Skip to main content

MOTOCROSS AND ENDURO

Ivan Cervantes and Ricky Carmichael
Racing Triumph Motorcycles 20th jul 2021


TRIUMPH GAAT CROSS- EN ENDUROMOTOREN BOUWEN

 

Triumph is blij en trots om aan te kondigen dat het bezig is met de ontwikkeling van een volledige reeks motorcross- en enduromotoren. Samen met ons kwalitatieve en internationaal geprezen gamma wegmotoren zal deze nieuwe MX- en Endurofamilie de Triumph technologie tot bij rijders en racers over de hele wereld brengen.

 

Deze stap vertegenwoordigt een belangrijk moment voor Triumph en de MX- en Endurowereld, want het merk kondigt tegelijkertijd een volledig nieuw fabrieks raceprogramma aan en de ambitie om mee te strijden aan de top van zowel de motorcross- als de endurokampioenschappen.

 

Om het engagement om te racen en te winnen op het hoogste niveau van de sport nog kracht bij te zetten, zijn we erg trots dat we internationale motorcrosslegende Ricky Carmichael en 5-voudig wereldkampioen Enduro, Iván Cervantes in de Triumph-familie mogen verwelkomen. Zij zullen een actieve rol spelen in zowel het testen van de machines als in de voorbereidingen voor de races.

 

De officiële tijdslijn van de onthulling en de lancering van de motoren, het volledige racingprogramma en de bijbehorende sterke punten van het nieuwe Triumph MX- en endurogamma wordt in de komende maanden bekendgemaakt.Nick Bloor: CEO Triumph Motorcycles Ltd:
De aankondiging van vandaag is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Triumph en iedereen bij Triumph is laaiend enthousiast om er deel van uit te maken. We willen een blijvende impact maken in deze competitieve en veeleisende wereld, met een eenduidige ambitie om een gamma uit te bouwen waarop een volledig nieuwe generatie Triumph-rijders wedstrijden gaan winnen.”

 

Ricky Carmichael


Ricky Carmichael:

“Ik ben zeer verheugd om mijn toetreding tot de Triumph-familie bekend te maken. En het is al helemaal geweldig dat ik deel kan uitmaken van hun nieuwe avontuur in de off-road wereld.

Dit is een ongelofelijke kans voor mij om samen te werken met dit legendarische merk en ik voel me vereerd en nederig om een rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van hun off-road motoren. Ik vind het in deze fase van mijn carrière ook bijzonder fascinerend om iets helemaal van nul op te bouwen. Ik ben bijzonder onder de indruk van de toewijding en de passie die Triumph aan de dag legt om een product te ontwikkelen dat kan wedijveren met de top in de klasse. Iedereen waarmee ik voor dit project al heb samengewerkt, gaande van ingenieurs, over design-teams tot R&D-afdelingen, enz... is ontzettend gepassioneerd over waarmee hij of zij bezig is. En dat is een recept voor succes en ik vind het gewelig om daar deel van uit te maken. 
We delen allemaal die ene zelfde passie, en dat is om de allerbeste te zijn.

Als je al vertrouwd bent met het merk Triumph, dan weet je dat hun vakmanschap van het allerhoogste niveau is en de off-road modellen zullen daar zeker niet voor onder doen! 

 

Het zijn niet alleen spannende tijden voor mij, maar bij uitbreiding ook voor de hele off-road industrie om een extra merk aan de bestaande mix toe te voegen en omwille van de opportuniteiten die zich zullen aandienen voor alle off-road rijders. Ik kan niet wachten op de eerste reacties zodra de nieuwe modellen in de showrooms zullen staan.

 

Ivan Cervantes


Ivan Cervantes:

“Ik ben van kindsbeen af al fan van de motoren van Triumph, toen ik ze voor het eerst zag in films en op televisie. Om dan van bij de start van dit project te kunnen samenwerken met Triumph is een kans uit de duizend voor mij. Niet alleen om samen te werken met één van de beste motormerken ter wereld, maar ook om betrokken te zijn bij een project dat helemaal van nul opstart. Dat is voor elke racer een droom die werkelijkheid wordt!

 

Net zoals ik is iedereen bij Triumph alleen maar bezig met het afleveren van de allerbeste machine. Ik kan niet wachten om deze machines te zien strijden op internationaal niveau, maar ik kijk er ook naar uit om bij de Triumph-verdeler te staan en te beseffen dat ik deel heb uitgemaakt van dit bijzondere project.

 

Step

BLIJF GEÏNFORMEERD

Be among the first to receive the latest information.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.
Bio:
Ricky Carmichael –
De G.O.A.T.

Voor velen heeft dit lid van de motorcycle hall of fame geen introductie nodig. Ricky Carmichael is de beste motorcrosser aller tijden. Als amateur won RC 67 Nationale Kampioenschappen en hij werd prof op z’n 17e. Tijdens zijn carrière als prof won hij 15 Motocross kampioenschappen, waarvan 2 perfecte seizoenen, en daarnaast ook nog eens 5 Supercross kampioenschappen. Gespreid over beide kampioenschappen won RC maar liefst 150 races. Hij is nog steeds recordhouder voor wat betreft het aantal gewonnen titels en races. Carmichael was en is nog steeds razend populair in de paddock en bij de fans en werd tijdens zijn carrière tot 5 keer toe verkozen tot AMA Rider of the Year.

Ook na zijn pensioen als professioneel MX-atleet bleef RC nauw betrokken bij de sport van zijn hart. Hij heeft al kampioenschappen gewonnen met zijn eigen team, tekende circuits uit voor de Daytona Supercross, runt de Ricky Carmichael University, is commentator bij de Monster Energy AMA Supercross en maakt nu samen met Triumph deel uit van de meest spannende ontwikkeling van de afgelopen decennia in zìjn sport.

 

 


Bio:
Iván Cervantes – El Torito

De race-carrière van 5-voudig wereldkampioen Iván Cervantes begon in de motorcross, waar de Spanjaard vijf nationale titels verzamelde, alvorens over te schakelen op Enduro in 2002.Op 23-jarige leeftijd schreef Iván geschiedenis door als eerste Spanjaard kampioen te worden in de Enduro GP E1 categorie. Daar voegde hij later nog eens 3 WK-titels in de EnduroGP en één FIM Indoor Enduro wereldtitel aan toe. In 2008 werd Iván Spanjes eerste en enige overall winnaar in de 83e editie van de International Six Day Enduro. Na zijn Enduro-carrière vond Cervantes een nieuwe uitdaging in de Dakar, zonder twijfel de zwaarste motorrace ter wereld, waaraan hij drie keer deelnam en die hij twee keer finishte.

Nu hij gestopt is als professioneel piloot werkt Iván als Sport Manager voor Enduro voor de Real Federación Motociclista Española. In die rol is hij manager van het Spaanse Junior Enduro Team en track-inspecteur voor het Spaanse nationale endurokampioenschap. Iván wil zo veel mogelijk teruggeven aan de sport die hem zó veel gaf en tekende daarom met Triumph in op de uitzonderlijke kans om mee te werken aan een nieuw off-road project dat helemaal vanaf de grond werd opgebouwd.


Bekijk Artikeltags