Skip to main content

TRIUMPH RACING BEVESTIGT TESTRIJDERS VOOR 2024 IN MXGP EN SUPERMOTOCROSS

Triumph Racing Logo
Racing Triumph Motorcycles 13th apr 2023

In aanloop naar Triumphs debuut in de 2024 MXGP/MX2 en SuperMotocross heeft het merk twee toppers aangekondigd als testrijders. 

De Belg Clément Desalle wordt testrijder bij het Triumph Racing MXGP/MX2 Team, dat geleid wordt door Thierry Chizat-Suzzoni, Ivan Tedesco start dan weer als full-time testrijder bij het Triumph Racing US SuperMotocross World Championship Team, waar Bobby Hewitt aan het roer staat.

 

TRIUMPH RACING MXGP/MX2 TEAM

Clément Desalle (‘MX Panda’) reed gedurende 15 jaar op het allerhoogste niveau in het MXGP World Championship. Als één van de meest constante rijders in de raceklasse werd hij tot drie keer toe vicewereldkampioen, eindigde hij drie keer als derde in het kampioenschap en twee keer als vierde.  De Belg won maar liefst 23 Grote Prijzen en werd in 2009 Belgisch Kampioen MX1. Hij stopte met racen in 2020 en richtte zich op het testen en ontwikkelen van racemotoren – en draagt nu al bij tot Triumphs progressie met de nieuwe racemotor.

 

Clément Desalle:

“Binnen het MX2 programma van Triumph kan ik mijn jarenlange ervaring als professionele piloot aanwenden om de standaard motorfiets verder te ontwikkelen tot een volledige fabrieksracemotor die helemaal klaar is voor het 2024 MX2-seizoen. Triumph heeft met Thierry en Vincent de beste mensen aan boord om op een zo kort mogelijke tijd mooie resultaten te verwezenlijken. Ik kijk erg uit naar wat de toekomst in petto heeft.”

 

Triumph Racing Test Rider Clement Desalle

Vincent Bereni, Triumph Racing Team Manager – MXGP: “Toen Triumph ons vroeg om dit MX-project te gaan leiden, wisten we dat R&D en het testen van de motor een belangrijke factor tot succes zou worden. Clément beschikt over ontzettend veel ervaring op MXGP-circuits en met wat nodig is binnen deze racediscipline en is bovendien nog altijd razendsnel. 

“We hebben gedurende vele jaren samengewerkt met Clément en we weten dat hij een veeleisende rijder is die oog heeft voor elk aspect van de motorfiets, dus in onze ogen is hij de perfecte kandidaat. We kennen en begrijpen elkaar ontzettend goed en hij heeft al bijzonder veel bijgedragen in de ontwikkeling van motoren, zowel voor productiemotoren als in de racerij. Wij zijn heel blij om hem erbij te hebben.”

TRIUMPH RACING US SUPERMOTOCROSS WORLD CHAMPIONSHIP TEAM

Ivan Tedesco (‘Hot Sauce’) begon op z’n achtste al met racen en werd prof in 1999, met een carrière van maar liefst 14 jaar. Tijdens z’n carrière won Tedesco tot twee keer toe de AMA 125cc West Coast Supercross series (2004 en 2005), één keer de AMA 125cc National Motocross series (2005) en drie keer de Motocross der Naties met Team USA (2005, 2006 en 2009).

Na zijn professionele racecarrière ging Ivan vanaf 2014 opkomende talenten coachen en werd hij één van de beste testrijders van zijn generatie.

 

 

 

Ivan Tedesco:

“Ik ben ontzettend blij om deel uit te maken van dit nieuwe race-programma van Triumph en om opnieuw met Ricky en Bobby samen te werken. Ik krijg nu de kans om met een nieuw merk in onze sport te werken en om met een nieuwe motor te starten en die te ontwikkelen tot een raceklaar pakket, dat is toch een kans die je maar één keer in je leven krijgt. 

“Het team dat Triumph aan het samenstellen is voor de SuperMotocross is één van de sterkste die er zijn en met de steun van de fabrieksingenieurs van Triumph heb ik er vertrouwen in dat we met een zeer competitieve motor aan de start van Anaheim 1 2024 zullen staan.”

Triumph Racing Test Rider Ivan Tedeso

 

Bobby Hewitt, Triumph Racing Team Principal – SMX: “Ik ken Ivan al vele jaren als veelvoudig AMA SX- en AMA MX-kampioen die op het hoogste niveau racete en verschillende keren deel uitmaakte van Team USA op de Motocross der Naties. 

“Door iemand met zijn ervaring op te nemen in het programma voegen we nog een extra laagje kwaliteit en race-ervaring toe aan de reeds sterke basis die al aanwezig was hier bij Triumph Racing in de VS. In 2014, net voordat hij stopte, had ik al het genoegen om Ivan als teamlid en pro-rijder te hebben in één van mijn vorige race-programma’s. In die periode kreeg ik de kans om van heel dichtbij met hem samen te werken als piloot, om zijn oog voor detail als testrijder te ervaren en, nog belangrijker, om met eigen ogen te zien hoe hij te werk gaat en aankomende talenten begeleidt.  

“Vandaag is een mooie dag en ik ben heel blij dat we “Hot Sauce” hebben kunnen toevoegen aan het programma. Ik denk echt dat dit heel mooi illustreert dat de toekomst hier bij Triumph Racing er heel rooskleurig uitziet!”

 

 

Step

BLIJF GEÏNFORMEERD

Be among the first to receive the latest information.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.

 

OVER TRIUMPH RACING’S OFF-ROAD PROGRAMMA

SMX: Triumph Motorcycles gaat in 2024 van start in het Monster Energy AMA SuperMotocross World Championship met een race-programma met volledige fabrieksondersteuning, dat gebaseerd is en gerund wordt in de VS en opereert onder de volledig nieuwe internationale Triumph Racing-vlag.

Het nieuwe Triumph Racing Team werd opgericht en gerund in samenwerking met Bobby Hewitt en zet drie volledig nieuwe 250cc 4-takt MX-machines van Triumph in in de 2024 SuperMotocross World Championship West en East Coast series met als doel om in 2025 ook in de 450cc topklasse van start te gaan.


MXGP: In 2024 gaat Triumph Racing ook van start in het prestigieuze FIM Motocross World Championship met een race-programma met volledige fabrieksondersteuning.

Het nieuwe Triumph Racing Team werd opgezet in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni, één van de meest ervaren en succesvolle teameigenaren uit de sport. Voor 2024 zullen twee volledig nieuwe 250cc 4-takt MX-machines van Triumph hun opwachting maken in de MX2-klasse en in 2025 wordt daar nog een deelname aan de 450cc MXGP-klasse aan toegevoegd.


Triumph Racing is gevestigd in het internationaal hoofdkwartier van Triumph in Hinckley in het VK, waar ook de off-road afdeling van het merk gevestigd is dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de ontwikkeling van de motoren en chassis van het volledig nieuwe Motocross- en Endurogamma van Triumph.

Het MXGP/MX2 WK-team is gevestigd in de gebouwen van Thierry Chizat-Suzzoni nabij Eindhoven in Nederland en het SuperMotocross World Championship Team zit in nieuwe hypermoderne kantoren en ateliers in de VS. 

De ingenieurs in de fabriek van Triumph en de raceteams werken nauw samen om de prestaties van het chassis en de motoren voortdurend te verbeteren aan de hand van intensieve testprogramma’s in de VS, het VK en Europa onder leiding van Ivan Tedesco en Clément Desalle, om zo toe te werken naar een succesvol WK-debuut in 2024.

 
Bekijk Artikeltags