Skip to main content

TIGER 1200 | GEWELDIG AVONTUUR IN DE BALKAN

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer
Epic Adventures Marcin Prokop 12th okt 2022

 

Tiger 1200 Epic Adventures

De Tiger 1200 van Triumph is gebouwd voor alle wegen, waardoor hij de perfecte metgezel is voor elk avontuur. Twee broers, Marcin en Sebastian, gingen met twee Triumph Tiger 1200 Rally Explorers op een geweldig avontuur door de Balkan, waarbij ze 3500 kilometer hebben afgelegd op en buiten de gebaande paden.

 

#Tiger1200EpicAdventures

 

 

Marcin Prokop is de ster van een Poolse ochtendshow en heeft pas twee jaar zijn motorrijbewijs.  Marcin wilde laten zien dat iedereen met een motorfiets een fantastisch avontuur kan beleven met een volgeladen motorfiets op ruw terrein. De Tiger 1200 nam hen mee door Kroatië, Bosnië, Montenegro en Albanië. Lees hieronder Marcins verslag van het avontuur.

 

 

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer
Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

De Tiger 1200 van Triumph is gebouwd voor alle wegen, waardoor hij de perfecte metgezel is voor elk avontuur.

 

Waarom de Balkan?
Ten eerste omdat we er nog nooit waren geweest. Ten tweede omdat je er snel kunt zijn als je vanuit Polen vliegt, de Tiger 1200's zijn daarheen vervoerd omdat we geen tijd wilden verliezen op de doorreis. De vlucht van Warschau naar Dubrovnik duurt slechts twee uur, we wilden onze kijkers laten zien dat iedereen er een lang weekend heen kan om deze fantastische regio's te bezoeken. Ik was helemaal geschokt door Albanië, het land is geweldig en toch zo dichtbij. Alles is er: Griekenland, Italië, Spanje en Polen zijn er, allemaal op één plek.

Waar gaat het programma over?
We wilden een vastgeroest idee over reizen per motor wegnemen omdat het leek alsof dat alleen iets is voor degenen die al 20 jaar rijden, de beste uitrusting ter wereld hebben en over buitengewone vaardigheden beschikken. Ik heb pas twee jaar een motorrijbewijs, en mijn broer rijdt nu een jaar. En desondanks konden we overweg met grote machines beladen met bagage. Soms in gebieden waar alleen mensen op ezels rijden. Waar zelfs SUV's niet komen.

 

 

 

 

 

Maar wordt een avontuur niet juist beter door een paar schrammen?
De motorfietsen zijn een paar keer gevallen, vooral die van mijn broer, maar dat komt omdat hij brutaler rijdt.

 

Zijn er plaatsen in de Balkan waar geen wifi is?
Daar hoopten we op omdat we elke dag gevangen zitten in de kooi van de social media. Het was niet gemakkelijk om de internetverbinding te verliezen, maar soms lijken regio's wel uit de achttiende eeuw te komen, met dorpjes met een tekort aan elektriciteit. We moesten het een nacht zonder elektriciteit en zonder elektrische verwarming stellen. We sliepen toen in onze motorkleding omdat de temperatuur maar 2 graden Celsius was. Er zijn in Albanië ook nog plaatsen waar mensen het land bewerken met methoden van 100 jaar geleden. Ik zag een man met een ezel een veld egaliseren en hij kon het vertaalde bericht op mijn telefoon niet lezen: "Ik heb geen brandstof meer; kan ik 2 liter kopen?".How many kilometres have you travelled?

Hoeveel kilometer heb je afgelegd?
We reisden in twee weken bijna 3500 kilometer. We bezochten Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en, zoals eerder gezegd, Albanië. We zijn het langste in Albanië gebleven omdat dat land ons het meest interesseerde. Ik ben verliefd op deze plek.

 

 


 

 

Was het op zo'n lange reis niet lastig dat je zo lang bent (Marcin is 206 cm lang)?
Gelukkig waren de Triumph Tiger 1200's waarmee we reden groot en droegen ze ons waardig. 

 

Was het duur?
Er zijn plaatsen die toeristisch en duur zijn. Dubrovnik is niet goedkoop. Aan de andere kant is Albanië nog steeds een plaats waar je niet te veel hoeft uit te geven en waar je avonturen kunt beleven waarbij je je kunt onderdompelen in de ongerepte landschappen met een schoonheid waarvoor je meestal ver moet reizen.

Heb je interessante mensen ontmoet?
Het zijn ongelooflijk behulpzame mensen, vriendelijk, ruimdenkend, vriendelijk, trots en onbaatzuchtig. Ze deden veel voor ons, en als we ze geld wilden geven, wilden ze het niet aannemen. Ze zeiden dat ze het doen omdat ze hun land willen laten zien, wat er in hun hart leeft.

Bron: Dzień Dobry TVN

 

 

TIGER 1200 RALLY REEKS

Nog meer offroad-attitude en -capaciteiten, van de ultieme all-terrain adventure line-up.

Nu inclusief een nieuwe Active Preload Reduction voor geavanceerde afstelling van de vering.

2022 Triumph Tiger 1200 Rally Pro in Matt Khaki
Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Epic Adventures rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.