Skip to main content

SPECIAAL SAMENWERKINGSVERBAND

1959 LEGENDS

TRIUMPH & GIBSON

Triumph Motorcycles and Gibson Custom collaboration

TRIUMPH MOTORCYCLES & GIBSON CREËREN EEN UNIEKE CUSTOM GITAAR EN MOTORFIETS VOOR DE DISTINGUISHED GENTLEMAN'S RIDE

   

 

 

Voortbouwend op een gedeelde passie voor schoonheid, precisie en prestaties, en geïnspireerd door de gedeelde historische betekenis van de iconische 1959 Les Paul Standard en de al even iconische 1959 Bonneville T120, is het resultaat van dit unieke partnerschap een prachtige en unieke speciale editie van de huidige generatie van elk legendarisch model.

De 1959 Legends custom edition Les Paul Standard Reissue en de Bonneville T120 zijn gemaakt ter ondersteuning van The Distinguished Gentleman's Ride; een internationaal goed doel dat zich inzet voor de geestelijke gezondheid van mannen, bewustwording van prostaatkanker en fondsenwerving. Beide speciale uitvoeringen zijn voorzien van een groot aantal prachtige, met de hand aangebrachte details, ontworpen en aangebracht in de fabriekswerkplaats van Triumph.

Deze unieke prijs wordt geleverd met een op maat gemaakt 1959 Legends Editions-certificaat van echtheid, gesigneerd door Triumph CEO Nick Bloor en Cesar Gueikian, Brand President van Gibson Brands.

 

 
Gibson custom guitar, featuring the “Triumph Gibson 1959 Legends” partnership logo)

TRIUMPH BONNEVILLE T120 

‘1959 LEGENDS CUSTOM EDITION’

De nieuwste generatie van deze echte motorfietslegende, de Bonneville T120, combineert tijdloos karakter en stijl met klassebepalende moderne mogelijkheden en prestaties.

 
Triumph Motorcycles and Gibson Custom collaboration

GIBSON LES PAUL STANDARD REISSUE

‘1959 LEGENDS CUSTOM EDITION‘

De 1959 Les Paul Standard Reissue is de ultieme Gibson-klassieker en een echt gitaaricoon. De gitaar is authentiek in elk detail, van zijn iconische sunburst-afwerking tot de look en feel van elk onderdeel en zijn ongelooflijke, kenmerkende geluid.

Triumph Motorcycles and Gibson collaboration

 

 

1959 Legends’ collaboration

ADDITIONAL FUNDRAISING PRIZEs

 

 

Following the passionate response to the ‘1959 Legends’ collaboration, Triumph and Gibson have partnered once again, in the form of three additional fundraising prizes, with Epiphone ‘Inspired by Gibson’ guitars up for grabs, each signed by a famous musician, and each with a custom painted guitar case inspired by a legendary Triumph rider. The “Saints of Speed” custom guitar cases will be painted by famed guitar artist James Willis.

“Saints of Speed” custom guitar cases drawing

 

 

Inspiratie Gibson en Triumph 1959 Legends

Dit speciale samenwerkingsproject wordt gehouden ter ere van de gedeelde historische weerklank van het jaar 1959 en eert de twee iconische producten die centraal staan in het verhaal van elk merk: de 1959 Gibson Les Paul Standard en de 1959 Triumph Bonneville T120, die beide worden beschouwd als de heilige graal van hun wereld en die beide vandaag de dag nog steeds worden geproduceerd en verkocht.

Een echt gitaaricoon, en een onbetaalbare muzieklegende, de 1959 Les Paul Standard is de ultieme Gibson-klassieker. En de Custom Shop 1959 Les Paul Standard Reissue is meer dan alleen een eerbetoon, het is een authentieke en perfecte kloon. Daaraan gekoppeld leverde het ultieme klassieke motorfietsicoon, de legendarische Bonneville T120 uit 1959, baanbrekende prestaties, waardoor het de originele Britse superbike is geworden. Het huidige equivalent, de Bonneville T120, combineert dat tijdloze karakter en die stijl met moderne mogelijkheden en prestaties.

Geïnspireerd door de gedeelde geschiedenis van 1959 en de blijvende band tussen muziek en de motorcultuur, vanaf de geboorte van de rock-'n-roll tot de teenage caféracer en verder, hebben Gibson en Triumph zich tot doel gesteld een unieke custom edition te creëren om de belangrijke inzamelingsdoelen en passie van The Distinguished Gentleman's Ride onder de aandacht te brengen en te ondersteunen.

  

 
Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Triumph-nieuws rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.

BONNEVILLE T120

Het originele silhouet en de stijl van de legendarische Bonneville, met een eersteklas moderne afwerking. Meer functionaliteit. Ongecompliceerd karakter.

Prijzen Vanaf € 16.595,00

MY25 Bonneville T120 in Crystal White and cranberry red CGI