Skip to main content
Triumph Daytona 660 in satin granite and satin jet black riding on mountain road

In Detail

DE GLOEDNIEUWE DAYTONA 660 – BLIJF WINNEN

 

 

Ontdek het Daytona-DNA in detail. Met zijn dynamische, sportieve karakter voor elke situatie, een indrukwekkende stijl, intuïtieve wendbaarheid en zinderende prestaties zet je constant topprestaties weg.

 

 

Triumph Daytona 660 in satin granite and satin jet black riding on mountain road)

  

Het voordeel van een triple

Triumph heeft zijn baanbrekende, karakteristieke driecilinder de afgelopen decennia geperfectioneerd. Het is de ideale configuratie die veel koppel in het lage toerengebied combineert met de trekkracht van een tweecilinder, de soepele prestaties bij hoge toerentallen van een inline viercilinder en een onmiskenbaar Triumph-triplegeluid. Met 95 pk @ 11.250 t/min en 69 Nm piekkoppel waarvan meer dan 80% beschikbaar is van 3.125 t/min tot 11.750 t/min, biedt de Daytona 660 spanning, sensatie en flexibiliteit.

Op de weg vertaalt dit zich in toegankelijke sportprestaties voor elke situatie en rijstijl. Deze krachtige motorprestaties worden gecomplementeerd door een zeer soepele zesbak en Triumph’s slip- en assistkoppeling. De gashendel is gemakkelijk in te drukken en komt geleidelijk omhoog, zodat stoppen en starten in stadsomgevingen een fluitje van een cent is. De koppeling is zo ontworpen dat het achterwiel op de weg blijft en niet blokkeert bij hard remmen, zodat je met vertrouwen bochten in kunt rijden.

 

 

Triumph Daytona 660 in carnival red and sapphire black riding on mountain road)

 

Comfort en controle

De Daytona 660 is in alle opzichten een rasechte sportmotor, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik. Doordat de stuurstang boven de bovenste kroonplaat is gepositioneerd, is de rijpositie perfect gebalanceerd om de feedback te geven die je voor energieke sportritten nodig hebt. Tegelijkertijd is de motorfiets comfortabel genoeg voor lange dagen op het zadel en stuurt hij licht, zodat hij ook bij lage snelheden in stedelijke omgevingen uitstekend te controleren is.

De voorkant van de Daytona 660 combineert scherpe, agressieve, sportieve elementen met een praktisch windscherm, dat de wind over en langs de rijder leidt en vermoeidheid vermindert tijdens lange ritten over de snelweg.

Met zijn lage zadelhoogte van 810 mm en geringe afstand van de rijder tot de grond is de Daytona 660 toegankelijk voor rijders van alle lengten. De slanke taille van de motorfiets en de slim ontworpen voetsteunpositie bieden meer dan genoeg ruimte in de bochten zonder dat dit ten koste gaat van het comfort, zelfs voor lange rijders.

De Daytona 660 – voor elke weg en elke rijder.

 

 

Triumph Daytona 660 in satin granite and satin jet black riding on mountain road)

  

Perfecte balans

In je eerste bocht op de Daytona 660 voel je meteen de jarenlange ontwikkeling van het chassis die tot winnende prestaties op het circuit heeft geleid.

De motorfiets rijdt soepel bij lage snelheden en blijft neutraal en stabiel als je de gashendel opendraait. Dankzij het chassisontwerp en de perfecte harmonie van de onderdelen, biedt de Daytona het beste van beide werelden en onderscheidt hij zich van zijn middengewicht rivalen.

De omgekeerde 41-mm Showa-voorvork met grote zuigers en de Showa-achtervering zorgen voor een strakke wegligging, zodat je gemakkelijk en intuïtief met spectaculaire snelheden over de weg kunt scheuren. De veervoorspanning van de achtervering kan op afstand hydraulisch worden ingesteld, zodat je de configuratie van de Daytona in een handomdraai wijzigt. Ook de remmen zijn geoptimaliseerd. De twee radiale vierzuigerremklauwen worden gevoed door gevlochten remleidingen en bijten zich vast op lichtgewicht 310-mm remschijven om de motorfiets met geweldige stopkracht te laten remmen. Ook bij zeer hard remmen ervaar je volledige gemoedsrust.

De gegoten lichtmetalen vijfspaaks velgen houden het traagheidsmoment laag en zorgen voor responsief weggedrag en betere veerprestaties. De nieuwste hoogwaardige Michelin Power 6-banden zorgen ervoor dat je onder alle omstandigheden vol vertrouwen kunt rijden en maken het pakket compleet.

 

 

A montage of Triumph Daytona 660 in varying locations)

 

 

Eersteklas technologie

De Daytona 660 is rijk uitgerust met technologie om de rijervaring en veiligheid te verbeteren. De elektronische gasklepregeling biedt een scherpe, nauwkeurige gasrespons en maakt drie rijmodi mogelijk: Sport, Road en Rain. Elke modus heeft een andere gasrespons en mate van tractiecontrole, waarbij de Sport-modus het felst reageert voor spectaculaire ritten op de weg en op het circuit. Het tractiecontrolesysteem kan via het instrumentenmenu worden uitgeschakeld voor rijders die de voorkeur hebben voor een traditioneel ‘analoog’ gevoel.

Remmen op de Daytona 660 voelt altijd krachtig en veilig dankzij de ABS van topkwaliteit. Deze wordt aangestuurd door een hoogwaardige Continental-modulator die de motorfiets krachtig en veilig laat afremmen, zonder het opdringerige gevoel van minder verfijnde systemen. Dit geeft de rijder meer vertrouwen onder alle omstandigheden.

Het multifunctionele instrumentenpaneel is uitgerust met een TFT-kleurenscherm dat in een wit-op-zwart LCD-display is geïntegreerd. Dankzij het compacte, overzichtelijke ontwerp wordt alle informatie helder weergegeven en is het scherm onder alle lichtomstandigheden duidelijk leesbaar. Deze fraaie unit is compatibel met het afzonderlijk verkrijgbare My Triumph-connectiviteitssysteem dat gedetailleerde navigatie en telefoon- en muziekfuncties mogelijk maakt. Alle functies worden duidelijk weergegeven op het TFT-scherm en zijn onderweg eenvoudig te bedienen via een schakelaar.

 

 

Triumph Daytona 660 in carnival red and sapphire black riding on mountain road)

  

Dynamische uitstraling

De bijzonder elegante strakke lijnen en vlotte styling zijn typisch Daytona. De stijlvolle nieuwe carrosserie met dubbele led-koplampen en centrale luchtinlaat vouwt zich om het chassis en vormt één geheel met de fraaie brandstoftank, terwijl de strakke lijnen de minimalistische staartkuip complimenteren.

Onder de carrosserie is er ook veel moois te zien. Het chassis heeft een duurzame, hoogwaardige afwerking met designdetails die tot in het subframe doorlopen en een swingarm die door het racecircuit is geïnspireerd. Dit uitzonderlijke oog voor detail zie je ook terug in de cockpit, waar alle kabels en slangen fraai zijn weggewerkt. Aluminium kroonplaten en hielbeschermers zijn nog twee voorbeelden van het uitgekiende design en het streven naar perfectie van de Daytona.

 

 

Triumph Daytona 660 in satin granite and satin jet black riding on mountain road)

 

 

De laagste eigendomskosten in zijn klasse

 

Voor eigenaars van een Daytona 660 zijn eersteklas prestaties, kwaliteit en rijgedrag pas het begin.

De beproefde driecilinder van de Daytona 660 is gesmeed in de felle concurrentie van Moto2-wereldkampioenschappen, terwijl de duurzaamheid van de hele motorfiets uitgebreid op de weg en het circuit is getest. Daardoor kun je er volledig op vertrouwen dat hij topprestaties wegzet.

Als je hier de lage onderhoudskosten, toonaangevende onderhoudsintervallen van 16.000 km en een garantie van twee jaar ongeacht het aantal kilometers bij optelt, weet je dat je in rijplezier investeert in plaats van in onderhoudskosten. Als het tijd is voor je volgende Triumph, doet dit geen pijn in je portemonnee dankzij de hoge restwaarde. Betaalbare kwaliteit en ongeëvenaarde waarde.

 

 

GLOEDNIEUWE DAYTONA 660

Triumph Daytona 660 Satin Granite Right Hand Side Large

NIEUWE DAYTONA 660

Prijzen Vanaf € 10.995,00

Step

GLOEDNIEUWE DAYTONA 660

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de Daytona 660.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over je bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.