Skip to main content

TIGER 1200 EPIC ADVENTURE - EEN REIS VAN 3000 KM DOOR JAPAN

Triumph Tiger 1200 GT Explorer
Epic Adventures Triumph Motorcycles 22nd dec 2022

 

Tiger 1200 Epic AdventuresDe Tiger 1200 van Triumph is een adventure-motorfiets die geen grenzen kent en opnieuw zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt. In oktober 2022 hield Triumph Japan de "TIGER 1200 CROSS-COUNTRY RELAY" over de Japanse archipel. Voor deze ongekende uitdaging heeft één Tiger 1200 GT Explorer meer dan 3000 km afgelegd, van Triumphs meest noordelijke dealer, Triumph Sapporo, naar de meest zuidelijke Triumph Okinawa.

Vijf rijders namen deel aan de uitdaging, OGA, e50exhaust, Ami Kimura, Taichi en Woka Rider, die elk hun eigen unieke persoonlijkheid aan de rit toevoegden. De eerste rijder vertrok vanuit Triumph Sapporo en reed langs verschillende steden in de archipel. Ondanks enkele onverwachte koerswijzigingen vanwege het weer, kwam Woka Rider aan bij Triumph Okinawa en voltooide hij met succes de epische uitdaging van 3000 km. De reis werd live uitgezonden op de 7 officiële sociale kanalen van Triumph en de rijders zodat Triumph-fans uit het hele land de reis konden volgen.

Hieronder kunt u de verslagen lezen van de etappes van de rally.

 

#Tiger1200EpicAdventures

 

)

 

 

 

Dag: 1-2 Rijder: OGA
Route: Triumph Sapporo → Hakodate → Aomori → Hachinohe → Sanriku → Triumph Sendai


OGA heeft zich gevestigd als een van de meest vooraanstaande rijders van Japan, en heeft deelgenomen en op het podium gestaan van enkele van 's werelds meest prestigieuze extreme biking-wedstrijden in de Verenigde Staten en Europa. Hij is ook uitgenodigd voor evenementen en shows in andere delen van de wereld, en zijn activiteiten zijn wereldwijd uitgebreid naar Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de Verenigde Staten. Nu hij niet meer meedoet aan wedstrijden, richt hij zich op videoproductie waarbij hij gebruik maakt van de vaardigheden die hij heeft opgedaan door jaren van zelfpromotie. Actief als professionele rider influencer met een YouTube-kanaal met meer dan 100.000 abonnees.

"We startten bij Sapporo! Het was mooi weer toen we naar de haven van Hakodate reden, waar we enkele van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Hokkaido bekeken. Het was echt koud in Hokkaido, dus de verwarmde handgrepen en het zadel van de Tiger 1200 hielpen goed."

"We passeerden Yotei, een kegelvormige berg die boven Hokkaido uittorent. De vorm wordt Ezo Fuji genoemd, en hij wordt in de volksmond de plaatselijke Fuji genoemd vanwege de gelijkenis met de berg. De Tiger 1200 is zo cool, ik hou van het krachtige ontwerp rond de tank en de koplampen."

"We gingen richting provinciale weg 32 op zoek naar een bergpas, maar ik had niet verwacht die te vinden in een gebied met zandwegen! Ik heb meteen de tractiecontrole op off-road gezet en ben er zonder problemen doorheen gekomen!"

"Eenmaal aangekomen in de haven van Hakodate werd de geplande ferry naar Oma onverwacht geannuleerd wegens slecht weer. In plaats daarvan namen we een veerboot naar Aomori, maar dit vertraagde ons schema met 4 uur, en we kwamen om middernacht bij het hotel aan. De koplampen van de Tiger 1200 waren zeer helder tijdens de nachtelijke rit van de haven van Aomori naar Hachinohe, vooral bij grootlicht, en verlichtten een zeer lange afstand.

Dag 2

"We vertrokken uit Hachinohe ondanks een stormwaarschuwing. We namen de snelweg door Kuji-stad en gingen op weg naar de kust. Vervolgens namen we de provinciale weg 268, een zeer schilderachtige weg langs wilde golven en steile rotsformaties, die herinneren aan de hardheid van de natuur. De volgende bestemming was Jodogahama, maar de dag was erg bar door slecht weer, maar net als op de provinciale weg 268 eerder, genoot ik van prachtige uitzichten op de heftige golven en hun geluid. Ik wil de volgende keer zeker terugkomen bij helder weer."

"Ik heb mijn bestemming bereikt, Triumph Sendai. Hoewel ik van plan was bezienswaardigheden te bezoeken tijdens de tocht, was het schema erg krap. Maar ik ben erin geslaagd om op tijd te komen. De volgende rijder is e50exhaust! Veel succes op je langeafstandsreis!"

 

 

 

 

Dag: 3 Rijder: e50exhaust
Route: Triumph Sendai → Bandai → Inawashiroko Lake → Triumph Tokyo Bay


Geboren in 1968, in Tokio, Machida en hij reed motor van zijn 16e tot zijn 31e. Hij houdt van de raketversnelling van de tweede motor en heeft gereden op de RZ250R, de R1-Z en andere motorfietsen met tweede motor. Nu hij 50 is geworden en zijn kinderen volwassen zijn, is hij teruggekeerd naar grote motorfietsen. Hij heeft meer dan 107 motorfietsen beoordeeld op YouTube.

"De grote kuip van de Tiger 1200 houdt je uit de wind, zelfs op de snelweg. Ik heb ook de cruise control geprobeerd en die was comfortabel. De skyline van Bandai Azuma lijkt op Mars. Het desolate landschap was echt een avontuur. Ik kon niet naar beneden om foto's te maken vanwege de storm, maar de machtige Jododaira was een adembenemend gezicht! Ik kwam langs de Bandai-Azuma Skyline, op weg naar het Inawashiro-meer. Ik bekijk de route en zoek een goed soba restaurant. Ik heb geluncht in een mooi soba restaurant. De Jyuwari Soba-noedels, gemaakt met bronwater, waren uitstekend. Als ik de Tiger 1200 had, kon ik meteen vanuit Tokio hierheen komen. Ik kwam aan bij de rand van het Inawashiro-meer, de bergen in de verte zijn prachtig. Ik wil een rondvaartboot nemen, maar ik moet nu naar huis. Daarna kwam ik veilig aan bij Triumph Tokyo Bay."

 

 

 

”The Tiger 1200’s big fairing keeps you out of the breeze even on the highway. I also tried the cruising mode and it was comfortable"

 

 

Dag: 4 Rijder: Amigo (Ami Kimura)
Route: Triumph Tokyo Bay → Triumph Osaka


Ze is niet alleen actief als model, schrijfster en motorfietscoryfee, maar ook een echte motorfietsliefhebber, die actief deelneemt aan motorraces en rally's op en naast de weg. Ze verschijnt momenteel in het motorinformatieprogramma Weekly Motorcycle TV.

“From Triumph Tokyo Bay to Triumph Osaka! De Tiger 1200 GT explorer is een betrouwbare partner voor lange tochten. Ik had pauze in het KUSHITANI-café. De hotdog was verrukkelijk, ik was in de wolken. Uiteindelijk bereikte ik mijn eindbestemming, Triumph Osaka! Het verbaast me dat ik van Tokio naar Osaka ben gekomen zonder te tanken, ondanks alle stops onderweg!"

 

 

 

 

Dag: 5-6 Rijder: Taichi
Route: Triumph Osaka → Awaji → Kochi → Matsuyama → Shimanami Kaido → Triumph Fukuoka


Een kampeerder die geniet van het leven in de buitenlucht. Niet alleen kamperen, maar ook lange tochten, hij neemt zijn volgers mee om dingen te zien die ze nog nooit hebben gezien, dingen te eten die ze nog nooit hebben gegeten en een onbekend Japan te ontdekken.

Vanaf Triumph Osaka, een plek met uitzicht op de Akashi Ohashi-brug vanaf Awaji-eiland. Ik stak de winderige Akashi Ohashi-brug stabiel over dankzij het bedieningsscherm en de grootte van de motorfiets. Shiraho Observatorium, aan het einde van de Goshikidai Skyline, bood een panoramisch uitzicht over de stad Kagawa. Het karstplateau ligt op een hoogte van 1000 tot 1500 meter boven de zeespiegel. De verwarmde handgrepen en stoelen werkten geweldig bij de koudere temperaturen en de mistlampen en het grootlicht van de koplampen waren heel helder, zelfs op donkere wegen."

"De brug passeert de eilanden van Geyo in de Japanse binnenzee. Net als bij de Akashi-brug stond er een sterke wind maar dankzij het verstelbare scherm en de grootte van de motorfiets kon de brug stabiel worden overgestoken. Het uitzicht vanaf de brug was prachtig. Het grootste karstplateau van Japan (Akiyoshidai, prefectuur Yamaguchi) is net zo prachtig als de Shikoku Karst, en het was een hartverwarmende ervaring."

"Na 2 dagen toeren ben ik vervuld van een gevoel van voldoening. Volgens Google, 516km op de eerste dag, 477km op de tweede dag, bijna 1000km later, bereikte ik veilig de eindbestemming in Fukuoka. De stabiliteit van de motorfiets op snelwegen en de wendbaarheid op smalle bergpassen hebben me op het idee gebracht om deze motorfiets op meer tochten mee te nemen."

 

 

 

Dag: 7-8 Rijder: Woka Rider
Route: Triumph Fukuoka → Aso → Kagoshima → Motobuko → Triumph Okinawa

Een multi-getalenteerde YouTuber, maakt verrschillende motorfiets-gerelateerde video's, zoals testritten, reviews van nieuwe motorfietsen en motorreizen. Zijn video's worden gekenmerkt door een snelle, realistische stijl die volledig gebruik maakt van luchtfotografie met drones en 360°-camera's. Zijn kanaal heeft 320.000 abonnees.

"Van Triumph Fukuoka, over de zee naar Triumph Okinawa, het zuidelijkste punt van Japan! De wolken beginnen er een beetje dreigend uit te zien, maar ik rij op de Tiger 1200 GT explorer, dus ik heb het gevoel dat ik het kan halen! De zware regen begon op de snelweg vlak nadat we vertrokken waren, voordat we bij Aso waren! We reden door de extreem koude bergen in oktober. Dankzij de verwarmde handgrepen en het grote scherm hebben we het gehaald!"

"Ondanks het strakke schema, slaagde ik erin om bij de veerbootterminal voor Okinawa te komen! Niet eens moe, zoals verwacht van de Tiger. Ik kwam tijdens de scherming aan in Okinawa, reed langs de donkere kustlijn en over snelwegen tot ik eindelijk aankwam bij onze eindbestemming, Triumph Okinawa "Grit"! Ik werd hartelijk verwelkomd door het personeel en de fans! Ik hoefde niet zo vaak te tanken tijdens deze reis, indrukwekkend."

 

 

 

Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Epic Adventures rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.

TIGER 1200 GT REEKS

De ultieme op de weggerichte adventure line-up, met transcontinentale toercapaciteiten en comfort.

Nu inclusief een nieuwe Active Preload Reduction voor geavanceerde afstelling van de vering.

2022 Triumph Tiger 1200 GT Pro in Lucerne Blue