Skip to main content

Speed Triple 1200 RR

REDENEN OM TE RIJDEN

Triumph Speed Triple 1200 RR

 

 

In 2021 zorgde de 1200 RS voor een absolute revolutie op het gebied van gewicht, vermogen, rijeigenschappen, technologie en stijl van de Speed Triple. Voor 2022 is de lat nog hoger gelegd met de topklasse 1200 RR, ontworpen om een verbluffend en geraffineerd nieuw statement in Speed Triple-stijl te maken, gecombineerd met het meest doelgerichte, opwindende en dynamische rijgedrag ooit. De RR is nog meer betrokken, met de hoogste specificaties, en heeft een prachtig nieuw kuipwerk met clip-onstuur en nog meer toegespitste ergonomie voor de rijder. De RR is uitgerust met de modernste technologie en eersteklas vering, remmen en banden, zodat hij op het circuit net zo comfortabel rijdt als op de weg.

 

 

Triumph Speed Triple 1200 RR

 

 

1. ZINDERENDE DRIECILINDERMOTORPRESTATIES

De Speed Triple 1200 RS veroverde in januari 2021 de wereld met zijn snel reagerende en krachtige driecilindermotor met een vermogen van 180 pk en een lage massatraagheid van 1160 cc. Nu wordt de Speed Triple 1200 RR aangedreven door dezelfde compacte en lichte unit, voor een nog spannendere Speed Triple-rijervaring, dankzij de meer gerichte ergonomie en verbeterde specificaties.  Een demper in geborsteld roestvrij staal met zwarte eindkap garandeert een perfect geluid van deze nieuwste Britse epische machine.

 

2. ECHTE SPORTIEVE ERGONOMIE EN RIJEIGENSCHAPPEN

De RR is ontworpen met exquise aandacht voor detail en is de meest doelgerichte Speed Triple ooit, met een clip-onstuur en prachtig nieuw kuipwerk, waardoor hij een agressieve zithouding heeft met de neus omlaag gericht, die puur sportief is.

Uitgerust met de nieuwste Öhlins Smart EC 2.0 elektronisch instelbare, semi-actieve voorvork en monoshock achter, beschikt de Speed Triple 1200 RR over de meest geavanceerde productievering van Öhlins die er is. De Brembo-remmen zijn ontwikkeld voor wedstrijden en bevatten een remhendel met instelbare reikwijdte en remverhouding, radiaal gemonteerde Stylema®-monobloc-remklauwen en lichte 320mm-remschijven. Plus Pirelli Diablo Supercorsa SP V3-banden, een licht chassis uit gegoten aluminium en een geoptimaliseerd zwaartepunt zorgen voor de standaard in precisie, handling en wendbaarheid van de Speed Triple.

 

 

Triumph Speed Triple 1200 RR

 

 

3. TECHNIEK ACHTER DE PRESTATIES

Voortdurende ontwikkeling heeft de rijhulptechnologie getransformeerd en de Speed Triple 1200 RR is hier het perfecte voorbeeld van. 

Het geoptimaliseerde ABS en de geoptimaliseerde tractiecontrole in bochten bieden een geavanceerd veiligheidssysteem voor rijden onder alle omstandigheden. En de assistentie is nooit opdringerig of beperkend, het kantelpunt tussen prestaties en veiligheid is altijd perfect in balans. 

De standaard gemonteerde op- en afschakelende quickshifter van Triumph Shift Assist werkt uitstekend bij elk toerental en elke belasting, waardoor optimaal kan worden geschakeld terwijl de gasklepstand gehandhaafd blijft, zodat u zich beter kunt concentreren op het circuit of de weg. De nieuwste generatie wheelie-control maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om een niet-intrusieve soepele rit mogelijk te maken met een constante, positieve gasrespons. 

 

4. MINDER MOEITE, MEER PLEZIER

Naast de geavanceerde elektronische rijhulpsystemen die de prestaties en veiligheid verbeteren, heeft de Speed Triple 1200 RR een aantal doordachte, rijverbeterende details. 

Het 5" TFT-display heeft een sterke focus op snelheid, versnelling en toerenteller. Het kan worden afgestemd op de voorkeur van de rijder — de informatie die je nodig hebt om op de weg te rijden is vaak anders dan de informatie die je op het circuit in je blikveld wilt hebben. 

Het My Triumph-connectiviteitssysteem wordt standaard geleverd met een geïntegreerde Bluetooth-module, zodat u moeiteloos telefoongesprekken kunt voeren en muziek kunt afspelen op uw helmsysteem, samen met turn-by-turn-navigatie en GoPro-bediening. Alle benodigde informatie is altijd binnen handbereik via gebruiksvriendelijke, op het stuur gemonteerde schakelaars met een intuïtief en gebruiksvriendelijk menu. 

 

 

Triumph Speed Triple 1200 RR

 

 

5. VIJF RIJMODI

De vijf rijmodi (Rain, Road, Sport, Track en Rider Configurable) kunnen gemakkelijk onderweg worden geselecteerd via een speciale knop op het linkerhandvat. Deze verschillende modi zijn ontwikkeld via intensieve tests om de perfecte gasrespons, tractiecontrole en ABS-instellingen te geven voor een breed scala aan weers- en wegomstandigheden. Natuurlijk hebben we als rijders allemaal onze eigen voorkeuren, dus met de optie Rider Configurable kunt u elke parameter nauwkeurig afstellen op uw eigen stijl.

 

6. HET TOPPUNT VOOR DE SPEED TRIPLE-HOUDING

De RR heeft de gespierde houding en de kenmerkende Speed Triple-stijl van de generatie RS en tilt die naar een heel nieuw niveau met een groot aantal prachtige kenmerken en details. De gespierde, breedgeschouderde houding van de Speed Triple wordt nog verder versterkt door het schitterende, nieuw vormgegeven kuipwerk voor de cockpit met de prachtige enkele koplamp die het kenmerkende design-DNA van Triumph weerspiegelt. Voeg daarbij de uitmuntende aandacht voor detail van de RR, de eersteklas koolstofvezel details en de verbluffende lakkleuren met Red Hopper en Crystal White als opties, en u hebt het toppunt voor de Speed Triple-houding en -stijl.

 

De Speed Triple 1200 RR. Gefocust, toegewijd en gebouwd volgens een eersteklas specificatie. 

Neem contact op met uw lokale dealer en boek uw testrit vandaag nog. 

 

Speed Triple 1200 RR

Zowel mooi om te zien als spannend om op te rijden, met de hoogste specificaties ooit.

Prijzen Vanaf € 23.250,00