Skip to main content
Triumph TF250 X mid stunt with Triumph motocross  clothing

Ontwikkelingsteam

 

 

Uit Triumph’s passie voor racen kwamen in de loop der jaren veel samenwerkingen tot stand. Van Isle of Man TT-race en eerste plaatsen in de Daytona 200 tot motorleverancier voor Moto2™ (met ronderecords en een ongeëvenaarde betrouwbaarheid) is de drang naar succes nooit opgehouden.

Die samenwerkingen met de allerbestenvormen de hoekstenen van Triumph's duurzame succes. Deze filosofie en scherpe focus op winnen wordt nu toegepast op de motorcross.

 

Triumph TF 250-X riding on motocross track)

 

 

Na een investering van miljoenen dollars en hard werken in het nieuwe, hypermoderne test- en trainingscentrum in Atlanta (Georgia) telt het team van Triumph Racing USA een aantal van de grootste namen in de motorcross. Samen met een Triumph Racing team in Europa en essentieel werk aan techniek en ontwerp in de Triumph-fabriek in Hinckley hebben de drie divisies van het project in de afgelopen vier jaar intensief samengewerkt aan het eindresultaat: een crossmotor om topraces mee te winnen.

 

Triumph TF 250-X riding on motocross track)
Black overlay)

ontwikkeld door Triumph's toonaangevende chassis- en motorteams

samenwerking in partnerschap met kampioenen

Triumph TF250 X mid corner with Triumph Motocross apparel

De beste rijder in de geschiedenis van de sport is de eerste testpiloot. Met 15 wereldkampioenschappen (10 MX, 5 SX) op zijn naam en 150 gewonnen races (102 MX, 48SX) in zijn carrière hoeft Ricky Carmichael oftewel ‘the GOAT’, nauwelijks nog te worden geïntroduceerd.

Carmichael staat bekend om zijn uitzonderlijke kennis en kunde, zowel op als naast de motorfiets. Er was geen betere keuze denkbaar, gelet op zijn analytische benadering van het testen en ontwikkelen in combinatie met een diepgaande kennis van de sport en inzicht in de bijna ondefinieerbare factoren die het verschil kunnen betekenen tussen winnen en verliezen.

 

 

Het technische team is net zo indrukwekkend. Bobby Hewitt en Stephen Westfall (‘Scuba’) zijn binnen het Triumph Racing Team respectievelijk Team Principal en Team Manager, een duo met een indrukwekkende staat van dienst dat al 20 jaar samenwerkt met de grootste namen en fabrikanten in de sport, met succes op het hoogste niveau. 

Het Triumph Racing Team in de VS richt zich met drie rijders, die later worden bekendgemaakt, op de uitdaging van het SuperMotocross World Championship (SMX). Tegelijkertijd richt het Monster Energy Triumph Racing Team in België zich onder leiding van de zeer ervaren Thierry Chizat-Suzzoni en Vincent Bereni, beiden zeer succesvol op WK-niveau, op winst in de MX2. In 2025 zullen ze zich aan de MXGP-klasse wagen. 

 

 

Step

TF 250-X

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Triumph’s project van wereldklasse in offroad wedstrijden.

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over je bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.

Dit zijn video’s en foto’s van professionele rijders op een afgesloten circuit onder gecontroleerde omstandigheden. Niet nabootsen. Het getoonde model is ENKEL geschikt voor races op een afgesloten circuit. Draag steeds een helm, oogbescherming en beschermende kledij.

Deze video’s en foto’s zijn geen instructiebeelden! Enkel voor entertainment.

Bij Triumph willen we dat elke rit veilig en aangenaam verloopt. Rijd altijd op een veilige manier, binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Volg een rij-cursus. Rijd nooit onder invloed van drugs of alcohol. Neem de gebruikershandleiding door. Inspecteer steeds je Triumph motorfiets voordat je gaat rijden.