Skip to main content

DE GROOTSTE PRODUCTIEMOTOR TER WERELD

2500 cc motorvermogen, piekvermogen van 167 pk en een wereldwijd toonaangevend piekkoppel van 221 Nm.

Shot of Triumph Rocket 3's distinctive three-header exhaust run innovatively engineered for perfect exhaust routing

 

Dit is het ontstaan van een nieuwe Triumph-motorlegende die het oorspronkelijke Rocket-DNA en het fenomenale motorplatform naar een geheel nieuw niveau tilt en wederom een onuitwisbare stempel drukt op de motorwereld.

De geheel nieuwe driecilindermotor van de Rocket 3 levert gewoonweg verbluffende prestaties en een ongeëvenaarde rijervaring. Dit is de grootste motorcapaciteit ooit van een productiemotorfiets, met een verhoogde capaciteit van 2500 cc en een ongekend piekkoppel van 221 Nm, wat tevens het hoogste is van alle productiemotorfietsen.

We gaan dit technisch meesterwerk eens van dichtbij bekijken.

 

 
Close-up shot of Triumph Rocket 3's all-new 2500cc Triumph triple engine with its beautiful finish and detailing

1. GROOTSTE CAPACITEIT TER WERELD VAN 2500 CC

De grootste productiemotor ter wereld is een volledig nieuwe Triumph-driecilinder van 2500 cc, die natuurlijk een nog hogere capaciteit heeft en betere prestaties levert dan zijn voorganger.  Maar een hogere capaciteit betekent niet noodzakelijkerwijs ook een hoger gewicht, want in deze nieuwe Rocket zijn verschillende geoptimaliseerde gewichtefficiënties van de motor ontworpen, waaronder een gewichtsbesparing van 18 kg door een nieuwe krukasconstructie (besparing van 11 kg), een nieuw smeersysteem bestaande uit een droog carter en een geïntegreerde olietank (besparing van 3,9 kg), en nieuwe balansassen die 3,6 kg besparen.  Daarnaast is dit een fraai gebouwde krachtbron, met een mooie afwerking en details, waaronder prachtige machinaal bewerkte koelvinnen op zowel de bovenste als onderste krukassen.

Action shot of rider on Triumph Rocket 3 showcasing its peak power of 167PS at 6000rpm

2. OPWINDENDE PRESTATIES & HET HOOGSTE KOPPEL TER WERELD

Met een piekvermogen van 167 pk bij 6000 tpm (11% meer dan de vorige generatie) biedt de nieuwe Rocket 3 een spannende rit met meer vermogen vanaf een laag toerental van 3500 tpm helemaal tot aan een nieuwe, hogere toerentallijn van 7000 tpm. Het nieuwe maximumkoppel van 221 Nm is wereldwijd het hoogste koppel van een productiemotorfiets - een verbazingwekkend 71% hoger piekkoppel dan de naaste concurrent en meer dan de vorige generatie Rocket met zijn ongelooflijk vlakke, rijke koppelcurve die een piek bereikt bij 4000 toeren per minuut die vervolgens het maximumkoppel tot in het middengebied vasthoudt en moeiteloos accelereert en reageert in elke versnelling.  Dit koppel, in combinatie met het vermogen en de chassisafstelling van de motorfiets, levert een ongelooflijke acceleratie van  0-100 km/uur in 2,89 sec.

 

 

 

3.HYDROGEVORMDE UITLAATBOCHTEN

De prachtige, opvallende hydrovormige drievoudige uitlaatbochten zijn een iconisch design detail op zowel de Rocket 3 R als de Rocket 3 GT. Dit is innovatief ontworpen voor de perfecte uitlaatgeleiding, lopend van het kopstuk richting het gecombineerde katalysatorhuis naar de drievoudige uitlaatdemper.

 

4. DIEP GROMMEND GELUID

De gloednieuwe Rocket 3-lijn van Triumph is voorzien van unieke geborstelde uitlaathitteschilden en eindkappen voor een uniek, diep grommend drievoudig geluid, geleverd door een opvallende uitlaatdemper.

 

 

5 & 6

Close-up shot of Triumph Rocket 3's new torque assisted hydraulic clutch

BEKRACHTIGDE HYDRAULISCHE KOPPELING

Voor een hoog comfort voor de rijder en nog meer controle over de krachtige prestaties van de Rocket 3, biedt een nieuwe hydraulische slipkoppeling de rijder een lichte koppelingswerking voor een lichtere bediening van de koppelingshendel.

Triumph Rocket 3's precision-engineered of the six-speed helical cut gearbox

HIGH PERFORMANCE SPIRAALVORMIGE VERSNELLINGSBAK

De volledig nieuwe, krachtige Rocket 3 met zes versnellingen is nauwkeurig ontworpen om soepeler, sterker en lichter te zijn dan een standaardversnellingsbak en om het hogere koppel van deze nieuwe generatie motorfiets mogelijk te maken.

DE GLOEDNIEUWE ROCKET 3

De ontstaansgeschiedenis van een nieuwe motorlegende.

ONTDEK MEER