Skip to main content

TRIUMPH KONDIGT RACING WERELDKAMPIOENSCHAP MOTORCROSS TEAM AAN

Triumph Racing Logo
Racing Triumph Motorcycles 28th sep 2022

Dit baanbrekende nieuwe Triumph Racing Team is opgezet in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni, een van de meest ervaren en succesvolle teameigenaren van de sport, die twee van Triumphs gloednieuwe 250cc 4-takt MX-motoren zal inzetten in de MX2-klasse van 2024 en in 2025 zal deelnemen aan de 450cc MXGP-klasse.

Onder de nieuwe vlag van Triumph Racing, die nu alle race-activiteiten van Triumph zal behelzen, inclusief Moto2 en Supersport, zal het partnerschap tussen Triumph en Thierry ondergebracht worden in zijn gevestigde en zeer succesvolle teamstructuur en -faciliteiten. Triumph benadrukt de ambitie en het streven naar winst die centraal staan in dit nieuwe partnerschap en is verheugd te kunnen aankondigen dat zijn oude teammanager, Vincent Bereni, het team zal blijven leiden. Dit met een volledig team van zeer ervaren technische medewerkers die er allemaal op gericht zijn Triumph naar de top van het motorcross te brengen.

Onder de nieuwe vlag van Triumph Racing, die nu alle race-activiteiten van Triumph zal behelzen, inclusief Moto2 en Supersport, zal het partnerschap tussen Triumph en Thierry ondergebracht worden in zijn gevestigde en zeer succesvolle teamstructuur en -faciliteiten. Triumph benadrukt de ambitie en het streven naar winst die centraal staan in dit nieuwe partnerschap en is verheugd te kunnen aankondigen dat zijn oude teammanager, Vincent Bereni, het team zal blijven leiden. Dit met een volledig team van zeer ervaren technische medewerkers die er allemaal op gericht zijn Triumph naar de top van het motorcross te brengen.

Het nieuwe lange termijn partnership tussen Triumph en Thierry weerspiegelt een gezamenlijk doel en inzet om diepte en succes te brengen in de wedstrijdaanpak van Triumph Racing. Als onderdeel van Triumph Racings portfolio van verbintenissen, zal Thierry en Vincents team zich richten op het FIM Motocross World Championship - in MX2 en MXGP - samen met de ontwikkeling van technologie en talent om Triumphs toekomstige slagkracht in het internationale motorcross verder uit te bouwen.

Het raceverleden van Thierry en Vincent spreekt voor zich - met meer dan 80 overwinningen in het MXGP-wereldkampioenschap en een enorme reputatie op het gebied van techniek en preparatie. Gesteund door Triumphs eigen afdeling in motocrossdesign - die verantwoordelijk is voor het concept en de ontwikkeling van het nieuwe gamma Motorcross en Enduro motoren - streeft Triumph Racing ernaar zijn middelen en capaciteiten op het gebied van prestaties verder uit te breiden met kennis en ervaring van wereldklasse.

Triumph Racing is gevestigd in de Triumph Global Headquarters in Hinckley, Verenigd Koninkrijk, waar onderzoek, ontwerp, technische ontwikkeling en prototypebouw van het merk plaatsvinden. Het Motocross World Championship-team wordt gevestigd in Thierry's racefaciliteit bij Eindhoven in Nederland, waar het personeel van het raceteam, de activiteiten en de wedstrijdontwikkeling worden ondergebracht. De technische teams van de Triumph-fabriek en het raceteam werken nauw samen om de prestaties van het chassis en de motor voortdurend te verbeteren door middel van een intensief testprogramma in de VS, Groot Brittannië en op het Europese vasteland. Dit alles in aanloop naar de eerste MX2 Grand Prix van het FIM Motocross World Championship van 2024.

Het testen van de nieuwe Triumph motorcross- en enduromotoren is in volle gang en informatie over de specificaties, prestatiekenmerken en onderdelen van elk model zal later worden vrijgegeven, samen met meer nieuws over de deelname van Triumph Racing aan andere topkampioenschappen en -categorieën.

Triumph Racing Announcement

 

 

 

Nick Bloor - CEO, Triumph:

"Ons nieuwe partnership met Thierry laat zien dat Triumph zich op lange termijn inzet voor deelname aan races op het hoogste niveau. We delen een passie voor het leveren van prestaties op topniveau en de ervaring van Thierry en zijn team zal van onschatbare waarde zijn voor onze ambitie om onze stempel te drukken op een zeer competitief kampioenschap. Onze deelname aan het FIM Motocross World Championship met een Triumph Racing-team met fabrieksondersteuning betekent een mijlpaal aan het begin van onze nieuwe off-road-campagne op het hoogste niveau".

 

Thierry Chizat-Suzzoni - Triumph Racing Team Owner (MX2 and MXGP):

"Triumph heeft een grote verbintenis aangegaan om een crossmotor te bouwen en te gaan racen in het FIM World Motocross Championship. Ik ben blij dat mijn team het officiële Triumph Racing Team wordt in MX2 en MXGP. Nick Bloor en de Raad van Bestuur van Triumph hebben hun lange termijn ambities voor het project heel duidelijk gemaakt en ik zie een enorme passie bij iedereen in de fabriek. Ik ben blij met de progressie van de motor, hij ziet er geweldig uit, toont snelheid op het circuit en Vincent en mijn medewerkers werken samen met de ingenieurs in Hinckley om er een competitief pakket van te maken voor deelname aan het MX2-kampioenschap in 2024. MXGP blijft wereldwijd groeien, ik ben erg blij om terug te zijn en kijk er naar uit om met Triumph te gaan racen".

 

David Luongo – CEO, Infront Moto Racing: 

"Dit is geweldig nieuws! Waarschijnlijk één van de belangrijkste nieuwsfeiten van de afgelopen jaren. Infront Moto Racing zal een nieuwe fabrikant verwelkomen in het MX2 en MXGP wereldkampioenschap. We hebben het hier over één van de meest emblematische motormerken ter wereld. Triumph zal vanaf 2024 toetreden tot ons kampioenschap met een volledig programma in de MX2- en MXGP-categorieën. Dit is een zeer belangrijke aankondiging en een fantastisch teken met betrekking tot de belangstelling en het belang van MXGP in de internationale motorsport. De afgelopen 20 jaar is de MXGP gegroeid en heeft zich wereldwijd gevestigd. Met gemiddeld 19 evenementen per jaar biedt het de fabrikanten het beste platform om hun motoren en onderdelen te ontwikkelen en er wereldwijd reclame voor te maken. Van Azië tot Zuid-Amerika en Europa; MXGP bestrijkt alle verschillende markten en bereikt de meeste off-road fans ter wereld. Het is met grote trots en opwinding dat wij Triumph welkom heten in MXGP en wij wensen hen veel succes in de komende jaren en een geweldige competitie met de andere reeds aanwezige fabrieksteams!"

 

Jeremy Appleton - Global Racing Manager, Triumph:

"De lancering van Triumph Racing is een cruciale stap in onze reis om Triumph naar de top van de racerij te brengen in een nog breder scala aan disciplines. Voortbouwend op Triumphs succes als enige motorleverancier van het Moto2-wereldkampioenschap en onze deelname aan Supersport-races, opent de overstap naar MX2 en MXGP de deur naar een strategisch belangrijk nieuw hoofdstuk in de topklasse van de off-road-motorsport. Wij kennen de eisen van het wereldkampioenschap goed en dat is de reden voor de samenwerking met Thierry. Samen met Vincent is hun benadering van racen en het ontwikkelen van prestaties indrukwekkend en we kijken ernaar uit om het project samen op te bouwen en toe te voegen aan het succes dat ze al hebben behaald in het wereldkampioenschap motorcross."

 

Ricky Carmichael - Global Off-Road Ambassador, Triumph:

"Ik ben echt enthousiast over het nieuws van vandaag. Het heeft lang geduurd. Sinds het begin van dit project met Triumph ben ik verbaasd over hoe hard iedereen heeft gewerkt. Het mag niet onvermeld blijven dat de hele R&D en engineering groep die deel heeft uitgemaakt van de ontwikkeling van de motorfietsen, absoluut ongelooflijk werk heeft geleverd. Vanaf de eerste stadia van de prototypes was ik echt onder de indruk van hoe goed de prestaties waren, en sindsdien, nu ik in het VK ben om de nieuwste ontwikkelingen te testen, kan ik u vertellen dat deze motoren de capaciteiten hebben om op het hoogste niveau te winnen. Ik denk persoonlijk dat de rijders, van professioneel tot amateur, over de hele reeks off-road modellen, echt blij zullen zijn met wat er is ontwikkeld!"

 
Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Triumph-nieuws rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.

Bekijk Artikeltags