Skip to main content

TIGER 1200

REDENEN OM TE RIJDEN

Gebouwd voor alle wegen. Gebouwd voor avontuur. Gebouw om lang mee te gaan.

2022 Triumph Tiger 1200 GT

 

 

Nu, met de lancering van de Tiger 1200-generatie, wil Triumph opnieuw de lat hoger leggen in de wereld van de grote adventure-modellen, met een line-up die niets minder dan een complete transformatie betekent op het gebied van gewicht, rijgedrag, drievoudig vermogen, karakter en Tiger-stijl.

De Tiger 1200 GT-familie is ontworpen om de maatstaf te worden voor op de weg gerichte avonture-motorfietsen met een grote capaciteit. De specificaties, prestaties en technologie zijn compleet inclusief dodehoekradartechnologie op beide Explorers. De twee Rally-machines doen hun naam eer aan met hun echte offroadcapaciteiten en allroadfocus, dankzij hun 21" tubeless spaakwiel voor en een chassis dat is ontworpen voor het zwaarste terrein. Voor wie echt ver wil gaan en de wereld wil trotseren, voegt een Explorer-versie van zowel de GT als de Rally nog eens 50% rijbereik toe dankzij de tankinhoud van 30 liter.

Toen de eerste moderne Tiger in 2010 op de markt kwam, wakkerde hij de passie aan van een nieuwe generatie adventure-motorrijders en creëerde hij een lijn van driecilinders die de categorie middelzware adventure-motoren zijn gaan definiëren en de norm hebben gesteld voor rijgedrag, karakter, kwaliteit en allround rijcapaciteiten.

Met de lancering van de bekroonde Tiger 900 in 2019 herdefinieert Triumph hoe 'geweldig' eruitziet en rijdt, met de innovatieve T-plane driecilindermotor en een revolutie in rijgedrag.

Weggedrag en comfort maken een groot deel uit van het succesverhaal van de Tiger, en als u op deze nieuwe generatie rijdt, merkt u meteen dat hij dat "precies goed"-gevoel heeft en dat hij stuurt zoals een Tiger met grote cilinderinhoud nog nooit heeft gedaan. De Tiger 1200 heeft een smallere brandstoftank die voor meer vertrouwen zorgt en een ideale rijpositie, in combinatie met een laag zwaartepunt. Hierdoor voelt de Tiger 1200 zich net zo thuis in het drukke verkeer als op de snelweg en op afgelegen paden.

2022 Triumph Tiger 1200 GT pro

MOTOR

De unieke, lichte 1160 cc T-plane driecilindermotor is geoptimaliseerd voor vermogen, karakter en prestaties.

Ontdek Meer
2022 Triumph Tiger 1200 Rally pro

gewicht

Moest eerst het gewicht aanzienlijk worden verlaagd. Zonder daarbij afbreuk te doen aan het robuuste gevoel van de Tiger en zijn welverdiende reputatie op het gebied van comfort.

Ontdek Meer
2022 Triumph Tiger 1200 GT pro

Design

Elke Tiger 1200 is ontworpen om ook in de laatste kilometer van uw avontuur nog net zo goed te aan te voelen als in de eerste.

Ontdek Meer
2022 Triumph Tiger 1200 Rally pro

FUNCTIONALITEIT

Het verkennen van het onbekende is waar avontuurlijke rijders over dromen. De adrenaline van het ontdekken, de opwinding bij het rijden door nieuwe landschappen.Ontdek Meer
2022 Triumph Tiger 1200 GT explorer

TECHNOLOGIE

De nieuwste technologie is naadloos in de Tiger-reeks verwerkt om u te helpen verder, langer, veiliger en in alle comfort te rijden.

Ontdek Meer
2022 Triumph Tiger 1200 rally

STIJL

​Het stoere uiterlijk, de houding en de uitstraling van de Tiger 1200 is zoveel meer dan alleen een mooie buitenkant.

Ontdek Meer

TIGER 1200

Triumph Tiger 1200: de ongeëvenaarde adventure-motorfiets op alle wegen, geperfectioneerd door u...