Skip to main content

120 Jaar

Prestaties

Triumph speed triple RROP JACHT NAAR PERFECTIE OP IEDER MOMENT

Prestaties zijn meer dan pure kracht. Alle elementen moeten in elkaar passen om te leiden tot een perfecte machine, van het chassis en de manier waarop een motorfiets reageert, de technologie en het vertrouwen dat hij je geeft om je grenzen te verleggen, tot de opwinding van iedere rit die je maakt en het geweldige gevoel dat je iedere keer krijgt wanneer je naar je motor kijkt. 

Samen hebben we de focus, de ambitie en de inzet om altijd hoger te mikken, onszelf uit te dagen voor een volgende stap en telkens nieuwe en betere wegen naar een perfecte rijbeleving te vinden, of dat nu over ongebaande paden is, in een rit met vrienden op zondag, tijdens het rijden van de perfecte bocht of in een race naar de bovenste plaats van het podium.  

 

OP JACHT NAAR DE BEKER

De passie om altijd hoger te mikken wordt gedeeld met een aantal van de beroemdste racers ter wereld. Van Mike Hailwood, winnaar van de allereerste Thruxton 500, tot de AMA-supersterren Gene Romero en Gary Nixon; Buddy Elmore, die van de 46e positie naar de 1e plaats reed in de beroemdste Daytona 200-race ooit; en oude en nieuwe TT-legendes van Malcolm Uphill tot Bruce Anstey, en van Gary Johnson tot Peter Hickman.

Triumph heeft geracet en gewonnen in vrijwel iedere tak van motorsport in de geschiedenis. Dat begon met Jack Marshall’s eerste TT-winst op Isle of Man in 1908, en werd vervolgd met dominantie in de AMA in de jaren 60, tot een recordbrekend partnerschap in het huidige Moto2TM-wereldkampioenschap. 

 

Iedere evolutie en innovatie die voortkomt uit competitie en prestaties, leidt tot betere prestaties voor eigenaren van een Triumph: niet alleen krachtigere motoren, maar ook uitstekende betrouwbaarheid, uitzonderlijke vermogensafgifte, lager brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen.

Nixon and Hickman
Jack Marshall, Gary Nixon riding the AMA and Sam Lowe in the Moto2

 

 

OP JACHT NAAR DE HORIZON

Op een ochtend in 1956 arriveerde de Texaanse racer Johnny Allen bij de Bonneville-zoutvlakte in Utah (VS) en nam hij plaats in de cockpit van een gestroomlijnde raket op twee wielen met de ster van Texas op de neus en een Triumph-badge op de zijkant. De sigaarvormige motor scheurde over het zout met 214,7 mijl per uur en veroverde daarmee het eerste van vier wereldsnelheidsrecords op het land voor motorfietsen die Triumph zou vestigen. Hiermee werd een iconische naam in de wereld van het motorrijden geïntroduceerd: de Triumph Bonneville.

Zeventien jaar later vertrok de legendarische avonturier Ted Simon op een Triumph Tiger van 500 cc aan een reis om de wereld. Vier jaar en 64.000 mijl later markeerde zijn boek Jupiter's Travels het begin van een wereldwijde beweging en een inspiratie voor duizenden motorrijders om net als hij het avontuur van hun leven te zoeken.

 

 

Van Ted Simon tot Rhys Lawrey (die een nieuw record vestigde bij zijn reis om de wereld) en moderne wereldreizigers: de Triumph Tiger heeft een centrale rol gespeeld bij reizen naar de horizon... en het ontdekken van de perfecte rijbeleving.

Ted Simon and Rhys Lawrey

 

 

 

Step

VIER HET MEE

Meld je aan voor meer informatie over de interessante activiteiten die voor 2022 zijn gepland en vier samen met ons de pure spirit van het motorrijden.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.