Skip to main content

MXGP

MXGP Race Start

 

Triumph kondigde zijn aanval op het FIM Motorcross World Championship aan met een ambitieus raceprogramma, waarbij het een nieuw segment betreedt voor het iconische Britse motorfietsmerk. In samenwerking met enkele van de meest succesvolle en gerespecteerde teamleden in de sport met ervaring op het hoogste niveau, en met gebruikmaking van de technische knowhow van Triumph, belooft 2024 een spannend jaar te worden voor de recent gelanceerde Triumph Racing-ploeg.

 

MXGP Race Start)

 

 

In 2024 zal Triumph deelnemen aan het FIM MX2 Motorcross World Championship met twee rijders voor de geheel nieuw ontwikkelde, volledige fabrieksracer van 250 cc, die wordt ondersteund door het platform van de OEM-motorfiets dat binnenkort wordt gelanceerd. Het MXGP-raceprogramma is gevestigd in België en staat onder leiding van Thierry Chizat-Suzzoni en Vincent Bereni. Met de R&D-afdeling op het wereldwijde hoofdkantoor in Hinckley, VK, en met de Pro Motocross/Supercross-teams in de VS heeft Triumph een gemeenschappelijke visie voor de toekomst op het moment dat de teams aan deze gedenkwaardige reis beginnen. Triumph Racing werkt achter de schermen hard met zijn testrijders, zoals voormalig GP-winnaar en geduchte wedstrijdrijder Clement Desalle, terwijl het zich richt op een van zijn grootste uitdagingen tot nu toe. 

Het MX2 Motorcross World Championship wordt gehouden van maart tot oktober en omvat 19 evenementen met gevarieerd terrein, van diep zand tot hobbelig vast terrein, waardoor het de ultieme test vormt voor de voortdurende ontwikkeling van Triumph's off-road producten. Triumph heeft de ambitie door te groeien naar de 450-klasse in 2025.

OPZET

MX GP World Championship

De MXGP-serie vindt plaats gedurende een weekeinde. Op zaterdag krijgen de MXGP- en MX2-klassen elk 25 minuten vrije training, gevolgd door 25 minuten tijdtraining en een 5 minuten durende start-oefensessie. Deze sessie bepaalt de keuze voor de kwalificatierace, en wanneer de rijders in volgorde naar het starthek gaan, kunnen ze hun positie aan het hek kiezen. De kwalificatierace heeft een verkenningsronde en duurt 20 minuten + 2 ronden.

Op zondag krijgen de rijders 15 minuten tijd op de baan om op te warmen, gevolgd door twee races of 'manches' van elk 30 minuten + 2 ronden. Het gecombineerde resultaat van de twee manches bepaalt de eindpositie en de algemene winnaar en de podiumplaatsen van de Grand Prix.

MXGP – limiet van 450 cc
MX2 – limiet van 250 cc. Verder geldt er een leeftijdbeperking waardoor alleen rijders tot 23 jaar in deze klasse kunnen deelnemen. Rijders die twee wereldtitels winnen, moeten ook overstappen naar de MXGP-categorie.

De la viziune la realitate

In de videoreeks ‘Vision to Reality’ toont Triumph Motorcycles hoe Ricky Carmichael de laatste tests uitvoert met Triumph’s nieuwe 250cc crossmotoren.

Vision To Reality Logo
Step

BLIJF GEÏNFORMEERD

Be among the first to receive the latest information.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.