Skip to main content

TIGER SPORT

TECHNOLOGIE

De Tiger Sport biedt een pakket geavanceerde rijhulptechnologie voor maximaal comfort en controle, met functies zoals cruisecontrol, ABS, (uit)schakelbare multifunctionele tractiecontrole, drie rijmodi en een elektronische gasklepregeling.

Two Triumph Tiger Sport's in rocky scene

 

MOTORMANAGEMENTUNIT

Een verbeterde motormanagementunit (engine control unit, ECU), elektronische gasklepregeling en (uit)schakelbare tractiecontrole voorzien de Tiger Sport van uitgebreide rijhulptechnologie. Dat betekent dat de Tiger Sport onmiddellijk reageert op input van de berijder, met een naadloze vermogensafgifte en een overvloed aan direct beschikbaar koppel.

 

People riding Triumph Tiger Sport

RIJMODI

Daarbovenop zijn nog drie rijmodi beschikbaar, zodat de motorrijder de gasrespons en tractiecontrole kan kiezen die het beste passen bij de omstandigheden. De beschikbare modi zijn 'Rain', 'Road' en 'Sport' en deze bieden nauwkeurige systeemafstellingen voor optimale prestaties en controle van de motor. In de modus Sport kan de berijder het karakter en explosieve koppel van het Triple-blok uitgebreid verkennen, terwijl in de modus Rain de algehele vermogensafgifte wordt afgezwakt en verminderd.

Person riding a Triumph Tiger Sport around a corner

OVERIGE TECHNOLOGIE

Met de USB- en 12V-stroomaansluiting kunnen motorrijders persoonlijke apparaten opladen en de gewenste elektrische accessoires aansluiten. Cruisecontrol maakt het pakket rijhulpfuncties compleet, terwijl het stijlvolle instrumentenpaneel inclusief twee dagtellers en een brandstofmeter duidelijk de informatie verstrekt die de motorrijder nodig heeft, met eenvoudige navigatie door de opties.