Skip to main content
Triumph motorcycles 120 year anniversary logo

 

Het meest iconische Britse motormerk


De allereerste productiemotoren van Triumph gingen in april 1902 in de verkoop, en dat was het begin van een van de spannendste ontwikkelingen in het motorrijden over de hele wereld. Die ontwikkeling is van invloed geweest op de motorwereld van vandaag en heeft miljoenen gepassioneerde liefhebbers geraakt die onze obsessie voor het motorrijden delen. In 2022 vieren we de mijlpaal van ons 120-jarige bestaan.

 

 

 

Voortbouwend op generaties van passie, prestaties, innovatie en perfectie begon Triumph in 1990 aan een volledig originele lijn motorfietsen die werden ontworpen en gebouwd in een gloednieuwe, supermoderne fabriek in Hinckley.

Triumph 1901 first bike concept sketch

120 JAAR UITMUNTENDHEID

In de afgelopen 120 jaar hebben de ontwerp- en engineeringteams van Triumph een aantal van de meest karaktervolle en succesvolle motorfietsen aller tijden geproduceerd.

Discover More
TE-1 Prototype

120 Years of Innovation

Across generations Triumph has played a fundamental part in the creation of the motorcycle world we know today.

Discover More
In de afgelopen drie decennia heeft Triumph meer motorfietsen gebouwd en verkocht dan op enig ander moment in zijn geschiedenis, dankzij een internationaal netwerk van meer dan 700 dealers in 57 landen.


 
Triumph motorcycles dealership in London)
De passie voor Triumph die wereldwijd wordt gedeeld door eigenaren, rijders, fans en dealers, heeft de afgelopen 12 maanden voor meer succes dan ooit gezorgd, met meer dan 75.000 geregistreerde motoren van motorrijders die tot de wereldwijde Triumph-familie zijn toegetreden.
 
Ledereen bij Triumph is er trots op deel uit te maken van een iconisch merk dat het toppunt van Brits ontwerp en techniek vormt, met een assortiment motoren van wereldklasse dat varieert van adventurebikes tot roadsters en modern classics die elk Triumph’s reputatie van toonaangevende handling, afwerking, details en origineel authentiek design waarmaken.


 
Triumph motorcycles dealership in London launch)
Tegenwoordig is de productie van Triumph verdeeld over vijf productiefaciliteiten, die allemaal worden beheerd en geleid vanuit het wereldwijde hoofdkantoor in Hinckley (in het Engelse Leicestershire) waar iedere Triumph wordt bedacht, ontwikkeld en getest in Triumph’s Centre of Design Excellence. De meest recente uitbreiding van Hinckley’s indrukwekkende infrastructuur is een geheel nieuwe assemblagefabriek voor het VK, die is gebouwd om Triumph’s flexibiliteit voor wereldwijde productie te ondersteunen en in aanvulling op de bestaande lakstraat van enkele miljoenen ponden en de faciliteiten voor snelle ontwikkeling van prototypen.

 

Met de introductie van Triumph’s geheel nieuwe MX- en enduromotoren voor wedstrijden en een nieuwe reeks motoren met een lichter vermogen die in partnerschap met Bajaj worden gemaakt, ziet de toekomst er spannender uit dan ooit.

Triumph motorcycles factory

 

 

Step

VIER HET MEE

Meld je aan voor meer informatie over de interessante activiteiten die voor 2022 zijn gepland en vier samen met ons de pure spirit van het motorrijden.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.