Skip to main content
2022 triumph Tiger 1200 GT explorer)

tiger 1200

design

 

 

De meest gedenkwaardige avonturen zijn vaak de zwaarste beproevingen voor zowel rijder als machine. Elke Tiger 1200 is ontworpen om ook in de laatste kilometer van uw avontuur nog net zo goed te aan te voelen als in de eerste, en met een garantie van 3 jaar met onbeperkte kilometrage kan u zich met een gerust hart op de rit concentreren.

 

 

2022 Triumph Tiger 1200 family

 

 

Na een uitgebreid test- en ontwikkelingsprogramma is elk onderdeel van deze nieuwe generatie ontworpen en verfijnd om onder alle omstandigheden te presteren en u de ultieme avontuurlijke rit te bieden. Van het nieuwe lichte frame, met zijn aparte subframe achter en afneembare voetsteunen voor de passagier, tot de geoptimaliseerde nieuwe Tri-link swingarm met geïntegreerde cardanaandrijving, is het chassis van de nieuwe Tiger 1200 ontwikkeld voor de perfecte balans tussen kracht, stabiliteit en gewicht. 

 

 

In combinatie met de nieuwe, meer indrukwekkende rijpositie, het slankere zadel en de tank, de verbeterde stuur- en voetsteunposities en de hoogwaardige semi-actieve Showa-vering en Brembo-remmen tilt de nieuwe generatie het wendbare en dynamische rijgedrag van de Tiger naar een totaal nieuw niveau.

 

 

De Tiger 1200 heeft een verstelbare zithoogte van 850 mm tot 870 mm op de GT, GT Pro en GT Explorer, en 875 mm tot 895 mm op de Rally Pro en Rally Explorer, met een optie om nog 20 mm lager te gaan met het als accessoire verkrijgbare lage zadel.

De Tiger 1200 wordt nu geleverd met Active Preload Reduction. Deze functie maakt het mogelijk om de zithoogtes verder te verlagen. Afhankelijk van het gecombineerde gewicht van de bestuurder, passagier en bagage kan dit de rijhoogte tot 20 mm verlagen wanneer de motorfiets tot stilstand komt, wat de bestuurder meer gemak en vertrouwen biedt.

Deze nieuwe functie is toegankelijk door simpelweg één seconde op de 'Home'-knop van de schakelaar te drukken. 

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally New Height

TIGER 1200

Triumph Tiger 1200: de ongeëvenaarde adventure-motorfiets op alle wegen, geperfectioneerd door u...