31/07/2018

  Blom on tour

  Dag 1: Ferry overtocht Rotterdam-Hull

  Nadat alle deelnemers een aantal weken voorafgaand aan de reis alle reisinformatie hebben ontvangen wordt er verzameld bij Blom Motoren in Leusden. Na een goed verzorgde maaltijd door Blom vertrekt de groep naar de haven van Rotterdam. Daar werd als groep in gechecked en al snel genoeg waren we aan boord van de ferry. Na een gezellig drankje werd iedereen in slaap gewiegd door de ferry op een rustige zee.

  Dag 2: Via Peak District naar Hinckley

  Vroeg in de ochtend meert de ferry aan in Hull en kan de toeristische route naar Hinckley beginnen. Vanuit Kingston upon Hull werd de stad snel verlaten en reden we het Engelse landschap in. Na aankomst in het schitterende Peak District was het tijd voor een lunch op een mooie plek. Tijdens de lunch verdween de bewolking en heeft de zon ons de hele reis niet meer in de steek gelaten. Met de route dwars door het Peak District voelde zowel de motor als de rijder zich heerlijk thuis in Engeland. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner en een drankje in de Triumph bar van het hotel.

  Dag 3: Triumph Factory Visitor Centre

  Natuurlijk het hoogte punt van de reis: het bezoek aan de Triumph! We werden als groep om 09:30u verwacht en hartelijk ontvangen door Neill en Pete. Uiteraard kregen onze deelnemers de “fullpackage” en stond er koffie en thee met Engelse lekkernijen klaar in het sfeervolle 1902 café. Om 10:00u begon de rondleiding in de fabriek met charismatische Neill. In de anderhalf uur durende rondleiding neemt Neill je mee op een ware reis door de fabriek. De route is zo aangelegd dat je alle facetten kunt zien. Neill verteld vol overgave over alle items en historie. “Hey Neill what motorcycle are they quickly pushing out of the R&D department under that black cloth? Uhhhhh…..hmmmm…..”

  Na de rondleiding is staat er een goed verzorgde lunch voor ons klaar met natuurlijk ook zoetigheid en Engelse chips. Zoals het hier hoort. Na lunch is er nog de hele middag tijd om het visitor centre te bezoeken met veel Triumph historie. Verdeeld over twee verdiepingen kom je ogen te kort om het allemaal in je op te nemen. Leuk is dat ze bijvoorbeeld ook de Speed Triple uit de Mission Impossible film hebben staan. Natuurlijk staat ook de eerste Triumph er en de motor waar het landsnelheidsrecord mee behaald is. Maar dat is slecht een kleine greep uit de collectie. Boven in de Triumph shop kun je als afsluiter nog een leuk souvenir voor thuis meenemen.

  Dag 4: Yorkshire Dales

  Na twee overnachtingen in Hinckley staat eer een mooie route op het programma via een ander deel van het Peak District naar het hotel in de Yorkshire Dales. Op de motor is het genieten van het Engelse landschap met leuke en soms kleine single track roads door de natuur. De weg ligt waar het landschap het toe laat met vele bochten en mooie uitzichten als resultaat. Voor de liefhebber is er een lange route en voor wie het rustiger aan wil doen een kortere route. De zon vergezeld ons nog steeds op de reis en maakt alles nog mooier. De route eindigt aan de rand Yorkshire Dales naar het Lake District. In het hotel is nagenieten en ervaringen delen van de dagroute

  Dag 5: Lake District en Schotland

  Ook voor vandaag staan er weer een korte en lang route op de planning, zodat iedereen voor zichzelf kan bepalen hoeveel kilometer er gereden wordt terug naar de ferry in Newcastle. De route voert direct het Lake District in en via een kleine veerpont over het Windemere Lake. De route kronkeld verder richting het noorden, waar de lange route over de smalle en schitterende Kirkstone pass gaat met maar liefst 20% hellingspercentage. De korte route voert langs diverse meren door het Lake District en voordat Schotland aangedaan wordt komen beide routes weer bij elkaar. De route door Schotland volgt een riviertje over een zeer bochtige weg door het Schotse heuvellandschap. Via het Northumberland National Park gaat de route naar Newcastle. Hier komende de deelnemers één voor één allen keurig op tijd voor de ferry aan.

  Dag 6: Ferry overtocht Newcastle-IJmuiden

  Na een gezellige avond, een ruim verzorgd diner buffet en een goede nachtrust aan boord van de ferry komen we op zondagochtend aan in de haven van IJmuiden. Moe maar voldaan en met een tas vol herinneringen nemen de deelnemers afscheid van elkaar en staat de reünie in september al gepland. De groepsfoto sluit de reis af, maar de groepsapp ratelt de dagen erna nog even door met herinneringen en foto’s.

  Mocht je deze reis dit jaar ook willen doen? Kijk dan hier verder voor meer informatie en foto’s van deze reis: https://www.horizonmotorreizen.nl/triumph

   

  Gerelateerde onderwerpen

  13/03/2018

  Roké Motors opent unieke Tiger Experience!

  Sinds februari kunt u bij Roke motors Mijdrecht niet alleen terecht in de complete Triumph World Store, waar alle Triumph modellen staan, maar kunt u nu dus ook het complete Tiger gevoel beleven in hun unieke Tiger Experience.

  Lees meer
  22/02/2018

  Prins William bezoekt Triumph fabriek

  Gister had Triumph Motorcycles de eer om Zijne Hoogheid, de Graaf van Cambridge, te mogen verwelkomen in haar fabriek te Hinckley, UK.

  Lees meer