Skip to main content
2021 Bonneville T120)

bonneville t120

REDENEN OM TE RIJDEN

 

 

Of je nu voor een zonnetje zorgt in het grijze woon-werkverkeer of de tijd neemt om nieuwe wegen te verkennen, de tijdloos iconische Bonneville T120's mix van koppelrijk vermogen en modern rijgedrag brengt je op plaatsen die verder gaan dan je bestemming. Met talloze manieren om de T120 te configureren met echte Triumph-accessoires, kun je je Bonneville afstemmen op je eigen wensen. 

Legendarisch design DNA, eersteklas afwerking en details met echt moderne mogelijkheden. De nieuwste generatie T120 Bonneville is ontwikkeld voor puur rijplezier.

 

 

2021 Bonneville T120

1. VERBETERD BONNEVILLE-MOTORBLOK VAN 1200CC MET HOOG KOPPEL

De meest responsieve Bonneville T120 twin tot nu toe. Gewichtsverminderingen in de hele motor geven de 2021 Bonneville een snellere gasaanname met een veel scherper gevoel.

Met een sterke koppelafgifte die laag in het toerentalbereik begint en soepel oploopt naar een forse piek van 105 Nm bij slechts 3500 t/min, en met een piekvermogen van 80 pk bij 6550 t/min, voelt de flexibele T120 zich net zo thuis als u rustig over het koppel toert als bij het enthousiast gas geven tussen de bochten door op uw favoriete binnenweggetje.

De nieuwste evolutie van de T120-motor bevat geavanceerde technische kenmerken, zoals elektronische gasklepregeling die voor een perfecte verbinding zorgt tussen de rechterhand van de berijder en het stuur, voor een soepele, storingsvrije vermogensafgifte bij elk toerental, in elke versnelling van de gelikte zesversnellingsbak. 

De 1200 cc Bonneville-motor is niet alleen lichter en reageert sneller, hij overtreft ook de nieuwste Euro5-emissienormen — en de verwachtingen van iedereen die ermee rijdt.

 

2. AANZIENLIJK BETERE HANDLING

Triumphs kenmerkende neutrale, gemakkelijke besturing en meeslepende Bonneville-rijervaring is nu nog beter geworden. Met een aanzienlijke totale gewichtsbesparing van de herziene motor, samen met lichtere wielen, is het onze best hanteerbare T120 ooit.
De verminderde massatraagheid van de lichtere, klassieke 32-spaaks aluminium velgen maakt de 2021 Bonneville T120 lichtvoetiger bij snelle richtingsveranderingen en zorgt voor een merkbare toename van de acceleratie.
De wegligging wordt verzekerd door 41 mm cartridgevoorvorken met een veerweg van 120 mm. Met de dubbele achterwielophanging kan de veervoorspanning worden afgesteld om de perfecte rit te vinden als solo, met passagier en met bagage. De voor- en achterwielophanging zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor Triumphs kenmerkende rijdynamiek van wendbaarheid en stabiliteit, comfort en controle.
De Brembo-remklauwen met dubbele, zwevende zuigers voor en dubbele 310 mm remschijven zorgen voor een superieur gevoel bij het remmen onder alle omstandigheden, met de extra veiligheid van de nieuwste generatie ABS. De Michelin Road Classic-banden, die speciaal voor de T120 werden ontwikkeld, hebben een klassiek loopvlakdesign met moderne prestatieniveaus en bieden een superieur rijgevoel en een geruststellende grip in alle weersomstandigheden.

3. TECHNOLOGIE MET BETERE SPECIFICATIES

De T120 en T120 Black zijn uitgerust met een groot aantal extra moderne technologieën, waaronder cruisecontrol met een gebruiksvriendelijke éénknopsbediening die het comfort verhoogt en vermoeidheid op lange ritten tegengaat. 
De rijmodi zijn ook verbeterd, met de modi Road en Rain die nu de motorkarakteristieken en tractiecontrole-instellingen aanpassen voor de ideale gasrespons, ongeacht de rijomstandigheden. Net als bij de cruisecontrol is de rijmodusknop netjes verwerkt in de linkerschakelaar, voor een eenvoudige bediening en een strakke uitstraling van het stuur van de Bonneville.
Tot de standaardtechnologie behoren het antiblokkeerremsysteem van de nieuwste generatie en een uitschakelbaar tractiecontrolesysteem voor betere controle en veiligheid. Met de strakke, klassieke vormgeving van de Bonneville altijd voorop in de gedachten van de Triumph-ontwerpers, zijn deze nieuwste technologische rijhulpmiddelen compact, responsief en onopvallend.

2021 Bonneville T120

4. PRAKTISCH IN DE ECHTE WERELD 

Een hoog niveau van standaarduitrusting en eersteklas specificaties zorgen voor praktische bruikbaarheid van de beroemdste moderne Triumph-klassieker. 
Het comfortabele lage 790 mm-zadel en de ontspannen rijpositie maken het mogelijk om de hele dag door moeiteloos te rijden, terwijl het dagelijkse woon-werkverkeer meer plezier oplevert omdat de koppelingsbekrachtiging de koppeling licht te bedienen maakt zonder daarbij afbreuk te doen aan het gevoel, vooral bij vaak stoppen en optrekken in de stad. Voor meer gemoedsrust is er een startonderbreker in de contactsleutel ingebouwd voor meer veiligheid.

Onder het zadel is een handige USB-lader geplaatst zodat je onderweg je telefoon kunt opladen of een navigatie-apparaat kunt gebruiken tijdens een roadtrip. 
Andere praktische zaken, zoals een middenstandaardset voor onderhoudsgemak, verwarmde handgrepen voor kille ritten en een handgreep voor de passagier voor meer comfort en veiligheid zijn allemaal verkrijgbaar als accessoire en kunnen eenvoudig worden geplaatst bij aankoop.

5. EERSTEKLAS VORMGEVING EN AFWERKING

Aandacht voor detail en toewijding voor een hoogwaardige afwerking zijn duidelijk zichtbaar bij zowel de T120 als de T120 Black. 
Beide T120-modellen zijn verrijkt met eigentijdse onderdelen die perfect zijn ontworpen voor de ultieme moderne klassieker. De Bonneville-wijzerplaten tonen duidelijk een mix van analoge en digitale informatie. Een belangrijk kenmerk van de Bonneville, de 14,5-liter brandstoftank, heeft nu verchroomde klassieke metalen tankbadges en traditionele handbeschilderde sierlijnen voor een eersteklas afwerking die zowel uniek als onmiskenbaar Triumph is. 

De diepe, glanzende lak en de verchroomde details van de T120 zijn gekoppeld aan mooie geborstelde aluminium motordeksels. De T120 Black profiteert van een even duurzame als hoogwaardige afwerking, maar met veel meer uitstraling. Het opvallende donkerbruine zadel zorgt ervoor dat de donkere motor en de uitlaat bij de zwarte velgen en de koplamprand passen. Donker en onheilspellend, de ruige en verfijnde kleurmogelijkheden geven de zwarte kleur een heel andere uitstraling. 
Verzorgde en verfijnde details zijn onder andere machinaal bewerkte koelribben op de cilinderkop en een hoogwaardige dubbelwandige geborstelde uitlaat, die de innovatieve katalysator onder de motor verbergt, met behoud van de mooie vloeiende lijnen.

 

 

BONNEVILLE T120

De 2021 Triumph Bonneville T120. Mooi geëvolueerd, getransformeerd vermogen. 

Prijzen Vanaf € 16.595,00

2021 Bonneville T120
Step

Bonneville T120

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over je bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.