger is van begin tot eind ontworpen om vermoeidheid bij het rijden te verminderen en uw comfort te verbeteren zodat uw avontuur langer kan duren.

 

Maximale veelzijdigheid

Het leven draait niet alleen om een fantastische reis - de dagelijkse rit is nog belangrijker, en het moet allesbehalve saai zijn. Met zijn 20-liter brandstoftank en de nieuwste generatie Triumph ABS en schakelbare tractioncontrol is de Tiger klaar voor elke rit en elk avontuur. Of het nu gaat om in je werkkleding het woon-werkverkeer te veraangenamen, het reizen met vrienden achterop of het manoeuvreren in het drukke stadsverkeer. De lichte uitstraling, de weggerichte avontuurlijke opzet en het sportieve gevoel maken van de Tiger de ultieme metgezel. Klaar om hard te werken en uw werkweek op te vrolijken, maar toch volledig in staat om in het weekend te stralen en te toeren.

 

Tiger-houding

De 850 Sport is onmiskenbaar een generatie Tiger. Sterk. Veelzijdig. En met zijn evenwichtig design belichaamt hij de moderne Triumph-stijl en -energie. De rechtopstaande en stoere, avontuurlijke houding, het beschermende scherm en de verfijnde ergonomie beloven comfort en sensatie tijdens al uw ritten. De kleurschema's en meer dan 65 accessoires van de Tiger 850 Sport zorgen ervoor dat iedereen zijn hoofd omdraait, terwijl hij toch veelzijdig en tot alles in staat is. Klassebepalende afwerking zorgen voor een een onmiskenbare avonturier en een perfecte allrounder.

 

 

TIGER 850 SPORT

Op maat gemaakt om het allemaal te kunnen doen - het karakter, de prestaties en de wendbaarheid van de Tiger, met een opvallende houding en aanpasbaarheid aan uw rijbehoeften.

Prijzen Vanaf € 14.395,00

Triumph Tiger 850 sport in Caspian blue
Tiger 850 Sport

 

 

Maak elke rit gedenkwaardig. Begin uw avontuur elke dag met de Tiger 850 Sport.

 

 

Step

TIGER 850 SPORT

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Triumph-nieuws rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.