Skip to main content

SAMEN KEURIG GEKLEED RIJDEN

Distinguished Gentleman's Ride through London
Merk Triumph Motorcycles 14th jul 2022

  

Op zondag 22 mei verzamelden motorrijders over de hele wereld zich in groepen voor de grootste Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) tot nu toe. De DGR brengt klassieke en vintage motoren en hun berijders bijeen om fondsen te werven en bewustzijn te creëren voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. 2022 was het negende jaar dat Triumph Motorcycles deelnam aan de DGR als belangrijkste partner en sponsor. 

 

Distinguished Gentleman's Ride participants

 

2022 was ook een jaar van verbinding, nadat corona in de afgelopen twee jaar groepsritten sterk had belemmerd. Gekleed in hun chicste outfit namen dit jaar meer dan 93.000 heren en dames uit meer dan 800 steden en 104 landen deel, waarbij zij meer dan 6 miljoen dollar voor deze belangrijke doelen inzamelden!

 

 

Wij begaven ons op weg in Londen, waar de DGR-gemeenschap zich massaal verzamelde in Twickenham om samen keurig gekleed een route te rijden die eindigde bij Smithfield Market.

Nadat iedereen in de afgelopen twee jaar door corona terughoudend was geweest met groepsritten, deden de heren en dames in Londen extra hun best om het thema 'old-school' zo goed mogelijk uit te drukken in chique kleding. Er was veel enthousiasme en de zon scheen tijdens het rijden door Londen langs markante locaties zoals de Big Ben. 

Een breed scala aan legendarische iconen en moderne klassiekers sierde de straten van Londen, van caféracers tot scramblers, zijspannen en bobbers, met een sterke vertegenwoordiging van Triumph-motorrijders, allemaal op weg om fondsen te werven. Langs de kant van de weg verzamelden zich toeschouwers die de rijders toejuichten: families met kinderen en huisdieren, die zich aansloten bij de DGR-gemeenschap om het goede doel te steunen. 

 

1959 Legends

De heren en dames in Londen konden ook een blik werpen op de DGR-prijzen: een ‘1959 Legends’ Triumph-motorfiets en Gibson-gitaar. De speciale uitvoeringen van de Triumph Bonneville T120 en Gibson Les Paul Standard Reissue 1959 Legends werden bij de start van de rit in Twickenham tentoongesteld. 

 

 

De drie beste DGR-fondsenwervers ter wereld van dit jaar verdienen een speciale vermelding: Ron Krietemeyer uit San Francisco, die de ‘1959 Legends’-uitvoering heeft gewonnen, Joseph Mancinelli uit Hamilton (Canada) en Sam Heughan uit Edinburgh (Schotland). In totaal zamelden deze drie beste fondsenwervers een bedrag van ruim 250 duizend dollar in!

 

 

Dus hoe hebben de Londense rijders hun DGR-avontuur ervaren?


Ricky Carmichael, motocrosslegende en ambassadeur van Triumph Motorcycles: "Ik heb met heel veel plezier voor de eerste keer meegereden met de DGR-rit in groepsverband door Londen. Ik kan mij geen betere manier voorstellen om Londen te bekijken dan op de motor! Het weer was ideaal en de motorrijders kwamen allemaal bijeen voor het goede doel: ondersteuning van de gezondheid van mannen. Het was een geweldige ervaring en ik zie nu al uit naar de rit van volgend jaar!" 


DJ Supreme, DJ, acteur en presentator: “Dit was de eerste keer dat ik deelnam aan de DGR. Ik heb te maken gehad met beide problemen: iemand in mijn familie lijdt aan kanker en ik heb zelf een ernstig motorongeluk gehad en leed gedurende mijn revalidatie aan depressie. Vandaag heb ik meegereden op een Triumph Speedmaster.”


Deimante, digitale ontwikkelaar @tomboy_a_bit: “Vandaag heb ik gereden op een legendarische Triumph Bonneville. Dit was de vierde keer dat ik deelnam aan de DGR. Tijdens de rit denk ik vooral aan mijn zoon en zijn toekomst, maar ook aan mijn vrienden, mijn vader, mijn toekomstige echtgenoot - iedere individuele man.”


De Distinguished Gentleman’s Ride wordt opnieuw gehouden op zondag 21 mei 2023, en dan zullen Triumph Motorcycles en de DGR 10 jaar partnerschap vieren met een speciale viering. 

 

 

 

Triumph is van mening dat de Distinguished Gentleman’s Ride alles omvat wat het motorrijden waardevol maakt en ondersteunt het evenement al een aantal jaren, waarbij de DGR zich geleidelijk heeft ontwikkeld tot een wereldwijde gebeurtenis.

ONTDEK MEER
Bekijk Artikeltags