Skip to main content

JAMES BOND EN TRIUMPH MOTORCYCLES

Een spannend nieuw partnerschap waarin twee Britse iconen verenigd worden.

No time to die rehearsals set with the scrambler 1200 and Tiger 900 rally movie bikes and the new defender

 

 

De Triumph Tiger 900 en Scrambler 1200 spelen de hoofdrol in de belangrijkste stuntscenes in de 25e James Bond film No Time To Die. Deze belangrijke samenwerking tussen Triumph Motorcycles en EON Productions werd aangekondigd in december 2019.  

Dit heeft 2 grote Britse iconen voor de eerste keer samengebracht - 007 en Triumph Motorcycles.

Kijk even mee achter de schermen van deze samenwerking en bekijk een exclusief interview met stuntcoördinator Lee Morrison over hoe de Scrambler 1200 en Tiger 900 motoren presteerden in de film.

 

 

James Bond movie IMAX poster

NO TIME TO DIE

De 25e James Bond film werd in 2019 gefilmd op verschillende locaties als Jamaica, Noorwegen, Italie en de UK en Triumph is het enige motormerk in de film. Dit is ons eerste partnership met een Bond film naast andere voertuig leveranciers zoals Jaguar Land Rover.

Triumph heeft een lange historie in het ontwerpen, ontwikkelen, doorontwikkelen en produceren van premium motorfietsen met exceptionele prestatieniveaus, rijeigenschappen en handling. Het James Bond stuntteam vereist high performance motorfietsen voor specifieke stunts and Triumph was daarbij de perfecte fit.

 

 

Net als de hoofdpersoon in de film, gecreeerd door Ian Fleming, vertegenwoordigt Triumph een wereldwijde gevestigde en continu herkenbare Engelse autenticiteit, modieus en bewezen door de tijd. Deze overeenkomsten maken Triumph Motorcycles de perfecte partner voor de James Bond film franchise. 

 

 

 

Maandenlang heeft het Triumph design workshop team achter gesloten deuren samen met het stunt team van de film verschillende motoren samengesteld , inclusief de Tiger 900 en Scrambler 1200 voor de extreme en dynamische actie scenes.

De film stunt coordinator Lee Morrison was de belangrijkste spil in het gehele productie team. We hebben hem gevraagd waarom hij voor Triumph Motorcycles heeft gekozen voor de cruciale Bond actiescenes:

Lee Morrison standing next to the Tiger 900 Rally Pro

"HET GEHELE STUNTTEAM REALISEERDE ZICH AL HEEL SNEL DAT DIT WAANZINNIGE MOTOREN ZIJN."

Scrambler 1200 bond edition for the Behind the scenes

 

 

“Ten eerste moest ik er als stuntcoördinator vooral zeker van zijn dat we de actie op die motorfiets konden realiseren.  Is de motorfiets wendbaar en krachtig genoeg voor de stuntrijders om te doen wat ik wil?  En ook belangrijk, past het in het verhaal van de film op een manier die geloofwaardig is op het scherm.

We hielden van het uitstraling van de Scrambler 1200, en we wisten al dat we die zouden gebruiken in No Time To Die, maar toen bood Triumph ons verschillende prototypen aan van een motorfiets die op dat moment nog niet was gelanceerd, en dat was de Tiger 900.  Het hele stuntteam realiseerde zich al snel dat dit geweldige motoren zijn.  We hebben zo veel met die motoren gereden in de Off-Road Pro-modus en deze motoren zijn verbazingwekkend... absoluut ongelofelijk."

 

 

Wat vond je zo leuk aan de Tiger 900?  
"We hebben een lange tijd op de Tiger gereden en hij is zo uitgebalanceerd.  Je kunt er gewoon veel plezier mee hebben.  Onlangs ben ik bij een Triumph Tiger 900-perstrip in Marokko geweest en je houdt de cruisecontrol aan en maakt er een mooie toertocht van.  Dan, aan de andere kant van het spectrum, zet je alles uit, zet je hem in de Off-Road Pro-modus en ontdek je de positionering vanhet frame, de voetsteunen, het stuur, tot aan de geometrievan de motor, zelfs - alles is perfect.  De Tiger 900 is de meestbetrouwbare motorfiets, hij stelt je in staat omtijdens de rit echt tot de limiet te gaan, je kunt zo veel vrijheden nemen als je wilt; staand in de derde versnelling te rijden, langzaam te rijdenen te sliden in de Supermoto-stijl.  Ik denk echt dat het een van de beste motorenn is die ik ooit heb gereden, het is fantastisch." 

 

En wat vond je zo leuk aan de Scrambler 1200?
"Ah het is gewoon puur fun!  het is echt een schot in de roos. Ik zou alles uitschakelen [Off-Road Pro-modus] en rijden alsof het een crossmotor is, ik kon niet stoppen met grijnzen!  Ik herinner me dat ik me zorgen maakte voordat ik filmde over mogelijke elektrische problemen... Ik realiseerde me niet dat elke elektrische aansluiting tijdens het testproces van Triumph volledig waterdicht is - niet veel fabrikanten doen dat.  Ik had gedurende de gehele shoot geen enkele storing in de electronica en dat is met dag in dag uit rijden, door rivieren en over rivierbeddingen van vier inches, zes inches, tot anderhalve meter water vrij uniek."

 

 

Wat was de meest uitdagende motorstuntscène?

"Nou voor de Tiger, en vergeet niet dat dit stuntprofessionals zijn, was het waarschijnlijk toen we met hoge snelheden reden en van de zijkant van auto's stuiterden tijdens de Noorse achtervolgingsscène!  Het was verbazingwekkend om achterop te kunnen rijden en mijn hoofdstuntrijder te kunnen sturen. Ik wil dat je naast 'Bond' gaat rijden, de zijkant van zijn deur raakt aan de achterzijde.  Er was een punt waarop we de Tiger over een auto en onder een helikopter lieten springen.  Om het vertrouwen in een motor te hebben om al die dingen te doen, terwijl je door een oortje regiseert, laat zien hoe goed die motor is."

 

 

 

TIGER 900 BOND EDITION

De Tiger 900 Bond Edition-motoren zijn gelimiteerd tot slechts 250 stuks wereldwijd, zijn individueel genummerd en eren het iconische Britse partnerschap tussen James Bond en Triumph.

Prijzen Vanaf € 21.900,00

Tiger 900 Bond Edition

Scrambler 1200 Bond Edition

Geïnspireerd op de Scrambler 1200-motor uit de James Bond-film No Time To Die uit 2020, hebben we een speciale Limited Edition-motorfiets gemaakt. Deze prachtige motorfietsen zijn nu wereldwijd uitverkocht.

Uitverkocht

Triumph Scrambler 1200 Bond Edition

Korte inhoud:

In No Time To Die heeft Bond de actieve dienst verlaten en geniet hij van een rustig leventje in Jamaica. Zijn rust is echter van korte duur als zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt en om hulp vraagt. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel lastiger te zijn dan verwacht, doordat Bond op het spoor komt van een mysterieuze schurk die gewapend is met een gevaarlijke nieuwe technologie.